EKONOMİ 29.08.2023 09:40:11 0

Siirt’te 31 milyar 607 milyon 530 bin TL tutarında 236 projeye yapılacak

Siirt’te 31 milyar 607 milyon 530 bin TL tutarında 236 projeye yapılacak
Haberi Sesli Oku

Siirt’te 31 milyar 607 milyon 530 bin TL tutarında 236 projeye yapılacak

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında 2023 yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı gerçekleştirildi. 31 milyar 607 milyon 530 Bin TL tutarında 236 proje üzerinde çalışma yapıldı.
Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2023 yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında, Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kızılkaya, kamu kuruluşların yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.
Toplantının ana gündem maddesi 2023 yılının 3. döneminde ilde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olduğunu belirten Vali Kızılkaya, 'Bu çerçevede ilimiz genelinde 2023 Ağustos ayı itibariyle 236 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu projelerin toplam bedeli 31 milyar 607 milyon 530 Bin TL’dir. Söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarı 3 milyar 215 milyon 78 Bin TL’dir. 1 milyar 559 milyon 226 nin TL harcama yapılmıştır. Projelerin dönem nakdi gerçekleşmeleri yüzde 33 olmuştur. 236 projeden 44’ü tamamlanmış, 150’si devam etmekte, 26’sı ihale aşamasında ve 15 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır. Kurum ve kuruluşlarımız mevsim şartlarının düzeldiği bu aylarda çalışmalarına zaman kaybetmeden başlanılmasına vurgu yaparak, İl Koordinasyon Kurulumuzun 2023 yılı 3. toplantısının ilimiz yatırımları açısından başarılı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Kızılkaya, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile sona erdi.

Siyonist rejim Batı Şeria'nın ilhakına hukuki zemin hazırlıyor

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış uyarısı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

Şanlıurfa'da ‘Gazze için nöbet’ programı düzenlendi

Adanalı gençler helal dairesinde bir araya geldi

Avrupa Konseyi Başkanı Costa: Gazze'deki sivil katliamı ve abluka derhal sona ermeli

Gazze Hükümeti: Son 48 saatte 200'den fazla şehit, 300 bin kişi zorla yerinden edildi

HAMAS: Sığınmacıların çadırlarını hedef alan saldırı, Netanyahu'nun faşist vahşetinin yansımasıdır

Siyonist rejim çadırlarda yaşayan sivilleri vurdu: Gazze’de gece yarısından bu yana en az 72 şehit

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Yükleniyor