• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Siirt’te kaçak avcılara yönelik denetim yapıldı

GÜNDEM 1.11.2022 15:35:03 0
Siirt’te kaçak avcılara yönelik denetim yapıldı

Siirt’te kaçak avcılara yönelik denetim yapıldı

Siirt’te, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekiplerince kaçak avcılara yönelik denetim yapıldı.
Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekipleri, İl genelindeki yol kontrol uygulamalarında Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma ekipleriyle gerçekleştirdikleri denetimlerde biyokaçakçılık (ters lale, akrep, salep vb.) ve doğadan tutma suretiyle veya ateşli silahlarla vurma suretiyle yaban hayvanlarının (keklik, dağ keçisi) toplanmasının yasak olması nedeniyle rutin denetimlere ve yol kontrol uygulamaları yaptı.
Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 4915 Kara Avcılığı Kanunu’nun suç ve kabahatlerin takibi başlığı altında 20. maddesinde avcılığın kontrolü, av hayvanlarının korunması, av yasaklarının takibi ve bu Kanunun 19’uncu maddesi çerçevesinde üretim yapan yerlerin denetimi Bakanlık ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, “4/7/1934 tarihli ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu ile 10/3/1983 tarihli ve 2803 sayılı Jandarma Teşkilât, Görev ve Yetkileri Kanunu hükümleri saklıdır. Genel kolluk ve av yasaklarının takibi ile görevli olan av koruma memurları ve saha bekçileri, bu Kanunda belirtilen yasaklara aykırı hareket edenleri avlanmadan men etmeye, haklarında tutanak düzenlemeye; yasaklanan fiillerin konusunu oluşturan veya bu fiillerin işlenmesi suretiyle elde edilen canlı veya cansız hayvanlar ve bunların türevleri ile avlanmada kullanması veya avlaklarda, pazaryeri ve ticarethanelerde bulundurulması yasak olan eşya ve vasıtalara el koymaya ve bu amaçla yakalamaya görevli ve yetkilidir. İlimizde yaban hayvanları için en önemli tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir” denildi.
[gallery ids=',55591,55592']

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

İç sularda av yasağı başladı! Denetimler sıkılaşıyor

Aile boyu Mossad ajanlarına hapis cezası

Baharın yaşandığı Bitlis'e kış yeniden geldi

EPDK 20 şirkete yeni lisans verdi, 4 şirketin lisansı sonlandırıldı

Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş kara yolları yeniden ulaşıma açıldı

Yemen'den işgal altındaki topraklara İHA operasyonu

Siyonistler Şucaiye'ye saldırdı: 4 şehit, çok sayıda yaralı

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Bakan Fidan: Filistinlileri ana vatanlarını terk etmeye zorlayan planları reddediyoruz

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

İlahiyatçı Özkan Yaman: Sünnet-i Seniyye'ye dönmeden aile krizleri çözülmez

Olumsuz hava koşulları nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Batı Karadeniz’e yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve yoğun kar bekleniyor

Bingöl’den tekbir sesleri yükseldi

Denizli'de 3,9 büyüklüğünde deprem

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ