• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Siirt’te 41 özel birey temsili askerlik heyecanı yaşadı

GÜNDEM 17.05.2023 13:15:08 0
Siirt’te 41 özel birey temsili askerlik heyecanı yaşadı

Siirt’te 41 özel birey temsili askerlik heyecanı yaşadı

Siirt’te 41 özel birey, 'Temsili Askerlik Uygulaması' çerçevesinde düzenlenen yemin töreniyle asker olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı.
Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’na aileleriyle gelen özel bireyler, temsili askerlik için üniformalarını giydikten sonra tören alanındaki yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 41 özel birey yemin etti. Birliğe katılan ilk er tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, 'Özel birey kardeşlerimiz temsili askerlik uygulamasıyla askerlik heyecanını ve coşkusunu yaşadılar. Törene katılan kardeşlerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum' dedi.
Selamlama ve açılış konuşması yapan 3. Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Hüseyin Altınışık ise özel bireyleri ve değerli ailelerini kışlamızda ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.
Özel birey vatandaşlar da bir günlük de olsa asker olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu fırsatı verenlere teşekkür etti.
Programın sonunda, bir günlük temsili askerlik yapan askerlere Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi.
Törenin ardından, Vali Hacıbektaşoğlu, yemin eden özel birey askerler ve aileleriyle bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Özel birey vatandaşlar daha sonra kışlada Mehmetçiklerle beraber öğle yemeği yedikten sonra araçlarla evlerine bırakıldı.
Törene, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Hüseyin Altınışık, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, bazı kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ