• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Silvan'da, Gazze'deki zulmü anlatan resim sergisi açıldı

28 Aralık 2024, Cumartesi 05:34
28 Aralık 2024, Cumartesi 05:34
Silvan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Çocuklar Ölürken Sessiz Kalınmaz" temalı resim sergisi açıldı.

Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 1. Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen Sergide, Silvan ilçesindeki farklı okullardan öğrencilerin, Gazze'deki zulme dikkat çekmek amacıyla yaptığı resimler yer aldı.

İşgalci siyonist rejime desteklerini açıklayan firmaların ürünlerini boykot etmenin öneminin anlatıldığı sergide, Filistinli çocukların ölmemesi için öğrencilere boykotun gerekliliği kavratıldı.

Gazze'yi anlatan resimler büyük ilgi gördü

Gazze'de yaşanan zulmü konu alan resimler, sergiyi ziyaret edenler tarafından büyük ilgi gördü. Sergide, savaş mağduru çocuklar, bombalanan evler, acı ve gözyaşı içindeki Filistin halkını temsil eden simgeler dikkat çekti. Öğrencilerin sanatsal bakış açılarıyla hazırladıkları resimler, ziyaretçilerden tam not aldı.

Sanat yoluyla Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmeyi amaçlayan sergi, öğrencilerin hem sanatsal becerilerini sergilemesine hem de uluslararası meselelere yönelik bilinç kazanmalarına olanak tanıyan bir etkinlik olarak değerlendirildi.

Konuya ilişkin konuşan Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cihan Tekin; "Biz öğrencilerimizle beraber 450 gündür Filistin'de ve Gazze'de yapılan bu zulmü dile getirmek istedik. Halkımızı bu konuda haberdar etmek istedik. Öğrencilerimizle beraber Silvan ilçemizde bulunan tüm okullarda sergi yapmayı düşündük. Silvan İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde öğrencilerimizin yapmış olduğu Gazze konulu resimlerini burada sergiledik. Niyetimiz tüm insanlarımızı boykota çağırmaya ve halkımızın yapılan bu zulme haberdar olmak için bu resim sergisini düzenledik." ifadelerini kullandı.

Duygularını dile getiren öğrencilerden Meryem İçgil, "Ben bu resmi bugün Filistin için yaptım, yapmış olduğum bu resmi sergi için buraya getirdim ki milletimiz görsün." dedi.

Bir diğer öğrenci Musabcan Güven ise, "Gazze için, Filistin için bu resmi yaptım. Halkımız ve milletimiz yapmış olduğumuz bu resim çalışmasını görsün diye." ifadelerini kullandı.

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Sorumlusu ve Silvan İlçe Müftülüğü Manevi Danışmanı Abdulkadir Tekdal, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ÇEDES kapsamında proje üretiyoruz. Bugün de Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisemizle beraber Filistin ve Gazze'deki zulme duyarlılık kapsamında dikkat çekmek için bugün resim sergisi yaptık. Hayırlara vesile olmasını Rabbimden temenni ediyorum." (İLKHA)

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi