• BIST 100

    9352,37%-0,46
  • DOLAR

    38,16% 0,52
  • EURO

    43,51% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4082,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6611,04% 0,63

Silopi’de Harvard Üniversitesi’nin sistemi uygulanacak

EĞİTİM 26.09.2023 16:55:20 0
Silopi’de Harvard Üniversitesi’nin sistemi uygulanacak

Silopi’de Harvard Üniversitesi’nin sistemi uygulanacak

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Harvard Üniversitesi Project Zero Modeli semineri düzenlendi.
Dünyada trend bir eğitim modeli olan Harvard Üniversitesi Project Zero eğitimi, Şırnak’ın Silopi ilçesi Koç İlkokulunda verilmeye başlandı. Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, Silopi’de öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik inovatif eğitim vermeye başladı. Sorgulama temelli anlam odaklı bir öğrenme sürecini destekleyen Harvard Project Zero eğitim modelini Koç İlkokulu Konferans Salonunda 3 ayrı gruba anlatan Ulaş, eğitimde öğrenme sürecini bu yöntemle geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bir yıl devam edecek olan eğitimlerden yüksek verim alınmasını hedefleyen seminerler yüz yüze online eğitim ve ileriki tarihlerde tekrarlanarak devam edecek. Programın sonunda ise öğretmen ve öğrenciler için temel sorma becerisinin gelişmesi ve öğrenme süresinin kısaltılarak öğrenmelerine büyük katkı sunulması amaçlanıyor.
Eğitim programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, Silopi’de eğitim alanında değişim rüzgarı başlattıklarını söyledi. Ulaş, “Aslında Harvard Üniversitesinde Project Zero diye çok güzel sistemli bir eğitim var. Eğitimin temel mantığı çocukları düşündürmeye, sorgulamaya çalıştıran ve bu süreci geliştiren muhteşem güzel bir sistemdir. Bu sistem içerisinde öğretmenler temel soru sorma becerisi, öğrenciyi düşündürme, merak ettirme, keşfettirme ve benzeri süreçleri sınır içerisinde yaşıyorlar. Öğrenme süreçleri hakikaten gelişiyor. Bu anlamda hem özel okullarda hem devlet okullarında çok ciddi bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bin 500’ün üzerinde verdiğimiz bir seminerle öğrencilerimize, hem velilerimize hem de öğretmenlerimizde ciddi bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Silopi Koç İlkokulunda aslında temelde yapmak istediğimiz şeyi 1 yıla yayacağımız bir sistem ve süreç içerisinde çocuklarda ciddi anlamda bir öğrenme farkındalığı oluşturmak, çocukların kendi ön öğrenmelerini tespit etmelerini sağlamak ve bu anlamda emin adımlar atılmasıdır” dedi.
Seminerde ilk olarak süreçle ilgili detaylı bilgi verdiğini anlatan Ulaş, 1 yıllık bir süreç içerisinde online eğitimlerle öğretmenlere, plan hazırlama, sınıfta uygulama gibi eğitimlerle donanımlı bir sürece dahil edileceklerini söyledi.

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ