GÜNDEM 18.03.2025 15:41:25 0

Siirt'te küçük yaş grubu için yeni Kur'an kursu açılıyor

Siirt
Haberi Sesli Oku

Siirt’in Ulus Mahallesi’nde, hayırsever bir işadamının katkılarıyla inşa edilen ve 4-6 yaş grubuna yönelik olarak özel tasarlanan yeni Kur’an kursu, bayram sonrası eğitim faaliyetlerine başlayacak.

Bu girişim, küçük yaşlardaki çocuklara erken yaşta dini eğitim verilmesini hedefleyerek bölgedeki önemli bir ihtiyaca cevap vermeyi amaçlıyor.

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, İl Müftü Yardımcısı Ayser Şenyiğit, din görevlisi Ayhan Veral ve mahalle sakinleriyle birlikte yeni kursta incelemelerde bulundu. Müftü Pinal, 60 öğrenci kapasitesine sahip olan bu kursun açılmasının, Siirt’te dini eğitimin yaygınlaştırılması açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Müftü Pinal, yaptığı açıklamada, çocukların erken yaşta manevi değerlerle tanışmasının önemine dikkat çekerek, "Bu kurs, küçük yaştaki çocuklarımıza hem Kur’an-ı Kerim eğitimi verecek hem de temel dini bilgileri kazandırarak onların ahlaki gelişimlerine katkı sunacak." dedi.

Pinal ayrıca, kursun inşasını üstlenen hayırsever Abbas Akyüzlü’ye teşekkür ederek, onun bu örnek davranışının diğer hayırseverlere de ilham kaynağı olmasını temenni etti.

Dini eğitimde erken yaşın önemi

Eğitim uzmanları, çocukların 4-6 yaş döneminde aldığı bilgilerin kalıcı olduğunu ve karakter gelişiminde büyük rol oynadığını belirtiyor. Bu kapsamda açılacak olan Kur’an kursunun, çocuklara Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmenin yanı sıra temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri kazandırmayı hedeflediği ifade edildi.

Kurs kapsamında ayrıca çocuklara yaşlarına uygun etkinlikler düzenlenecek ve manevi eğitimin yanı sıra sosyal becerilerinin gelişimine de katkı sağlanacak.

Siirt’te dini eğitim yatırımları artıyor

Siirt’te son yıllarda hayırseverlerin desteğiyle birçok yeni Kur’an kursu ve dini eğitim merkezi açıldı. Özellikle küçük yaş gruplarına yönelik eğitim kurumlarının sayısının artırılması, hem ailelerden hem de yetkililerden büyük destek görüyor.

Ulus Mahallesi’ndeki bu yeni Kur’an kursunun, bölgedeki çocukların dini eğitim alması açısından önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor. Yetkililer, bu tür projelerin artarak devam etmesi için sivil toplum kuruluşlarının ve hayırsever vatandaşların desteğinin kritik olduğunu belirtiyor.

Bayram sonrası eğitim faaliyetlerine başlayacak olan bu yeni Kur’an kursu, bölge halkının yoğun ilgisini çekerken, çocuklarını erken yaşta dini eğitimle tanıştırmak isteyen aileler için önemli bir fırsat sunuyor. (İLKHA)

BM'den Güney Sudan'a çağrı: Çatışmaları durdurun, siyasi diyaloğa dönün

Anneliğin duygusal yönü destek ister!

Elazığ'da Siyer Yarışmasının ödülleri teslim edildi

Bingöl Umut Kervanı Derneği’nden engelli bireylere tekerlekli sandalye desteği

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışması düzenlendi

ABD'nin "ilhak" tehdidi altındaki Kanada ve Danimarka ortak savunmayı güçlendiriyor

Bingöl'de kurbanlık hayvan sevkleri başladı

İran, ABD medyasının "gizli nükleer tesis" iddiasını yalanladı

Siirt’te "Sağlık İçin Hareket Günü" yürüyüşü gerçekleştirildi

Tarihi Hasan Paşa Camii yeniden ibadete açıldı

Güveloğlu: İş güvenliği kanunla değil, kültürle sağlanır

4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi: Bir tarafta israf bir tarafta obezite…

Alerjik rinitli çocuklarda görülen şikayetler ve belirtiler

Siyonist rejim Gazze'de yine bir aileyi yok etti: Biri bebek 4 şehit

İş güvenliği uzmanları uyardı: İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir

73 yaşında Kur’an'la buluştu, azmiyle gönüllere taht kurdu

Mardin’de silahlı saldırıda ölen öğretmen defnedildi

Şili'de ambulans uçak kazasında 6 kişi öldü

Bisiklet ile otomobil çarpıştı: Kaza anı kameraya yansıdı

Van Umut Kervanı’ndan 350 aileye yardım

Afganistan'ın Host eyaletinde sel

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

Aksu: Gençlik manevi buhranda, çözüm değer temelli eğitimde

Hukukçular Derneği: Gazze'de uluslararası hukukun ikiyüzlülüğünü görüyoruz

Sri L'da askeri helikopter düştü: 6 ölü 6 yaralı

Rehber Gençlik Topluluğu öğrencilere aile mefhumunu aşılıyor

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

Ensarullah lideri El Husi: Önceliğimiz Gazze'ye destektir

Malatya şehir merkezinde ateş semenderi görüldü

Yükleniyor