Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden dünyaya çağrı: "Katil israile Dur De"

GÜNDEM 7.10.2024 17:03:24 0
Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden dünyaya çağrı:
Haberi Sesli Oku

Şırnak Üniversitesi öğrencileri, Filistin'deki zulmü bir kez daha kınadı. Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümünde düzenlenen basın açıklamasında, uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.

Şırnak Üniversitesi öğrenci toplululukları 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu yıl dönümünde üniversite kampüsünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını topluluklar adına Kenan Eren okudu.

Katliamları görmezden gelmek siyonist işgal rejimini doğrudan ya da dolaylı yoldan korumak olduğunu ifade eden Eren, "365 gündür süregelen zulüm birinci yılını doldurdu. 7 Ekim 2023’te Filistin topraklarında başlayan zulüm ve katliam bugün hâlâ aynı acımasızlıkla devam etmektedir. Binlerce çocuk, kadın, yaşlı ve genç; katil İsrail'in ölüm saçan bombaları altında can verdi ve ne yazık ki vermeye de devam ediyor. Ancak uluslararası toplumun topyekûn ayağa kalkması, bu zulmün son bulması ve ivedilikle "yeni bir dönemin" başlangıcının ilan edilmesi gerekmektedir. Batılı ülkelerin yalnızca "kınayarak" değil, hakiki ve samimi desteğini göstererek bu zulmün bitmesine katkı göstermesi elzemdir. Tüm dünyada; evlerde, okullarda, iş yerlerinde, sokaklarda ve meydanlarda Filistin’e daha gür bir ses olmak için yeni bir direnişin meşalesi yakılmalıdır.  Bir yıldır aralıksız süren soykırıma karşı uluslararası sessizlik, İsrail’in insaniyetten uzak katliamlarını  meşrulaştırmaktadır. Katil İsrail’in Filistin topraklarında yıllardır sürdürdüğü işgal ve zulüm son bir yılda dehşet ve vahşetini artırarak devam etmektedir. Kudüs’te, Gazze Şeridi’nde ve Batı Şeria’da masum insanların kanını akıtmaktan çekinmeyen bu "katil ruh", insanlık onurunu ayaklar altına almaktadır. Hiçbir ahlaki değeri olmayan ve "devlet eliyle" katliamlarını gerçekleştiren İsrail, çocuk, kadın, yaşlı demeden saldırılarına günbegün artırmaktadır. Gazze’den dünyaya yayılan çığlıklara "sessiz cevaplar" veren birçok ülke, yaşanan bu vahşetin ortağı olduğunu âdeta ilan etmektedir. "Medeniyet maskesi" takmış Batılı ülkeler, insan hakları iddiasında bulunurken bu katliamları görmezden gelmekte; İsrail’i doğrudan ya da dolaylı yoldan korumaktadır. " ifadelerini kullandı.

"Bugün Filistinli kardeşlerimiz için bir milat olsun, hep birlikte Mescid-i Aksa’nın avlusunda ümmet birliğini tadalım"

Katil İsrail’e karşı en güçlü silahın ekonomik yaptırımlar olduğunu ifade eden Kenan Eren, "Filistin, dünyanın dört bir yanında yankılanan bir direnişin sembolü haline gelmiştir. Direnişten dirilişe bir yankı dünyaya yayılmalıdır. Filistin’in acısı yalnızca Filistin’in acısı olarak görülmemelidir. Titreyen her yürek, haykıran her ses Filistinli kardeşlerimizi yüreklendirmelidir. Bugün, Filistinli kardeşlerimiz için bir milat olsun, hep birlikte Mescid-i Aksa’nın avlusunda ümmet birliğini tadalım. İslam’ın sancağı altında toplanalım.  Filistinli kardeşlerimize karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz. Katil İsrail’e karşı en güçlü silahımız ekonomik yaptırımlardır. Bu yüzden elimizdeki silahı, doğru kullanmalı ve boykot ürün ve hizmetlerini tercih etmemeliyiz. Bizler biliyoruz ki alternatifler oldukça az bu sebeple boykot edilen tüm ürün ve hizmetleri kendimiz üretebilecek noktaya varmalıyız. Çünkü onların dayandığı tek şey sömürü ve düzenbazlıktır. Allah Resul'ünün zamanındaki gibi, hakkın yanında, batılın karşısında duralım. Bu güçler, sadece onlara verdiklerimiz kadar güçlüdür! bizler onları kendi silahlarıyla vuracak ve onların zulmüne geçit vermeyeceğiz.  Bu ses, dünyayı saran zulmün üzerine adaletin tokmağı gibi inecek. Bütün dünya Filistin’i özgür bir devlet olarak tanıyana kadar, bizler bu davayı haykırmaya devam edeceğiz. 7 Ekim son değil, aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır.  Kardeşim, unutma ki yürüdüğün her adımda ayağına Kudüs'ün gücü gelir. Zafer yakındır, zafer inananlarındır. Bizler bir ölüp bin dirileceğiz! Bombalar susacak, feryatlar dinecek ve nehirden denize özgür Filistin var olacak. " dedi. (İLKHA)


Kur’an Nesli Platformu Kocaeli İl Temsilciliği ilçe müftülüklerini ziyaret etti

6-8 Ekim şehidleri mezarları başında yad edildi

Hatay'da orman yangını

Cizre’de bir eve yorgun mermi isabet etti

Slovakya’dan Ukrayna'nın NATO üyeliğine tepki

Öğrenci topluluklarından Aksa Tufanı operasyonu yıl dönümü nedeniyle anlamlı etkinlik

Bingöl Üniversitesi öğrencileri Aksa Tufan yıl dönümünü andı

Ankara Üniversitesi öğrencileri Aksa Tufanı'na destek açıklaması yaptı

Ebu Ubeyde'den Aksa Tufanı yıl dönümünde önemli mesajlar

Narkoçelik-41 Operasyonu: 159 gözaltı

Şanlıurfa'da sel felaketinde yıkılan köprünün onarılmaması mağduriyet oluşturuyor

Prof. Dr. Tarhan: Ekran maruziyeti beyin ödül sistemini bozuyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, TBMM’de Gazzeli Rim ile birlikte açıklama yaptı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 12 gözaltı

Melengiç toplarken ağaçtan düşen adam ambulans helikopterle kurtarıldı

45 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Gazze’nin acısı Siirt’ten yükseldi: Direnişin simgesi yürüyüşü gerçekleştirildi

Van'da 100 kilogram esrar ele geçirildi

Umut Kervanı, Şanlıurfa'da ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de 1 yıldır dünyanın gözü önünde katledilen aslında tüm insanlıktır

Bitlis'te 3 kilo 100 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

İşgalciler, Lübnan'da 22 kişiyi şehit etti

Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden dünyaya çağrı: "Katil israile Dur De"

Şanlıurfa'da aranan şahıslara yönelik operasyonda 419 şahıs yakalandı

Filistinli Doktor Ed-Dali: Aksa Tufanı hareketi ümmetin sembolü oldu

Şanlıurfa’da 18. Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu düzenleniyor

Batman'da yollar Gazze nedeniyle trafiğe kapatılıyor

Ağrı'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

Üniversite öğrencileri, "Direnişten Dirilişe Gazze’nin Sesi Ol!" etkinliği düzenledi

Yükleniyor