• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Siirt’te 1 milyon 203 bin 321 kişi ayakta tedavi gördü

GÜNDEM 18.01.2024 16:40:03 0
Siirt’te 1 milyon 203 bin 321 kişi ayakta tedavi gördü

Siirt’te 1 milyon 203 bin 321 kişi ayakta tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2023 yılında 1 milyon 203 bin 321 kişi ayakta tedavi gördü.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, 2023 yılındaki muayene sayıları, yatan hasta sayıları, doğum ve ameliyat istatistikleri hakkında bilgi verdi.
Başhekim Kaynak, 12 aylık dönemde Siirt nüfusunun yaklaşık 4 katı vatandaşın hastane bünyesinde sağlık hizmeti aldığını, 1 milyon 203 bin 321 kişinin ayakta tedavi, 31 bin 412 hastanın yatarak tedavi gördüğü, bin 119 hastaya başarı ile anjiyo işlemi yapıldığı, 411 hastanın A grubu, 5 bin 350 hastanın B grubu, 7 bin 113 hastanın C grubu ameliyatlar olmak üzere toplam 12 bin 874 hastaya ağır ve orta derece zorlukta ameliyatlar yapıldığını söyledi.
476 bin 387 hastanın acil serviste ayakta tedavi gördüğü bilgisini paylaşan Kaynak, '726 bin 934 hastanın polikliniklerde ayakta tedavi gördüğü, 2 bin 156 hastanın normal doğum, bin 555 hastanın sezaryen doğum olmak üzere toplam 3 bin 711 hastanın canlı doğum yaptığı, görüntüleme merkezinde, 40 bin 761 hastanın MR’ı, 50 bin 118 hastaya bilgisayarlı tomografi filmi çekildi' dedi.
Bin 52 hastanın kemoterapi biriminde tedavi gördüğünü aktaran Kaynak, 494 hastanın yanık ünitesinde tedavi gördüğü, 351 hastanın palyatif servisinde tedavi gördüğü, 268 bin 798 hastanın merkezi hekim randevu sistemi (MHRS/Alo 182) üzerinden randevu alarak polikliniklerde muayene olduğu ve evde sağlık hizmetleri biriminde 2 bin 969 kayıtlı hastanın evlerinde 8 bin 245 defa ziyaret edilip, sağlık hizmeti verildiğini ifade etti.
Kaynak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hastanemiz bünyesinde görev yapan doktor, hemşire, ebe ve diğer yardımcı sağlık personeli, 7 gün 24 saat esasına göre sağlık hizmeti verebilmek için özverili, gayretli ve yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Fedakarca ve özveri içinde poliklinik ve sağlık hizmeti veren hastanemiz yönetimine, doktor, hemşire ve diğer yardımcı sağlık personellerine, ayrıca böylesine yoğun bir çalışma ortamında sağlık çalışanlarına yardımcı olmak sureti ile gösterdikleri anlayış, hoşgörü için de hasta ve hasta yakınlarına teşekkür ediyorum.”

Bağdat zirvesi başladı: Gazze için somut adımlar bekleniyor

Altın fiyatlarındaki artış evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

İşgalciler Batı Şeria'da ev baskınlarını sürdürüyor

HÜDA PAR'dan DEM'li belediyeye tepki: O yazılar yerlere değil yükseklere asılmalı

10 ilde 11 suç örgütüne operasyonu: 86 tutuklama

"Özgürlük" kılıfıyla sürgün: Trump'ın Gazze planı ve yeni Nekbe hazırlığı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç madde bağımlığına dikkat çekti: Vatandaşlar ‘evlatlarımızı kurtarın’ diyor!

Kayseri'de sosyal medya dolandırıcılığı: 3,5 milyon liralık vurgun

Antalya, Diyarbakır ve Kayseri'de yeni mahkemeler kuruldu

Kuvvetli rüzgâr ve yağış nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

7 Avrupa ülkesinden ortak açıklama: Gazze'deki insanlık dramı karşısında sessiz kalmayacağız

UNICEF: israil Gazze’de 2 günde 45 çocuğu öldürdü

Şiddetli bombardıman altındaki Gazze'nin kuzeyinde sistematik yıkım başladı

Trump'tan yeni sürgün planı: 1 milyon Gazzeli Libya'ya gönderilecek

Siyonist rejim Gazze'nin tamamını işgal için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 7 üniversiteye yeni rektör atandı

Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile Ağrı'da program gerçekleştirildi

Rusya: Donetsk'te 6 yerleşim birimini ele geçirdik

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Geleceğin umudunu inşa etmek için çalışıyoruz

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Kumluca’da vatandaşın sorunlarını dinledi

AB ülkeleri, Suriye gündemiyle toplanıyor

Mardin Valisi Akkoyun, kurban vekâletini Gazze’ye verdi

Arnavutluk'ta düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi sona erdi

Polonya Başbakanı Tusk: Ruslar bize siber saldırı başlattı

Nijerya'dan savaş hazırlığı gibi karar: 49 yeni hava aracı satın alacaklar

Ukrayna bir F-16 savaş uçağı daha kaybetti

İran: Uranyum zenginleştirme hakkından vazgeçmeyeceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ