• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

02 Ekim 2025, Perşembe 04:13
02 Ekim 2025, Perşembe 04:13
Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te toplanan sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri, Gazze’ye insani yardım götüren Sumud Filosu'na yönelik işgal rejiminin saldırılarını protesto ederek Cumhurbaşkanı ve devlet yetkililerinden 'artık somut adımlar atın' ç

Siirt’te sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Sumud Filosu'na Akdeniz’de müdahale etmesi üzerine 15 Temmuz Meydanı’nda bir araya gelerek destek eylemi düzenledi. Meydanda toplanan kalabalık, yetkililere “artık somut adımlar atın” çağrısında bulundu.

“Cumhurbaşkanı ve devletimizden beklentimiz somut adımlar atılmasıdır”

Abdulhakim Tekin

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, konuşmasında Gazze’ye doğru yol alan filonun insanlık adına önemli bir girişim olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bugün insanlık ve vicdan adına hâlâ vicdanını yitirmemiş bir kervan yola çıktı. Deniz yoluyla ablukayı kırmak amacıyla çeşitli ülkelerden aktivistler ve vatandaşlar katıldı. Bu gemiler insanlık için bir umut iken, israil terör örgütü bunlara saldırmaya ve gözaltına almaya başladı. Buna karşı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler açıklamalar yapıyor. Ama bizim temennimiz ve beklentimiz, Sayın Cumhurbaşkanı’ndan ve devletimizden bu konuda daha somut adımlar atılmasıdır.”

Tekin, israil'in dünya genelinde kurmaya çalıştığı hegemonyaya dikkat çekerek, “Gazze halkı bu zulme karşı direniyor. Eğer gerçekten bağımsızlık ve hürriyet iddiamızın altını doldurmak istiyorsak bugün somut adımlarla bunu göstermemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

“Sumud Filosu'nu desteklemeye devam edeceğiz”

Faruk Süzgün

İHH Siirt Şube Başkanı Mehmet Faruk Süzgün de Gazze’deki zulme sessiz kalmamak için meydanda olduklarını belirterek, “Siirt 15 Temmuz Meydanı’ndayız. Sumud Filosu'nu ilk günden beri destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Mazlumların umudu olan bu filo şu an israil teröristler tarafından saldırıya uğramış durumda. Daha önce Mavi Marmara’da, Madeleine’de, Hanzala’da yaşanan saldırılarda olduğu gibi yine aynı şeyi görüyoruz. israil'i lanetliyoruz, bu zulmünü kınıyoruz. Ancak artık buna dur demek gerekiyor. Bunun zamanı çoktan geldi, geçti.” dedi.

“İslam ülkeleri kardeşlerine sahip çıkmalı”

Sabahattin Keleş

İDEV Siirt İl Temsilcisi Sabahattin Keleş, Sumud Filosu'na yönelik saldırıya karşı duydukları tepkiyi şu sözlerle dile getirdi:

“Şu an Akdeniz’de kardeşlerimize ciddi bir saldırı var. Vicdanlı insanlar bu filoya destek için yola çıktı; bizler de Siirt halkı olarak bu meydanda toplandık. Onlar denizde nasıl mücadele veriyorsa biz de burada onlar için mücadele ediyoruz. Gönlümüz, kalbimiz ve dualarımız onlarla. Ancak özellikle İslam ülkelerinin kesinlikle bu işe el atması gerekiyor. Gazze’de aç kalan çocuklara sahip çıkmak bir sorumluluktur. Dünyanın dört bir yanında vicdanlı insanlar harekete geçiyor ama yetmiyor. Onun için zalimlere karşı anlayacakları dilden cevap verilmesi gerekiyor.”

“Bu bir vizyon ve misyondur”

Vesim Eviz

Sağlık-Sen Siirt İl Temsilcisi Vesim Eviz ise Sumud Filosu'nu ‘umut filosu’ olarak tanımlayarak, “Gazze mazlumlarına yardım ve umut olmak için günlerdir yoldaydılar. israil'in bu müdahaleyi yapacağı belliydi. Biz de bu umudun sesi olmak için buradayız. Gerekirse sabaha kadar da bekleriz. Ancak hem hükümet seviyesinde hem de uluslararası düzeyde güçlü bir sesin olması şart. Bu filo belki Gazze’deki mazlumları doyurmayacak ama bu bir vizyondur, bir misyondur. Başarılı olursa hepimize umut olur.” şeklinde konuştu.

“Artık silahlı ve askeri mücadele gerekiyor”

Muhammed Varol

Etkinlikte söz alan Dr. Muhammed Varol ise duygusal ve sert bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Biz Sumud Filosu'na destek için buradayız. Öncelikle Hazreti Nuh Aleyhisselam’ın bedduasıyla başlamak istiyorum: ‘Ey Rabbim, yeryüzünde kâfirlerden dolaşan tek bir kişi bırakma.’ israil kâfirlerinden, ABD kâfirlerinden ve onlarla iş birliği yapanlardan Allah’ım tek bir kişi bırakma. Bir tane silahlı gemi, yüz tane sivil gemiye bedeldir. Bu işin sadece sivil gemilerle çözüleceğini düşünmüyorum. Açık ve net söylüyorum ki imkânı olan herkesin israile ve Amerika’ya karşı silahlı ve askeri mücadele etmesi gerekir.”

“Somut adımlar beklentisi ortak çağrı oldu”

Meydanda yapılan konuşmalarda öne çıkan ortak mesaj; israil'in zulmüne karşı sadece açıklamalarla değil, somut adımlar atılması gerektiği oldu. Katılımcılar hem Türkiye’den hem de uluslararası topluluktan daha güçlü ve etkili girişimler beklediklerini vurguladı.

Toplantı, sloganlar, dualar ve Kur’an tilavetiyle sona erdi. (İLKHA)

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Diyarbakır’da sürücülerden belediyeye tepki: Böyle belediyecilik olmaz

Gazze'de 2025 yılı: 33 milyar doları aşan kayıplarla dolu bir bilanço

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti