• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Siirt'te fırıncıdan örnek davranış: Ramazanda ekmek fiyatını düşürerek dayanışma örneği sergiliyor

03 Mart 2026, Salı 19:53
03 Mart 2026, Salı 19:53
Siirt
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirtli fırıncı, Ramazan ayında ekmek fiyatlarını düşürerek hem vatandaşlara destek oldu hem de örnek bir paylaşım ve yardımlaşma örneği sergiledi. Bu duyarlılığı nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğü tarafından plaketle ödüllendirildi.

Siirt’te faaliyet gösteren fırıncı, Ramazan ayında ekmek fiyatlarını düşürerek, halka önemli bir kolaylık sağladı.

Normalde 12 lira olan ekmeği 7,5 liraya satarak vatandaşların yüzünü güldüren fırıncıya, gösterdiği duyarlılıktan dolayı Ticaret İl Müdürlüğü tarafından plaket verildi.

Vatandaşlar, yapılan hizmetin Ramazan ruhuna uygun olduğunu ifade etti.

Vatandaşlardan teşekkür

Bu davranışın Ramazanın paylaşım ruhunu temsil ettiğini ifade eden Yusuf Kurt, şunları söyledi: “Vermiş olduğu hizmetten gayet memnunuz. Allah razı olsun. Normalde fırınlarda satılan ekmek 12 lira iken burada 7,5 liraya satılıyor. Milletimize büyük bir hizmet veriyor. Fakir-fukaramız da gerçekten bu Ramazan-ı Şerif’te bu hizmetten faydalanıyor. Ramazan ayında paylaşmak, bölüşmek ayrı bir güzellik. Bu fırıncı abimizin yaptığı bu paylaşım ve yardımlaşma, gerçekten güzel bir örnek. Kendisine müteşekkiriz.”

“Keşke herkes onun gibi olsaydı”

Diğer esnafların da bu dayanışmayı örnek alması gerektiğini belirten Ramazan Toprak ise, şöyle konuştu: “Allah ondan razı olsun. Bu fırıncı, Ramazan zamanı gerçekten ne kadar hassas olduğunu gösteriyor. Ben 5 yıldır Yeni Mahallede oturuyorum ve her Ramazanda indirim yapıyor. Ayrıca farklı bölgelerde de halka gün boyu ekmek dağıtıyor. Allah ondan razı olsun. Memnunuz. Ekmeği de çok lezzetli. Keşke herkes onun gibi olsaydı.”

“Ramazan berekettir, paylaşımdır, birliktir, beraberliktir”

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kendisine plaket verilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Beşir Dağtekin de, şu ifadeleri kullandı: “Ramazanda fiyatlarımızı indiriyoruz. Kandillerde, mübarek günlerde ekmeği bedava veriyor ve hediyeler dağıtıyoruz. Bir şeyler hediye ediyoruz. Yani ne olursa olsun biz halkımızın yanında olacağız ve devam edeceğiz. Ramazan berekettir, paylaşımdır, birliktir, beraberliktir. Allah’ın verdiği bize bir sultan ayıdır. O sultan ayı oluyorsa da biz niye esnaf sultan olarak o ay için mübarek bir esnaf olmayalım ki? Biz de olalım. Biz de halkımızla paylaşalım. Paylaşmayı öğrenelim, bilelim. Bizim daha önceki örf ve adetlerimizde paylaşmak vardı. Biz bunu yapacağız. Sonuna kadar da yapacağız.”

“Ekmeği ucuza verdiğim için kesinlikle zarar etmiyorum”

Ekmeği uygun fiyata sattığı için zarar etmediğini dile getiren Dağtekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sadece bir ay için. Ne olacak ki, bir ay. Önümüzdeki yıllarda hedefim; ilk sahurdan son iftara kadar bir ay boyunca hiç kimseden para almadan ekmek vermek. Kesinlikle zarar yok. Allah-u Teâlâ bize vermiş, biz de halkımıza vereceğiz. O verdikçe biz de vermeye devam edeceğiz. Yemin ederim ki zarar etmedik, etmiyoruz da. İsteyen gelsin, oturalım, hesabımızı kitabımızı birlikte yapalım.” (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor

Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı

Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor

Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor

Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı

Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı

Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi

Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı

Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı

Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı

Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz

Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!

Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü

Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır

Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi