• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Siirt’te et fiyatları düştü, kasaplarda yoğunluk yaşanıyor

20 Ekim 2025, Pazartesi 14:31
20 Ekim 2025, Pazartesi 14:31
Siirt’te et fiyatları düştü, kasaplarda yoğunluk yaşanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te son haftalarda et fiyatlarının düşmesiyle birlikte kasaplarda yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar uygun fiyatla et almanın sevincini yaşarken, kasaplar satışlardan memnun, hayvan yetiştiricileri ise zarar ettiklerini belirterek durumdan şikâyetçi.

Kasaplar “Sürümden kazanıyoruz” derken, hayvan yetiştiricileri “Bu fiyatlarla ayakta kalamayız” diyor.

“Bir ay öncesine kadar millet et alamıyordu”

Siirt’te kasaplık yapan Hayrettin Can, fiyatlardaki düşüşün ardından satışların katlanarak arttığını belirtti.
Can, “Daha bir ay öncesine kadar millet et alamıyordu. Biz de kasaplar olarak fiyatları indirdik. Eskiden 5 günde 5 hayvan keserken şimdi 50 hayvan kesiyoruz ve sürümden kazanıyoruz. Sadece bir ciğer bize kalsa yeter.” dedi.

Etin kilosunun şu anda 400 lira civarında olduğunu ifade eden Can, şunları söyledi:

“Şu anda etin kilosu 400 lira. Kuzu, tiştir, hangi eti isterse 400 liradan veriyoruz. Havalar soğuduğunda etin kilosu 500-600 lirayı bulacak. Kavurma mevsimi gelmesine rağmen millet et alamıyordu ama şimdi bakın Bitlis’ten gelip et alıyorlar. Etin kilosu Bitlis’te, Tatvan’da 500 lira. Şimdi Bitlis’ten gelen bir vatandaşa 80 kilo et verdim. Bitlis’ten kasaplar gelip hayvan alıyor, orada 500 liraya satıyorlar. Fırsat bu fırsattır, 20 gün sonra bu fiyata bulamazlar. Bazı kasaplar gelip ‘Ağabey zarar ediyoruz’ diyorlar ama bir aya kadar bu indirim devam edecek.”

“Bitlis’ten Siirt’e et almaya geldik”

Et almak için Bitlis’ten Siirt’e gelen Ferhan Kılınç, fiyat farkının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Kılınç, “Bitlis ve Tatvan’da etin kilosu 480 lira. Siirt’e geldik, 400 liraya aldık. Buranın eti de çok güzel, beğendik aldık. Buradan aldığım eti İstanbul’a götüreceğim, orada çocuklarım var, kışa hazırlık yapacağız. Buranın eti çok güzel, bizim Tatvan’dan çok farkı yok ama fiyat farkı var. 80 lira fark var neredeyse aynı et ama 80 lira farkı var. Onun için biz de karımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar memnun: “Et fiyatı uygun, hem kavurmalık hem yemeklik alıyoruz”

Kasaba et almaya gelen vatandaşlardan Yaşar Eroğlan, fiyatların makul seviyeye geldiğini belirtti.
Eroğlan, “Et fiyatı uygun olduğu için biraz fazla alıyoruz. Hem kavurmalık hem de yemeklik alacağız. Sağ olsun kasaplar eti çok uygun tutuyor. Bu nedenle hem halk memnun hem de kasaplara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bir ay öncesinde etin 650 liraya kadar çıktığını hatırlatan Eroğlan, “Şu anda et çok uygun, 450 lira ve kaliteye göre fiyat değişebiliyor. Ben bir hafta önce Mersin’den geldim, orada etin kilosu bin 100 lira. Oradaki akrabalarımız bizi arayıp et siparişi veriyorlar, kavurmalık ve yemeklik et istiyorlar.” şeklinde konuştu.

Yetiştiriciler tepkili: “Saman 20 bin lira, et 300 lira; bu bizi kurtarmıyor”

Et fiyatlarındaki düşüşten en çok etkilenen kesim ise hayvan yetiştiricileri oldu. Siirtli hayvan yetiştiricisi Mehmet Zeki, düşen fiyatların üreticiyi zor durumda bıraktığını dile getirdi.
Zeki, “Et fiyatı çok ucuzlayınca hayvan yetiştiricilerini kurtarmıyor. Samanın tonunu 20 bin liraya alıyoruz, etin kilosu olmuş 300 küsur lira; bu yetiştiricileri kurtarmıyor. Böyle giderse hayvancılık bitecek.” dedi.

Kasaplara kızgın olmadığını belirten Zeki, “Kasaplara kızgın değilim ama orta bir yol bulunsun. Kasaplar et fiyatını düşürdüğü zaman biz zarar ediyoruz, biz de günahız. Gece gündüz hayvanlarla uğraşıyoruz. Kasaplar şu anda zararına mı satıyor bilemiyorum ama biz hayvan satıcıları zarardayız.” ifadelerini kullandı.

“Bir ay daha bu fiyatlar devam eder”

Kasaplar, et fiyatlarındaki düşüşün yaklaşık bir ay daha sürebileceğini belirtiyor. Siirt’teki fiyat farkı nedeniyle çevre illerden gelen vatandaşlar, kışlık et ihtiyaçlarını karşılamak için kasaplara akın ediyor. (İLKHA)

 

BM: Gazze'de kadınların yükü ağırlaşıyor

Sudan'da iç savaş şiddetleniyor: Çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı

Bakan Fidan: Gazze'de uluslararası güç görüşmeleri ilerliyor, hedef işgalcilerle Filistinlileri ayırmak

Kalass: Çoğu ülke HAMAS'ın silahsızlandırılmasını üstlenmek istemiyor

El-Halil'de işgalciler iki Filistinliyi şehit etti

Ahmed eş-Şara: israil bölgedeki gerginliklerin temel kaynağı

İstanbul TEM'de 7 araç birbirine girdi: 2 yaralı

Kasım ayında Gazze ve Batı Şeria'da 57 basın ihlali: Gazeteciler hedef alınmaya devam ediyor

24 il için sarı kodlu uyarı: Kar ve sağanak bekleniyor

Alaska'da 7,0 büyüklüğünde deprem

Gazze'de anne ve oğlu siyonist rejimin ateşiyle şehit oldu

Çin Denizi'nde Filipinler-Çin gerginliği

Baltık Denizi'nde savaş alarmı

Cezayir'de katliam gibi kaza: 13 ölü, 35 yaralı

Girit açıklarında göçmen teknesi faciası: 18 ölü, 2 kişi kurtarıldı

Moldova'da elektrik krizi

Orban: AB, 2030’a kadar Rusya ile savaşa hazırlanıyor

Batman'da "Yeni Selahaddinler Arıyoruz!" programı düzenlendi

Kamyonet ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mevlid-i Nebî Hikâye Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti

Yunanistan'da çiftçilerin protestosuna polis müdahalesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı

Sivas'ta cezaevi nakil aracı devrildi: 9 yaralı

Bursa için sağanak uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM: Gazze'de kadınların yükü ağırlaşıyor

Sudan'da iç savaş şiddetleniyor: Çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı

Bakan Fidan: Gazze'de uluslararası güç görüşmeleri ilerliyor, hedef işgalcilerle Filistinlileri ayırmak

Kalass: Çoğu ülke HAMAS'ın silahsızlandırılmasını üstlenmek istemiyor

El-Halil'de işgalciler iki Filistinliyi şehit etti

Ahmed eş-Şara: israil bölgedeki gerginliklerin temel kaynağı

İstanbul TEM'de 7 araç birbirine girdi: 2 yaralı