• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% -0,01
  • EURO

    51,91% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7022,83% -0,74
  • Ç. ALTIN

    11752,66% 0,00

Şırnak Termal Turizmi masaya yatırıldı

21 Aralık 2023, Perşembe 13:55
21 Aralık 2023, Perşembe 13:55
Şırnak Termal Turizmi masaya yatırıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak Termal Turizmi masaya yatırıldı

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri birimi tarafından desteklenen, ŞÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen ’Şırnak’ın Termal Turizm Potansiyeli’ projesinin kapanış paneli yapıldı.
’Şırnak’ın Termal Turizm Potansiyeli’ projesinin kapanış paneli Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panelde konuşan ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, kentin artık enerji alanı ile ünlendiğini ifade ederek, 'Şırnak, enerji alanı ile ünlendi. Artık petrol kenti olmaya başladı, öncesinden de asfaltit biliniyordu. Biliyorsunuz asfaltit petrolün katılaşmış hali, Şırnak il ve ilçeleri bereketli bir coğrafya. Bu bereketli coğrafyaya rağmen mağduriyet yaşamışız, bu bizi üzüyor. Fakat bundan sonra inşallah bu nimetlerden istifade ederiz. Petrolün bulunması büyük bir nimettir. Sadece Şırnak için değil, ülkemiz için. Ülkenin ekonomisine de çok ciddi katkı sağlayacak bir kaynak' dedi.

'Cilo ve Feraşin yaylalarında Davos ve Cenevre toplantıları yapılabilir'
Şırnak’ın çok ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu ve hatta Cilo ile Feraşin ovalarında Davos ve Cenevre toplantılarının yapılabileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkış, “Turizmde de öyle aslında potansiyel olarak güçlüyüz. Hatta Cilo ve Feraşin Ovası’nı gördüğümde Davos toplantıları neden burada olmasın, biliyorsunuz tartışma programları, ekonomi programları dünya siyasetinin önemli isimleri burada buluşuyor. Davos’ta, Cenevre’de neden buralar daha başarılı yüksek zirveler hem dünya siyasetinin üst zirveleri yani tepe olarak yüksek yerler. Clio’da neden olmasın? Cilo buna çok müsait bunlar neye bakar gelişmişliğine ve buradaki tesislere şayet uygun tesisler ise rahatlıkla Davos toplantıları Cilo’nun tepesinde yapılır ve Davos’tan bana göre kat be kat daha güzel” diye konuştu.

'Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen tek yer Cudi Dağı'
Bölgenin bereketli olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen tek yerin Cudi Dağı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkış, şöyle konuştu:
“Bunun yanı sıra bizim ilimizin bir değeri de belediye başkanımız şehrin merkezine bir aidiyet anıtı koyunca bunu düşündüm. Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen tek yer Cudi Dağı. Bu inanç turizm açısından değerli, sadece turizm değil, inananlar açısından da değerli ve mübarek kent diye geçiyor Kur’an-ı Kerim’de. Bereket, tabii bu bereketi manevi olarak da algılayabiliriz. Çok bereketli bir coğrafyadayız. Hep külfetlerini gördük şimdiye kadar bakalım inşallah hep beraber, ülke olarak, insan olarak bu nimetlerden istifade ederiz” ifadelerini kullandı.
Projenin destekçilerinden olan Şırnak İl Sağlık Müdürü Suat Altın da Şırnak Üniversitesi’nin düzenleyeceği her türlü projeye destek vereceklerini belirterek, 'Özellikle kaynaklar kısmında dünyaya kendimizi tanıtmamız gerekiyor. Çünkü İç Anadolu’da, batıda, doğuda her tarafta kaynaklarımız mevcut ve biz bunları dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Ben bu çerçevede özellikle Şırnak Üniversitesi’nin yapacağı her türlü çalışmalara destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum' şeklinde konuştu.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Çelik, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Nalbantçı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysen Ercan İştin 3 yıllık bir çalışma sonucu toplanan veriler ile Şırnak’ta bulunan termal yer altı kaynakları ile ilgili yaptıkları analizlerin sunumu gerçekleştirdi. Ayrıca Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Özkuk panelist olarak online bağlantı ile katılarak Şırnak’ın termal yer altı kaynakları hakkında sunum gerçekleştirdi.
Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış, İl Sağlık Müdürü Suat Altın, kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri, ŞÜ akademi personeli ve öğrenciler katıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İşgal kuvvetleri, Batı Şeria ve Kudüs'te geniş çaplı baskın furyası başlattı

Feqiyê Teyran’ın eğitim verdiği medrese yok olma riskiyle karşı karşıya

Diyarbakır’da "Şehitler Gecesi Gazze Şahitliği" programı düzenlendi

Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir

Batman'da aranan 35 şahıs yakalandı

Endonezya, Haziran ayına kadar Gazze'ye 8 bin kadar asker göndermeye hazır

Ramazan’da Beslenmeye Dikkat Uyarısı

Adanalılar: Şehadet bir davanın diriliş kaynağıdır

Ramazanda dengeli beslenme uyarısı: Sahur-iftar öğün dengesi doğru kurulmalı

Bangladeş'te Ramazan ayı boyunca ortaokullar tatil edildi

Bingöl’de kar ağırlığına dayanmayan deprem konutlarında çökme

Prof. Dr. Tekin: Ramazan, sadece aç kalma ayı değil, Kur'an'ı raflardan indirip kalplere indirme ayıdır

HAKSİAD Bingöl Şube Başkanı Kaya'dan esnafa 'Ramazan İndirimi' çağrısı

Tarım ÜFE ocakta aylık ve yıllık bazda arttı

Siyonist rejim Şucaiyye'ye saldırdı: Bir şehit

WSJ: ABD ordusu ilk kez mikro reaktörü havadan taşıdı

Batman'da parmağa sıkışan yüzüğe itfaiye müdahalesi

Avustralyalı gençlerin yarısı 20 yaşına kadar kaygı veya depresyon riskiyle karşı karşıya

İnşaat üretim endeksi Aralık 2025’te arttı

Abbas Arakçi'den net mesaj: Tehditlere boyun eğmek yok

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz: Ramazanda boykot ürünlerinden kaçının

Hizmet üretim endeksi aralıkta arttı

Afganistan'da altın madenciliği 100 bin kişiyi istihdam ediyor

Bursa'da fabrikada kurulan poliklinikte 25 çalışan sigarayı bıraktı

TBF: Ramazan fırsatçıları sahnede, gıda fiyatları 15 günde yüzde 3 arttı

Oturum izni vaadiyle dolandırıcılığa operasyon: 9 gözaltı

Batman'da çiftçilere kritik uyarı: Barajdan su bırakılacak

Brent petrol 67,23 dolardan işlem görüyor

Batman'da 12 dosyadan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Manevi seferberlik başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal kuvvetleri, Batı Şeria ve Kudüs'te geniş çaplı baskın furyası başlattı

Feqiyê Teyran’ın eğitim verdiği medrese yok olma riskiyle karşı karşıya

Diyarbakır’da "Şehitler Gecesi Gazze Şahitliği" programı düzenlendi

Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir

Batman'da aranan 35 şahıs yakalandı

Endonezya, Haziran ayına kadar Gazze'ye 8 bin kadar asker göndermeye hazır

Ramazan’da Beslenmeye Dikkat Uyarısı