• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Siirt’te imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

GÜNDEM 22.04.2025 15:18:51 0
Siirt’te imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Siyonist işgal rejiminin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamların yaralarını sarmak amacıyla Siirt’teki imam hatip öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Siirt’te İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, siyonist rejimin Filistin’in Gazze kentinde gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekmek ve destek sağlamak amacıyla yardım kermesi düzenledi. Öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte, yiyecek ve el emeği ürünlerin satışının yanı sıra, Gazze’de yaşanan insanlık dramını gözler önüne seren bir resim sergisi ve Kudüs temalı maketler de yer aldı.

Okul bahçesinde kurulan kermese öğrenciler, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikten elde edilen gelirin tamamının Filistin halkına ulaştırılacağı belirtildi.

“Başımız eğik ama boş da durmadık”

Okul Müdürü Mustafa Ayaz, yaptığı açıklamada, Filistin’de yaşanan zulme sessiz kalmamak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı "Filistin farkındalığını oluşturmak, bir nebze de olsa gündemde tutmak, onların sesini duyurmak ve Rabbimize sunacak bir mazeretimiz olsun diye böyle bir etkinlik düzenledik. Ya Rabbi, Gazze’ye karşı gerçekten başımız eğiktir. Ama en azından 'Biz bunu yaptık' diyebilelim istedik. Çocuklarımızla bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla bir kermes düzenledik. Rabbim, en kısa zamanda Kudüs’ün, Filistin’in, Gazze’nin özgürlüğünü nasip etsin. Kudüs özgür olursa ümmet özgür olacak. Onun özgürlüğü için dua etmemiz gerekiyor. Allah tez zamanda onlara yardım etsin, düşmanlarını perişan eylesin. İmkanı olan herkesin bütün imkanlarını seferber etmesi, kendi devletlerini, hükümetlerini daha somut adımlar için zorlaması gerekiyor."

“Gençlerin bu duyarlılığı bizleri umutlandırıyor”

Kermese katılan AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanı Betül Tuba Mavi ise, gençlerin bu konuda gösterdiği hassasiyetin önemine vurgu yaparak "Genç kardeşlerimiz bugün Gazze için başlattıkları kermesle bizi duygulandırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gazze, hepimizin kanayan yarasıdır. Hiçbir şey yapamıyorsak bile unutmamak ve sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Gençlerimizin bu duyarlılığına bugün şahit olduk. Hepsinden Allah razı olsun. Saldırgan bir kavmin zulmüyle karşı karşıyayız. Türkiye olarak bu zulme karşı elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Küçük büyük demeden herkes boykotla, yardımla, sesini duyurarak katkı sunuyor." dedi.

Etkinlikte duygularını paylaşan öğrencilerden Selin Sevgili, Gazze’de yaşanan vahşetin kendilerini derinden etkilediğini belirterek, "Filistin’de büyük bir katliam yaşanıyor. Bebekler, yaşlılar hayatını kaybediyor. Biz de okul olarak bir kermes düzenledik. Elde edilecek geliri Filistinli kardeşlerimize göndermeyi planlıyoruz. Umuyoruz ki bu katkı, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olur."  dedi.

"Bebekler parçalanıyor, anneler o parçaları  poşetlere koyuyor”

Kermese katkı sunan öğrencilerden Meryem Asma da, etkinliğin kendi vicdani sorumluluklarını bir nebze olsun hafiflettiğini ifade ederek şöyle konuştu "Arkadaşlarımla üç kişi toplandık ve Filistin için ne yapabiliriz diye düşündük. Elimizden geleni müdürümüze ilettik, yardım kampanyası fikrini sunduk ve sağ olsunlar kabul ettiler. Satışlar da gayet iyi gidiyor. Böyle devam edecek inşallah. Boykot gibi elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. En azından vicdanımız rahat olur. Hiçbir şey yapmadığımızda rahatsızlık duyuyorum. Büyüklerimizin de bir şeyler yapması gerekiyor. Özellikle genç neslin bilinçlendirilmesi şart. Çünkü şu anda Filistin’de yaşananlar, hiçbir şeye benzemez. Bebekler parçalanıyor, anneler o parçaları poşetlere koyuyor. İçme suları yok, yemeklik unları yok. Kendimizi asla onlarla kıyaslamayalım. Biz çok daha iyi durumdayız ama buna bile şükredemiyoruz."

"Hem mutluyum hem üzgün"

Bir diğer öğrenci Yusra Işıktekin ise duygularını şu şekilde ifade etti "Burada Filistinli kardeşlerimize yardım edebildiğimiz için mutluyum ama aynı zamanda çok üzgünüm. Onların yaşadıklarını çoğumuz bilmiyoruz. Ne kadar görsek de bu acılar yüreklere dokunuyor. Yardım edebilmek bizim için büyük bir mutluluk."

Kudüs maketleri ve resim sergisi dikkat çekti

Kermes alanında öğrenciler tarafından hazırlanan Kudüs maketleri ve işgal rejiminin Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin görsellerin yer aldığı sergi ise katılımcıların dikkatini çekti. Sergiyi gezenler duygusal anlar yaşarken, Gazze’deki vahşetin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. (İLKHA)

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ