-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% -0,09
-
EURO
50,81% 0,57
-
GRAM ALTIN
7091,93% -0,61
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
Şırnak Üniversitesi Rektörü Alkış,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basınla buluştu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında, Şırnak'taki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Şırnak Üniversitesi Konuk Evi'nde düzenlenen kahvaltıda, gazetecilerin ve basın çalışanlarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, medyanın toplumun bilinçlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, gazetecilere iş birlikleri ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti.
Basın mensupları ile bir süre sohbet eden Rektör Alkış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile gazetecilik mesleğinin tarihçesi, günümüzde gazeteciliğin ihtiyaç ve sorunları konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Üniversitede yapılan çalışmalarla da ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Alkış, "Bu özel gün vesilesiyle, Şırnak Üniversitesi olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatlari (GMS) Bölümümüz 2024 yilında Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafindan akredite edildi. Bu bölümümüzün akreditasyon alması bizim için çok anlamlıdır. Çünkü bundan sonra doktora bölümüne öğrenci alabilmek için akredite şartı getirildi. Yine üniversitemiz bünyesinde Teknoloji ve Araştırma Merkezi Laboratuvarımız (ŞÜTAM) için tanıtım günü etkinliği düzenlendik. 10 farklı Ar-Ge laboratuvarından oluşan, toprak, su, gıda ve mikroorganizma analizlerinin yapıldığı Teknoloji ve Araştırma Merkezi, ülkemizdeki metropol şehirler başta olmak üzere 81 ilimiz ve komşu ülkelere hizmet verecek potansiyele sahiptir. Değerli basın mensupları Şırnak Üniversitesi nin gelişimini tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuna aktardığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu değerli fikir alışverişinde bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum." dedi. (İLKHA)
Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!
Devrim Muhafızları: 56'ncı dalga başladı
Bayram tatili, çocukların diş sağlığı için çifte risk taşıyor!
Almanya Savunma Bakanı, Hürmüz Boğazı'na askeri müdahaleyi reddetti
Batman’da içme suyu tankeri devrildi
Mustazaflar Cemiyeti: Halepçe’de masumları katleden zihniyet İslam ümmetini hedef almaya devam ediyor
HÜDA PAR İl Başkanı Şahin'den Kadir Gecesi Mesajı: Müstekbirlerin alaşağı edildiği bir fethe vesile olsun
AB’de savaş paniği: Kubilius’un açıklamaları yeni silahlanma çağrısı olarak eleştiriliyor
Batman'da bir evde çıkan yangında ev eşyaları kullanılamaz hale geldi
Konya Aksaray yolunda uyuşturucu operasyonu
Konya’da jandarma tarihi eser operasyonu
Süresiz nafaka ve 6284 mağdurları: Yasalar adil bir şekilde düzenlenmeli
Umut Kervanı Muradiye’de ayni ve nakdi yardım dağıttı
Şanlıurfa’da bayram öncesi gıda denetimi
Yetimler Vakfı Van'daki yetimlerin bayram sevincine ortak oldu
Yapıcıoğlu'ndan Kadir Gecesi mesajı: Hayatımızı Kur’an’ın rehberliğinde yeniden gözden geçirelim
Şanlıurfa’da HÜDA PAR’ın iftar programına yoğun katılım
Irak, hava sahasını kapalı tutmaya devam edecek
HÜDA PAR’dan ‘Halepçe Katliamı’ mesajı: Coğrafyalar değişse de katliamlar devam ediyor
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
Fransa’nın eski lideri yeniden mahkemede: Sarkozy için 10 yıla kadar hapis ihtimali
8 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 34 kişi tutuklandı
Rusya’dan Telegram ve Apple’a 38,5 milyon ruble para cezası
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti
Eczacılar: İlaç fiyat kararnamesi yetersiz, arz sorunu sürüyor
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır
Yükleniyor






