• BIST 100

    15475,71%-0,76
  • DOLAR

    43,29% 0,06
  • EURO

    50,79% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6743,34% 1,90
  • Ç. ALTIN

    10993,04% 2,81

Siirt’te doktorun cüzdanını bulan şahıslar, dakikalar içinde b kartını boşalttı

17 Temmuz 2025, Perşembe 11:20
17 Temmuz 2025, Perşembe 11:20
Siirt’te doktorun cüzdanını bulan şahıslar, dakikalar içinde b kartını boşalttı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kartı alan kişiler dönerciye gidip önce yemek yedi, ardından temassız işlemle binlerce lira çekti. Mağdur Doktor Atvan “Kameralar var ama hâlâ yakalanmadılar” diyerek isyan etti.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Atvan, cüzdanını düşürdü. Temassız özellikli kartları çalan kişiler, sadece dakikalar içinde yaklaşık 12 bin liralık alışveriş yaptı. Emniyete başvuran Atvan, olayın üzerinden günler geçmesine rağmen şüphelilerin bulunamamasına tepki gösterdi.

Siirt’in Yeni Mahalle bölgesinde yaşanan olay, temassız kart kullanımının ne kadar riskli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Atvan, 14 Temmuz Pazar gecesi saat 23.40 sıralarında misafirini Yeni Mahalle Camii’ne bırakırken cüzdanını düşürdü. Olayı fark edip kartlarını iptal etmeye çalıştığında ise artık çok geçti.

“10 saniye arayla 12 kez bin TL işlem yapılmış”

Yaşadıklarını İLKHA’ya anlatan Dr. Hüseyin Atvan, kısa sürede nasıl mağdur edildiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Misafirimi camiye bıraktıktan sonra eve döndüm ve cüzdanımın yanımda olmadığını fark ettim. Hemen bmı aradım ancak iş işten geçmişti. On saniye arayla tam 12 kez bin TL çekildiğini gördüm. Toplamda yaklaşık 12 bin liralık harcama yapılmış.”

“Yemek yiyip kartları nakite çevirmişler”

Cüzdanı bulan şahısların bir dönerciye giderek yemek yediklerini ve ardından temassız kartlarla şifresiz işlem yaptıklarını belirten Atvan “Yemek sonrası paraları olmadığını söyleyip kartları nakit paraya çevirmişler. Dönercide oldukça yüklü harcamalar yapılmış. Durumu fark eder etmez Emniyet’e başvurdum. Sağ olsunlar ilgilendiler ama hâlâ bir yakalama olmadı. Bu kadar zaman geçmesine rağmen şahısların bulunamamış olması düşündürücü” ifadelerini kullandı.

“Cüzdanımda kimliğim, ehliyetim, hastane kartım vardı”

Atvan, cüzdanında yalnızca kredi kartlarının değil, birçok kişisel ve mesleki belgesinin de bulunduğunu vurguladı:

“Kimliğim, ehliyetim, hastane kimliğim, b kartlarım… Hepsini yeniden çıkarmak zorunda kaldım. Bu süreç hem maddi hem de manevi olarak yıpratıcı oldu. İşlerim aksadı. Param gasp edildi. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

“Temassız kartlar şifresiz 10 bin TL’ye kadar işlem yapabiliyor”

Yaşadığı mağduriyetin diğer vatandaşların da başına gelmemesi için uyarılarda bulunan Dr. Atvan, temassız kartların oluşturduğu tehlikeye dikkat çekti:

“Kullandığım kart temassız özellikliydi. Bu kartlarla bir günde şifre girmeden 10 bin TL’ye kadar işlem yapılabiliyor. Her seferinde bin ya da bin 500 lira çekilebiliyor. 24 saat içinde en az 10 kez işlem yapılabilir. Süre geçtikten sonra limit yeniden açılıyor. Bu da büyük zararlara yol açabilir. Vatandaşlara tavsiyem; şifreli kart kullansınlar, temassız kartları mümkünse iptal ettirsinler.”

“Kartı nakite çevirenler de suça ortak oluyor”

Atvan ayrıca, cüzdan bulan ya da kartları ele geçirip bunları harcayan işletmelere de dikkat çekti:

“Bir kredi kartını nakite çeviren, sahibinin kim olduğunu sorgulamayan herkes bu suça ortak olur. Kartı getiren kişi, gerçek sahibi olmayabilir. Bu bir hırsızlık suçudur. Kartın sahibini tanımadan işlem yapmak, bilerek hırsızlığa ortak olmak demektir.”

“Siirt’te her sokakta kamera var ama hâlâ bir sonuç yok”

Siirt’in birçok noktasında güvenlik kameraları bulunduğunu hatırlatan Atvan, sürecin halen sonuçsuz kalmasını eleştirdi “Siirt’in neredeyse her sokağında güvenlik kamerası var. Ama buna rağmen olayın üzerinden günler geçmesine rağmen bir gelişme yok. Devletimizden beklentimiz, bu şahısların bir an önce yakalanması, gereken cezayı almaları ve mağduriyetimin giderilmesidir.”

Son olarak tüm vatandaşlara çağrıda bulunan Dr. Hüseyin Atvan, kredi kartı güvenliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı “Bu olay kimsenin başına gelmesin. İnsanlar duyarlı olursa, bu tür durumlar azalır. Özellikle temassız kart kullanımına dikkat edilmeli. Şifreli kartlar tercih edilmeli. İşletme sahipleri de gelen kartların sahibine ait olup olmadığını sorgulamalı.”(İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Tunç'tan Bolu'daki yangının yıldönümüne ilişkin açıklama: Sorumlular adalet önüne çıkarıldı

TİKA ile UNICEF Kamerun arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

YPG'nin Haseke'deki saldırısında 7 Suriye askeri hayatını kaybetti

HÜDA PAR heyetinden Kanal 23’e ziyaret

Mardin Tarihi Çarşı’da biriken kar buz tehlikesine dönüştü: Esnaf ve vatandaşlardan yetkililere çağrı

MSB: Katar’da bakım ve onarım sözleşmesi imzalandı

Van’da 22 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Elazığ'daki uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

Bakan Fidan, Barış Kurulu Şartı’nın imza töreni için İsviçre’ye gidecek

Konya’da gece ve sabah saatlerinde gizli buzlanmaya dikkat

Mersin'de drift yapan sürücüye ceza

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'nın geleceğini inşa ediyoruz

Finansal İstikrar Komitesi makroekonomik görünümü değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Mersin’deki kuruluşla ilgili açıklama

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ezidi heyetini kabul etti

14 il için “Sarı” kodlu uyarı

Malatya'da konteyner kentte yangın

Diyarbakır'da psikolojik sorunları olan kayıp kadın aranıyor

Yeşilyurt Belediyesi sömestr spor şenliği başlattı

Psikolog Çalışkan: Kaygı nedir, nasıl yönetilir?

Cizre'de toprak kaymasında 3 ev kullanılamaz hale geldi

Adıyaman'da aranan şahıslara operasyon: 41 gözaltı

Bursa’da hayvan hastalıkları ve hareketleri kontrol toplantısı yapıldı

Siirt'te ileri cerrahi operasyon başarıyla uygulandı

Duran: Dijital mecralar zararlı içeriklere erişimi kolaylaştırıyor

Şırnak–Siirt yolunda TPAO aracı şarampole devrildi: 4 yaralı

Pakistan yapımı jet ve İHA’lara küresel ilgi artıyor

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi yıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Tunç'tan Bolu'daki yangının yıldönümüne ilişkin açıklama: Sorumlular adalet önüne çıkarıldı

TİKA ile UNICEF Kamerun arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

YPG'nin Haseke'deki saldırısında 7 Suriye askeri hayatını kaybetti

HÜDA PAR heyetinden Kanal 23’e ziyaret

Mardin Tarihi Çarşı’da biriken kar buz tehlikesine dönüştü: Esnaf ve vatandaşlardan yetkililere çağrı