• BIST 100

    16214,01%0,29
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,26% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7356,45% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,00

Siirt’te ABD ve siyonist işgal rejiminin İran’a yönelik saldırılarına sert tepki

08 Mart 2026, Pazar 23:13
08 Mart 2026, Pazar 23:13
Siirt’te ABD ve siyonist işgal rejiminin İran’a yönelik saldırılarına sert tepki
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirt’te Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, ABD ve siyonist işgal rejiminin İran’a yönelik saldırıları kınandı.

Siirt’te, Peygamber Sevdalıları Derneği, Sancaklar Ortaokulu önünde ABD ve siyonist işgal rejiminin İran’a yönelik saldırılarını kınayan bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını, dernek adına Sabahattin Keleş okudu. Açıklamaya, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katılarak destek verdi.

Keleş, açıklamasında, “Katil Amerika ve soykırımcı siyonist barbarlar, bir kez daha bir İslam beldesi olan İran’a vahşi saldırılarda bulunuyor. Bu saldırılar ilk olmadığı gibi, karşı çıkılmadıkça son olmayacaktır. Müslümanların topraklarını işgal eden, kaynaklarını sömüren bu kan içici zalimler, her gün yeni bir İslam beldesine saldırı düzenlemekte, barbarca katliamlar gerçekleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

“ABD ve vahşi siyonistler Gazze’de yüzyılın en büyük soykırımını gerçekleştirdi”

Keleş, Afganistan, Irak, Libya, Yemen, Suriye, Lübnan ve Gazze’deki saldırıları hatırlatarak, “Dün Afganistan’da gerçekleştirdikleri katliamların, Irak’ta devam ettirdiler. Libya’da, Yemen’de taş üstünde taş bırakmadılar. Milyonlarca Müslümanı katlettiler, milyonlarcasını yurtlarından ederek mülteci durumuna düşürdüler. Suriye’yi, Lübnan’ı yeni icat ettikleri silahların deneme alanı haline getirerek on binlerce Müslümanı acımasızca kıyımdan geçirdiler. Yine on binlerce aileyi parçaladılar, yüzbinlerce insanı evsiz barksız bir şekilde mülteci kamplarına mahkûm ettiler. Üç yıldan fazladır, katil ABD ve vahşi siyonistler Gazze’de yüzyılın en büyük soykırımını gerçekleştirdi. Çocukları açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölüme mahkum ettiler. Halen Gazzeli Müslümanlara yönelik en acımasız bir şekilde vahşi saldırılar devam etmekte, dünyanın gözü önünde çocukların açlıktan ölmesi için ablukayı gaddarca sürdürmektedirler” dedi.

"İran, vahşetin yeni adresi"

Keleş, “Bir haftadır ABD ve siyonist işgalciler İran’ı en vahşi şekilde bombalamaktadır. Sadece bir ilkokulda 160’tan fazla kız çocuğu füzelerle katledildi. İslam Cumhuriyeti liderini ve genelkurmay başkanı da dâhil olmak üzere binlerce Müslümanı şehid ettiler. Bu vahşi saldırılar halen devam etmektedir. Bütün bir İslam coğrafyasını; siyonist işgalcilerin güvenliğini bahane ederek kan gölüne çevirdiler. Çıkardıkları kaos ve kargaşalarla milyonlarca Müslümanı evinden yurdundan ederek mülteci durumuna düşürdüler. Biz biliyoruz ki, zulüm burada durmayacak, yeni işgal ve katliamlarla siyonist barbarların güvenliği bahane edilerek milyonlarca Müslümanın kanı akıtılacaktır.” diye belirtti.

"İşgal üsleri ve emperyalist tuzağa dikkat"

Keleş, Afganistan, Suriye ve Gazze ile yetinmeyen katil emperyalistlerin İran ile de yetinmeyeceğine dikkat çekerek, “Eğer İran’da istediklerini elde ederlerse sırada başka yerlerin de olacağını söyleyerek bizi tehdit edip durmaktadırlar. Hiçbir kutsalı, hiçbir ahlaki değeri tanımayan bu insan kılıklı yaratıkların vahşette de sınır tanımadıklarını Gazze’de gerçekleştirdikleri soykırımdan hepimiz çok iyi biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Keleş, “ Amerika’nın kurduğu askeri üslerin halkları korumadığını, işgal için kurulduğunu belirterek, “Her üs işgal için bir adımdır ve hepiniz tehlikedeysiniz. Amerika bu üsler ile sizi koruma derdinde değil, aksine yeri ve zamanı geldiğinde işgale zemin hazırlamaktadır. Nitekim bu üslerin soykırımcı siyonist çetenin saldırılarında herhangi bir karşılık vermediğine herkes şahit olmuştur. Bu ülkelere ve halklarına çağrımız şudur: Sömürgecilerin kaynaklarınızı sömürmesine, işgalin öncü gücü durumundaki askeri üslere izin vermeyin! İslam dünyasında adım adım yürütülen işgal ve katliamların bir gün size de uğrayacağını unutmayın! Emperyalistlere değil Müslüman kardeşlerinize ve Allah’a güvenin!” şeklinde belirtti.

"Küresel siyonist çeteye karşı ayağa kalkın"

Keleş, “Küçük çocuklara tecavüz edip öldüren ve kanlarını içip etlerini yiyecek kadar insanlıktan çıkan vahşi yaratıkların karar verici konumda oldukları bir dünyada yaşıyoruz. İpleri küresel Siyonist çetenin elinde olan pedofili sapkınlar dünyaya kaos, karmaşa ve vahşetten başka bir şey veremezler. Bu barbarlara karşı ayağa kalkıp dur deme zamanı çoktan gelmiştir. Bütün insanların izzetli bir şekilde ayağa kalkarak bu aşağılık yaratıkları alaşağı etmeleri, zulüm düzenlerini yerle bir etmeleri gerekir.” dedi.

"Ümmet bilinciyle birlik mesajı"

Keleş, “Zulüm cephesi Gazze’de soykırımdan geçirdikleri Müslümanların Sünniliğine bakmadıkları gibi şimdi de İran’da öldürdükleri Müslümanların Şiiliğine bakmayacaklardır. Farklılıklarımızı kardeşliğimizin önüne geçirerek bizi bölmeye, birbirimize karşı düşmanlaştırmaya yönelik projeleri devreye koymaktadırlar. Oysa kardeşliğimizin Allah’ın emri olduğu hakikatinden yola çıkarak, ümmet olma bilincinin, birlikte hareket ederek kuvvetli olma şuurunun bizim inancımızın ta kendisi olduğunu bilmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

Keleş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bütün Müslümanların; küfrün vaatlerini, algılarını, hile ve oyunlarını ayaklarının altına alarak izzetlice ayağa kalkmaktan başka bir seçeneği yoktur. Müslümanın Müslümandan başka dostu da yoktur. O halde ey ümmetin izzetli evlatları! Kalkın, Allah için bir araya gelin, bir güç oluşturun ve küfrün üzerimizdeki oyunlarını bitirin.” (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman'da Ramazanın manevi iklimi "hatimle teravih"te yaşatılıyor

Kutsal emanetler sergisini ziyaret eden halk: İslam tarihini yeniden hatırlattı

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türkiye gemisi bekliyor

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılığı yapan şahıs yakalandı

Paris’te nükleer enerji zirvesi:  Türkiye dahil 30’dan fazla ülke nükleer enerjiye destek verdi

Glokoma karşı erken teşhis uyarısı

Malatya'da öğrencilere deprem ve yangın bilinci eğitimi

Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının açıklanmasının üzerinden 6 yıl geçti

Bursa'da dilencilik operasyonu: Çok sayıda kişiye işlem yapıldı

Adana’da uyuşturucu operasyonu : 10 kişi yakalandı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Epstein skandalı büyüyor: Küresel elitler, uluslararası suç ve ahlaksızlık ağı

Adana’da “Dünya Kudüs Günü” dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirilecek

Enerji verimliliği projelerine yüzde 30’a kadar hibe desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonunda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı

Bilecik’te uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Adalet Bakanı Gürlek: Futbolun temiz kalması gerekiyor

İstanbul’da para dolu çuvalların çalındığı soygunda 8 şüpheli yakalandı

Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sorg ile görüştü

Küçük Yasin'den Gazze'ye anlamlı bağış

Mardin’de polis zırhlı aracı devrildi: 3 yaralı

"Vefa Hakikat Hürriyet - Mehmet Akif Ersoy" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursî için mevlid programı düzenlenecek

Malatya Havalimanı'nda son 2 ayda 140 bin 838 yolcuya hizmet verildi

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinde rüşvet ve ihale soruşturması: Gözaltılar var

Malatya'da "İyilik Haftası" kapsamında öğrenciler ve özel gereksinimli bireyler iftar sofrasında buluştu

Isparta’da aranan firari hükümlü yakalandı

Bursa'da 700 kilo tüketilmesi sakıncalı sucuk imha edildi

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 114 yerleşim yerinin yolu kapalı

Denizli’de işletmede bulunan 3 örümcek maymunu koruma altına alındı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da Ramazanın manevi iklimi "hatimle teravih"te yaşatılıyor

Kutsal emanetler sergisini ziyaret eden halk: İslam tarihini yeniden hatırlattı

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türkiye gemisi bekliyor

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılığı yapan şahıs yakalandı

Paris’te nükleer enerji zirvesi:  Türkiye dahil 30’dan fazla ülke nükleer enerjiye destek verdi

Glokoma karşı erken teşhis uyarısı

Malatya'da öğrencilere deprem ve yangın bilinci eğitimi