• BIST 100

    10956,05%0,50
  • DOLAR

    40,69% 0,23
  • EURO

    47,51% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4449,65% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7077,27% 0,00

Siirt’te arama kurtarma altyapısındaki ihmaller can almaya devam ediyor

08 Ağustos 2025, Cuma 03:11
08 Ağustos 2025, Cuma 03:11
Siirt’te arama kurtarma altyapısındaki ihmaller can almaya devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Geçtiğimiz günlerde Siirt’te meydana gelen ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği boğulma vakası, kentte yıllardır süregelen yapısal bir sorunu yeniden gündeme taşıdı.

Siirt’te baraj kenarında serinlemek isterken suya giren bir çocuk, bir daha sudan çıkamadı. Vatandaşların ve ekiplerin tüm çabalarına rağmen minik bedenine ancak saatler sonra ulaşılabildi. Yaşanan bu acı olay, Siirt’te yıllardır göz ardı edilen bir gerçeği yeniden gündeme taşıdı.

Olay yerine giden Büyük Birlik Partisi (BBP) Siirt İl Başkanı Bahattin Mergen, bölgede profesyonel su altı arama kurtarma timinin bulunmamasının, acı kaybın en büyük sebebi olduğunu belirterek yetkilileri eleştirdi. 

Yaşanan acı bir boğulma vakasının ardından açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Siirt İl Başkanı Bahattin Mergen, kentte profesyonel su altı arama kurtarma timinin bulunmamasını eleştirerek, yetkilileri kalıcı adımlar atmaya çağırdı.

“Eksiklerle değil, zamanla yarışarak hayat kurtarmalıyız”

Açıklamasında hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Mergen, yaşanan elim olayın Siirt’teki arama kurtarma altyapısındaki yetersizlikleri bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Mergen, “Ne yazık ki bir hayatı daha zamanla yarışarak değil, eksiklerle boğuşarak kaybettik. Türkiye’nin birçok ilinde profesyonel su altı arama kurtarma ekipleri bulunurken, dört bir yanı baraj ve doğal su kaynaklarıyla çevrili olan Siirt’te bu tür bir timin hâlâ bulunmaması kabul edilemez bir ihmaldir.” dedi.

“Siirt’te neden hâlâ profesyonel su altı timi yok?”

Mergen, "Siirt ilinde neden hâlâ profesyonel bir su altı arama kurtarma timi yok? Neden barajlar ve göletler çevresinde güvenlik önlemleri ile acil müdahale ekipmanları hazır bulundurulmuyor? Olası afet ve kazalara karşı ne gibi hazırlıklar yapılmaktadır? sorularını yöneltti.

“AFAD’da ekipman var ama dalgıç yok”

Siirt’in adeta bir ada gibi su kaynaklarıyla çevrili olduğuna dikkat çeken Mergen, Siirt’te en az 18 profesyonel dalgıca ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ayrıca Mergen, AFAD merkezinde balık adamlar için gerekli tüm teçhizatın bulunduğunu ancak bu ekipmanları kullanacak personelin olmadığını belirtti.

“Elim hadise meydana geldiğinde olay yerine gittim. Orada görev yapan ekiplerin samimiyetle çabaladığını gözlerimle gördüm. Ancak çocuğunu kaybeden annenin, kardeşlerinin, yakınlarının feryadı yüreğimi parçaladı. O an kelimelerin anlamını yitirdiği bir tabloyla karşı karşıya kaldım.” diyen Mergen, “Annelerimizin ciğeri yanıyor, evlatlarımızı kaybediyoruz. Bu acıların tekrar yaşanmaması için daha kaç can vermemiz gerekiyor?” ifadesini kullandı.

“Kalıcı çözüm üretilmeli, geçici açıklamalarla yetinilmemeli”

Açıklamasında yerel yönetimlerin yanı sıra başta AFAD olmak üzere tüm ilgili kurumları sorumluluk almaya çağıran Mergen, olayın ardından yapılacak geçici açıklamalarla değil, kalıcı çözüm adımlarıyla sorunun giderilmesi gerektiğini belirtti.

“Gönüllü ekipler için her türlü iş birliğine hazırız”

Parti olarak sadece eleştiriyle kalmadıklarını vurgulayan Mergen, Siirt’te gönüllü arama kurtarma timlerinin kurulması, eğitilmesi ve gerekli donanıma kavuşturulması yönünde her türlü iş birliğine açık olduklarını kamuoyuyla paylaştı.

Mergen, “Bir can daha yitirilmeden, daha fazla acı yaşanmadan gerekli tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Bu çağrımız, siyaset üstü bir çağrıdır. İnsan hayatı söz konusudur. Hepimizin sorumluluk alması gerekiyor.” (İLKHA)

ABD'de et yiyen bakteri alarmı

Bursa'da beş vakit namazı camide kılan çocuklar ödüllendirildi

İşgal rejiminin Gazze işgal planına dünya kamuoyundan tepkiler yağdı

Yunanistan'da orman yangınları nedeniyle yerleşim yerleri boşaltıldı

Kazakistan ve Rusya, Kazakistan’daki nükleer güç santrali inşaatı çalışmalarına başladı

Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Şanlıurfa’da Kur’an kursu öğrencilerinden Gazze’ye anlamlı destek

Kan vermek mutlu yapıyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye sürecinde adımlar dikkatle atılmalı

Ceylanpınar Umut Kervanından ihtiyaç sahiplerine gıda ve et desteği

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Hasankeyf'te 350 konut inşa edilecek

Orman yangını riskine karşı önlemler artırıldı

Çiftçilere 116,3 milyon liralık destekleme ödemesi bugün yapılacak

Çanakkale’de orman yangını büyüyor: Tahliyeler başladı, boğaz trafiği kapatıldı

Şanlıurfa’da çocuklara yönelik namaz eğitimi kapsamında "Final Etkinliği" düzenlenecek

Hasankeyf'te Gençlik Merkezi ve Kampı açıldı

Yaz Kur'an kursu öğrencilerinin Kur'an'a geçme heyecanı

EMO Şanlıurfa İl Temsilciliği: Elektrik kesintileri artık kader değil, ihmalkârlık

Anılarınızı silemezsiniz, ancak değiştirmeniz mümkün olabilir!

İletişim Başkanı Duran'dan işgal rejiminin Gazze planına tepki

Siirt’te arama kurtarma altyapısındaki ihmaller can almaya devam ediyor

HAMAS: Siyonist rejimin "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanması "hukuki sorumluluktan kaçma çabası"

Çin’de şiddetli yağış felaketi: 10 ölü, 33 kayıp

Mereto Caddesi Kavşağı'nda bir kaza daha: Önlem bekleniyor

Almanya, artan saldırıları nedeniyle işgal rejimine silah ihracatını dondurdu!

Netanyahu'nun Gazze'yi tam işgal hamlesi soykırımın yeni perdesi

Murat Nehri’nde mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

e-Devlet Kapısı’na dört yeni hizmet daha eklendi

Bingöl'de 23 bin kök kenevir ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de et yiyen bakteri alarmı

Bursa'da beş vakit namazı camide kılan çocuklar ödüllendirildi

İşgal rejiminin Gazze işgal planına dünya kamuoyundan tepkiler yağdı

Yunanistan'da orman yangınları nedeniyle yerleşim yerleri boşaltıldı

Kazakistan ve Rusya, Kazakistan’daki nükleer güç santrali inşaatı çalışmalarına başladı

Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Şanlıurfa’da Kur’an kursu öğrencilerinden Gazze’ye anlamlı destek