GÜNDEM 23.02.2025 12:18:58 0

Siirt’te buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları aralıksız sürüyor

Siirt’te buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları aralıksız sürüyor
Haberi Sesli Oku

Siirt’te etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle buzlanma tehlikesine karşı Siirt Belediyesi ve kara yolları ekipleri teyakkuza geçti.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın talimatlarıyla, vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelinde tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Belediye ekipleri ana arterler ve ara sokaklarda yoğun mesai harcıyor

Siirt Belediyesi ekipleri, dün akşam saatlerinden itibaren buzlanmanın yoğun olarak görüldüğü ana arterlerde ve ara sokaklarda tuzlama çalışmalarına hız verdi. Özellikle yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde buzlanmayı önlemek amacıyla titizlikle çalışan ekipler, vatandaşların günlük yaşamını aksatmamak için gece gündüz demeden mesai harcıyor. Ekipler, kar küreme araçları ve tuzlama makineleriyle yolları açarak, olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Karayolları Siirt 94. Şube Müdürlüğü ekipleri de sorumluluk alanlarında karla mücadele ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle şehirlerarası yollarda ve yüksek rakımlı bölgelerde buzlanmaya karşı önlem alan ekipler, sürücülerin güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Vali Kızılkaya’dan vatandaşlara uyarı ve işbirliği çağrısı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, soğuk hava koşullarının etkisini artırmasıyla birlikte yolların açık ve güvenli kalması için ekiplerin gece gündüz sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Vali Kızılkaya, tüm vatandaşların buzlanma riskine karşı dikkatli olmaları, özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, trafiğe çıkacak sürücülerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Kızılkaya, sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve takip mesafelerini korumaları gerektiğini de hatırlattı.

Siirt Belediyesi, vatandaşların güvenliği için karla mücadele ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştığı ve tüm olumsuzluklara karşı hazırlıklı olduğu belirtildi. (İLKHA)

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Yükleniyor