GÜNDEM 10.01.2025 19:32:23 0

Şırnak Üniversitesi Rektörü Alkış,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basınla buluştu

Şırnak Üniversitesi Rektörü Alkış,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Haberi Sesli Oku

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında, Şırnak'taki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şırnak Üniversitesi Konuk Evi'nde düzenlenen kahvaltıda, gazetecilerin ve basın çalışanlarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, medyanın toplumun bilinçlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, gazetecilere iş birlikleri ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti. 

Basın mensupları ile bir süre sohbet eden Rektör Alkış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile gazetecilik mesleğinin tarihçesi, günümüzde gazeteciliğin ihtiyaç ve sorunları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Üniversitede yapılan çalışmalarla da ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Alkış, "Bu özel gün vesilesiyle, Şırnak Üniversitesi olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatlari (GMS) Bölümümüz 2024 yilında Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafindan akredite edildi. Bu bölümümüzün akreditasyon alması bizim için çok anlamlıdır. Çünkü bundan sonra doktora bölümüne öğrenci alabilmek için akredite şartı getirildi. Yine üniversitemiz bünyesinde Teknoloji ve Araştırma Merkezi Laboratuvarımız (ŞÜTAM) için tanıtım günü etkinliği düzenlendik. 10 farklı Ar-Ge laboratuvarından oluşan, toprak, su, gıda ve mikroorganizma analizlerinin yapıldığı Teknoloji ve Araştırma Merkezi, ülkemizdeki metropol şehirler başta olmak üzere 81 ilimiz ve komşu ülkelere hizmet verecek potansiyele sahiptir. Değerli basın mensupları Şırnak Üniversitesi nin gelişimini tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuna aktardığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu değerli fikir alışverişinde bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum." dedi. (İLKHA)

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Yükleniyor