• BIST 100

    15049,78%0,90
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,48% 0,53
  • GRAM ALTIN

    6373,96% 1,97
  • Ç. ALTIN

    10304,56% 1,36

Siirt’te asayiş olaylarında düşüş

07 Temmuz 2025, Pazartesi 16:26
07 Temmuz 2025, Pazartesi 16:26
Siirt’te asayiş olaylarında düşüş
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirt Valiliği koordinesinde yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmaları, Haziran Ayı Değerlendirme Toplantısı’nda ele alındı.

Toplantıya başkanlık eden Vali Dr. Kemal Kızılkaya, asayiş olaylarında önemli oranda azalma yaşandığını ve suçların büyük bölümünün başarıyla aydınlatıldığını belirtti.

Vali Kızılkaya, "Halkımızın huzur ve güvenliği için emniyet ve jandarma birimlerimiz 7/24 görev başında. Siirt’te genel güvenlik seviyesi her geçen gün artıyor." ifadelerini kullandı.

Asayiş olaylarında yüzde 17 azalma, suçların yüzde 98’i aydınlatıldı

Haziran ayında kent genelinde toplam 472 asayiş olayı meydana geldi. Bu olaylarla ilgili 517 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Kişilere karşı işlenen 10 önemli suç türünde yüzde 98, mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç türünde ise yüzde 87 oranında aydınlatma sağlandı. Geçen yılın aynı dönemine göre genel asayiş olaylarında yüzde 17 düşüş kaydedildi.

Jandarma sorumluluk bölgesinde gasp, kapkaç, motosiklet ve oto hırsızlığı gibi olayların hiç yaşanmadığı da dikkat çekti.

123 aranan şahıs yakalandı

İl genelinde yapılan uygulama ve operasyonlarda hakkında yakalama kararı bulunan toplam 123 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 36’sının 5 yıla kadar, 4’ünün ise 5 ila 10 yıl arasında hapis cezasıyla arandığı belirtildi. 83 kişinin de ifadeye çağrıldığı aktarıldı.

Haziran ayında terörle mücadele kapsamında 21 operasyon düzenlendi. PKK/KCK, FETÖ ve DEAŞ ile bağlantılı 26 kişi gözaltına alındı. Ayrıca sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen bir kişi hakkında da adli işlem başlatıldı.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 58 operasyon gerçekleştirildi. 75 şüpheli gözaltına alınırken; 6 kilo 476 gram esrar, 15 kilo 250 gram skunk, 57 gram metamfetamin, 4 gram eroin ve 1.102 kök kenevir ele geçirildi.

Siber suçlara sıkı takip, kaçakçılığa darbe

Siber suçlarla mücadelede 108 olay incelendi. Terör propagandası yaptığı belirlenen 58 kişi hakkında işlem yapılırken, 571 yasa dışı bahis ve müstehcen içerikli site erişime kapatıldı. 708 kişiye siber farkındalık eğitimi verildi.

Kaçakçılıkla mücadelede düzenlenen 15 operasyonda 17 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu çalışmalar sayesinde yaklaşık 2 milyon 114 bin TL’lik vergi kaybı engellendi.

Trafik ve düzensiz göç denetimleri artırıldı

Haziran ayında 27 bin 917 araç denetlendi. 28 sürücünün ehliyeti geri alınırken, 188 araç trafikten men edildi. Toplam 2 bin 65 araca idari para cezası uygulandı. 123 trafik kazasının 72’si yaralanmalı, 51’i ise maddi hasarlı olarak kayda geçti.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında ise 3 yabancı uyruklu kişi yakalanarak İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. Mobil göç noktalarında yapılan kimlik kontrollerinde 2 bin 158 kişi sorgulandı.

Vali Kızılkaya: "Huzuru birlikte koruyacağız"

Toplantı sonunda konuşan Vali Kızılkaya, "Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Siirt’in huzuru, güvenliği ve birlik ortamı için gece gündüz çalışıyoruz. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretine teşekkür ediyor, vatandaşlarımızdan da desteğin devamını bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

Yaş ilerledikçe bağışıklık da zayıflıyor

Ateşkes ihlali sürüyor: Gazze'de iki şehit

İşgalciler El Halil'de su kaynaklarını hedef aldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 2025 hizmet verilerini açıkladı

Malatya'da el sanatları kursları kış günlerinde yoğun ilgi görüyor

Sessiz tehlike: Karbonmonoksit hayatları tehdit ediyor

Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı: Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar medya üzerinden özendiriliyor

Prof. Dr. Tarhan: Affetmek kişiyi hem ruhsal hem de bedensel anlamda özgürleştirir

Uzman Eğitimci Aldemir: Yapay zekâ yanlış kullanılırsa öğrenciyi tembelliğe sürükler

Otobüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Siyonist işgalciler Ramallah'ta bir Filistinlinin evini yıktı

Danimarka’dan sert uyarı: Trump, NATO’yu içten çökertiyor

Psikolog Atalay: Yanlış rol modeller gençleri uyuşturucuya özendiriyor

Arakçi: İran'a karşı terör savaşı yürütülüyor, protestoları Mossad yönlendirdi

Kasımda inşaat maliyet endeksi arttı

Siber uzmanlar: Her hesap için ayrı parola kullanın

Trump, kendini 'Venezuela Başkan Vekili' ilan etti

Cinsel içerik krizine küresel yasak: Asya’dan Avrupa’ya hükümetler X’in Grok’una karşı harekete geçti

FETÖ’nün emniyet yapılanmasına operasyon: 23 gözaltı kararı

Ticaret Bakanlığı’ndan 2025 bilançosu: Denetimlerde milyarlarca liralık ceza

Myanmar'ın Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırımı yargı önünde

MASKİ’den Kale’ye 81,9 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Uzmanlar uyardı, Google bir konuda geri adım attı: Sağlıkta yapay zekâ endişesi

BESO Başkanı Çiftçi'den seçim açıklaması ve teşekkür mesajı

Filipinler'de çöp depolama alanında çökme: 8 ölü, 28 kayıp

Sessiz ilhak: Siyonist rejim Batı Şeria'yı "güvenlik" kılıfıyla parça parça yutuyor

Trump, Grönland'ı "şu ya da bu şekilde" ele geçireceğini söylüyor!

Brent petrol 63,15 dolardan işlem görüyor

Lübnan ateş altındayken Avn'dan direnişi hedef alan çıkış

Motorine yarın 1,08 liralık zam geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yaş ilerledikçe bağışıklık da zayıflıyor

Ateşkes ihlali sürüyor: Gazze'de iki şehit

İşgalciler El Halil'de su kaynaklarını hedef aldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 2025 hizmet verilerini açıkladı

Malatya'da el sanatları kursları kış günlerinde yoğun ilgi görüyor

Sessiz tehlike: Karbonmonoksit hayatları tehdit ediyor

Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı: Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar medya üzerinden özendiriliyor