Siirt'te bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Tarih: 08.10.2024 16:14 Güncelleme: 08.10.2024 16:14
Siirt
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İl Hıfzıssıhha Meclisi, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılıkla mücadele çabalarının sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Vali Kızılkaya, "Bağımlılıkla mücadeledeki çabalarımızın kararlılıkla sürdürülmesi, toplumumuzun refahı ve gençlerimizin sağlığı için hayati öneme sahiptir." dedi.

"Gençler için bağımlılıkla mücadelede önleyici tedbirler şart"

Toplantıda, nargile sunumu yapan işletmelere yönelik alınan kararlar ile tütün ürünlerinin kullanımına karşı yürütülecek çalışmalar ele alındı. Vali Kızılkaya, gençlerin alkol, tütün ve davranış bağımlılığı gibi konularla tanışmadan önce gerekli önleyici tedbirlerin alınmasının önemini vurgulayarak, "Gençlerimize bağımlılıkla mücadele konusunda doğru bilgileri vermeli, farkındalıklarını artırmalı ve sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Öz'ün sunumu ile sona erdi. Toplantıda alınan önemli kararlar arasında, nargile salonlarının, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu'nun talebi doğrultusunda belirli koşullar altında nargile sunumu yapabilmesi yer aldı.

Buna ek olarak, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü için nargile salonlarının haftalık olarak denetlenmesine, denetimlerin ilgili kurumlar tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmesine karar verildi. Ayrıca, şehirdeki içme suyu kalitesinin sağlanması, çöplerin düzenli toplanması ve haşerelere karşı etkin ilaçlama yapılması gibi sağlık önlemleri de gündeme alındı.

Toplantıda, alınan kararların uygulanmaması durumunda, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri çerçevesinde cezai müeyyidelerin uygulanacağı ve yasadışı faaliyetlerde bulunan işletmelere yönelik adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

İl Hıfzıssıhha Meclisi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. Maddesi gereğince oy birliğiyle karar aldı. (İLKHA)

Sabahın ilk saatlerinde Gazze'de kan aktı: 19 şehit, saldırılar sürüyor

Bingöl'de 49 kilo 600 gram kubar esrar ele geçirildi

CHP'li Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarına "yolsuzluk" operasyonu

Ramallah'ın kuzeyinde Yahudi çetelerin saldırısına direnen 3 Filistinli yaralandı

CHP'li Adana ve Adıyaman Belediye başkanları gözaltına alındı

Ehliyet sınavında usulsüzlük yapan 40 kişi tutuklandı

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak

Bingöl'de aranan 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Trump: Gazze'de bu hafta ateşkes anlaşması olabilir

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

Yükleniyor