• BIST 100

    10429,80%-2,79
  • DOLAR

    41,26% 0,06
  • EURO

    48,53% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4808,33% 1,12
  • Ç. ALTIN

    7767,72% 1,38

Siirt’te "Gazze İçin Dua Vakti" etkinliği

09 Nisan 2025, Çarşamba 18:35
09 Nisan 2025, Çarşamba 18:35
Siirt’te
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt Üniversitesi’nde 11 öğrenci topluluğunun öncülüğünde düzenlenen "Gazze İçin Dua Vakti" etkinliği, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Gazze’de aylardır süren katliamlar karşısında sessiz kalmayan Siirt Üniversitesi öğrencileri, daha önce destek amacıyla kurulan Gazze Obası Kampı alanında bir araya gelerek, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Üniversitedeki 11 öğrenci topluluğunun organize ettiği "Dua Vakti" programına, sadece öğrenciler değil, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri de katıldı.

Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak edilen dualar sırasında duygusal anlar yaşandı. Her duanın ardından "Filistin Halkı Yalnız Değildir" ve "Mescid-i Aksa Onurumuzdur" sloganları atılırken, alanda sık sık tekbirler yankılandı. Katılımcılar, ellerinde Gazze’deki katliamları anlatan döviz ve prtlarla Filistin’e destek mesajı verdi.

Etkinliğe Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Minik çocuklar, "Dayan Mescid-i Aksa" şiirini okudu.

"Artık insanlığın dayanacak gücü kalmadı"

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Gazze’de yaşanan zulmün artık insanlığın sınırlarını aştığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Gazze'deki israil zulmüne artık herhangi bir insanın yüreği bile dayanamıyor. Her geçen gün dul sayımız artıyor, yetimlerimizin, öksüzlerimizin sayısı çoğalıyor. Buna sabretmek, dayanmak mümkün değil. İnsan olan herkesin yüreği yanmaya başladı. İnsanlığın artık tutuştuğu, yandığı, bittiği noktaya gelmiş bulunmaktayız. Bu drama, bu soykırıma, bu mezalime artık dur deme vakti gelmiştir. Yüce Rabbim mazlumlara, eziyet çekenlere, orada canını yitiren genç yiğit şehit kardeşlerimize rahmet etsin; kalanlara yardım etsin, onların yar ve yardımcısı olsun. Hakikaten zulüm taşmıştır, yüreklere sığmamaktadır. Her bu konu açıldığında, artık soluğumuzdan nefesimiz, alacaklarımız gitmektedir. O genç dimağların, bu cesur yüreklerin bir araya gelmesi küçük topluluklar gibi görünse de aslında koca insanlığın tamamının yüreğinin çarptığı anlardır, bunu unutmamamız gerekiyor."

"Bu soykırım herkesin gözü önünde devam ediyor"

Siyonist rejimin Filistin'de bir soykırım uyguladığını ifade eden Rektör Yardımcısı Cemalettin Erdemci, "Gazze’de bir soykırım uygulanıyor. 2 milyarı aşkın bir Müslüman ümmeti var; fakat hepimizin, bütün dünyanın gözü önünde bu soykırım devam ediyor ve bir şey yapamıyoruz. Rahatsızlığımızı, hoşnutsuzluğumuzu bir şekilde dile getirmemiz gerekiyor. Elbette Yüce Allah Azizü’n İntikam’dır, yani her türlü intikamı almaya gücü yeter. Ama özellikle bizim elimizde bunun olmasını istiyor. Bizim elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor. Birey olarak, toplum olarak, devletler düzeyinde yapacaklarımız var. Biz burada birey olarak, üniversite olarak, topluluklar olarak Rabbimize niyazımızı arz ediyoruz. Rabbim kabul buyursun. En kısa zamanda bu zulmün sona ermesini ve zalimlerin hak ettikleri cezayı almalarını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dualarımızla Gazze'nin yanında olmaya çalışıyoruz"

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Zeynep Arguç ise etkinliğin öğrenci kulüpleri tarafından organize edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Bugün ilahiyat fakültesi olarak 11 kulüp birlikte toplandık. İnşallah Allah dualarımızı kabul eder. Fiziki olarak boykotlarımızla, protestolarımızla elbette ki Gazze’ye yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Fakat bir noktada eksik kalıyoruz. Bu yüzden dualarımızla, küçük büyük, yaşlı genç, erkek kadın demeden Gazze'nin yanında olmaya çalışıyoruz. Elimizden maalesef ki şu anlık bu geliyor. Biz de ellerimizi Rabbimize açtık ve dualarımızla onların yanında olmaya çalışıyoruz. İslam ülkelerine şu çağrıda bulunmak isterim: Eğer gerçek anlamda boykotlarımıza elimizden gelen zerre kadar bir şey bile yapabiliyorsak, bu bizim için çok büyük bir katkı olur."

"Buramıza kadar geldi, bu zulüm artık son bulmalı"

Filistin halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Caner Zümrüt, "Her zaman dualarımızı Filistin halkından, kardeşlerimizden esirgemiyoruz ama artık buramıza kadar geldi. Gerçekten bugün de tekrar Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek amacıyla toplu bir duaya katıldık. İnsanlar öldürülüyor, bebekler katlediliyor, açıkça soykırım yapılıyor. Artık İslam ülkelerinin ve dünyadaki 2 milyar Müslümanın buna müdahale etmesi gerekiyor. Biz burada yemek yiyebiliyoruz ama orada 1-2 aydır yardım tırları girmiyor. Biz burada bu kadar rahat bayramı kutlarken, onlar yiyecek bir şey bulamıyor. Bu soykırımın artık durması gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 522'ye ulaştı

Suruç’ta Gazze için destek ve boykota çağrı çadırı kuruldu

Konya'da kırtasiye ürünlerine denetim

Konya’da motosiklet hırsızlığı operasyonu

Yetimler Vakfı Gümüşhane Temsilciliğinden yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Malatya'da dondan zarar gören çiftçilere dekar başına 5 bin 500 TL ödeme yapılacak

Şanlıurfa’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 10 yaralı

Diyanet ile Suudi Hac Bakanlığından ortak basın toplantısı

Hakkari'de orman yangını

Mardin STK Temsilcileri: Sumud Filosu, başta askeri alanda olmak üzere her türlü desteklenmeli

Batman'da el sanatları ve hediyelik eşya kataloğu hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitim öğretim faaliyetlerimizin ana teması aile ve yeşil vatan olacak

Gaziantep'te okulların ilk gününde yoğun güvenlik önlemleri

Bursa’da kurallara uymayan işletmelere milyonlarca lira ceza

TOKİ şantiyesi alanında çıkan yangın evlere sıçradı

Avrupa Yetimeli'nden öğrencilere kırtasiye desteği

Batman'da evlilik hazırlığı sektörlerinde fahiş fiyat denetimi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz OVP'yi paylaştı: Enflasyonun tek haneye kalıcı inmesini hedefliyoruz

Batman Müftüsü Durmuş: Trafik kurallarına uymak dini bir vecibedir

Adıyaman Kent Konseyi yeni eğitim öğretim yılına sorunlarla girildiğini kaydetti

Şırnak’ta asayiş operasyonları: 97 gözaltı

Nepal'in başkentindeki protestolarda 14 kişi öldü

Malatya'da 150 bin 515 öğrenci yeni eğitim yılına "Yeşil Vatan" temasıyla başladı

Minikler okula dönmenin heyecanını yaşadı

Lastiği patlayan hafriyat kamyonu istinat duvarına çarptı: 1 ölü

Batman'da turizm sektör temsilcilerine eğitim programı başladı

Telefon kullanımı boynu 5 kat daha fazla zorluyor

Hedefini kendi belirleyen öğrenciler başarılı oluyor!

Batman'da girişimcilik akademisi kuruluyor

Batman'da kadın girişimcilere yönelik eğitim başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de şehit sayısı 64 bin 522'ye ulaştı

Suruç’ta Gazze için destek ve boykota çağrı çadırı kuruldu

Konya'da kırtasiye ürünlerine denetim

Konya’da motosiklet hırsızlığı operasyonu

Yetimler Vakfı Gümüşhane Temsilciliğinden yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Malatya'da dondan zarar gören çiftçilere dekar başına 5 bin 500 TL ödeme yapılacak

Şanlıurfa’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 10 yaralı