• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Şırnak Valisi Osman Bilgin: 'Terör örgütünün 40 yıldır verdiği bu zararı telafi etmek eğitim mücadelesiyle olur'

EĞİTİM 24.11.2022 14:05:04 0
Şırnak Valisi Osman Bilgin:

Şırnak Valisi Osman Bilgin: 'Terör örgütünün 40 yıldır verdiği bu zararı telafi etmek eğitim mücadelesiyle olur'

Şırnak’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolaysıyla program düzenlendi. Vali Osman Bilgin, 'İlimizde hain terör örgütünün 40 yıldır verdiği bu zararı telafi etmek, biz yöneticilerden ziyade, öğretmenlerimizin aşkla şevkle ortaya koydukları eğitim mücadelesiyle olur' dedi.
Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda, öğrenciler şiirler okudu, oratoryo gösterisi yapıldı, göreve yeni başlayan aday öğretmenler yemin etti.
Vali Osman Bilgin, programda, öğretmenlerin her gün hatırlanması gerektiğini, herkesin gönlünde müstesna bir yerleri olduğunu söyledi. Vali Bilgin, “Gaziantep Karkamış’ta hain terör örgütü tarafından açılan ateş ile şehit olan Ayşenur Öğretmen ve küçük yavrumuza rahmet diyoruz. Başta Ayşenur öğretmen ve ülkemizde şehit olan bütün öğretmenleri saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler ilk emri Oku olan bir dinin mensuplarıyız. Bizleri okutan ve ilim ile irfanla buluşturan bütün öğretmenlerimiz oldukça güçlü olunuz. Çünkü dünyada farklı devletler yaşamaktadır. Devletlerin gelişmiş ve gelişilmemişi eğitim ile ortaya çıkmaktadır' dedi.
Öğretmenlerin önemine vurgu yapan Vali Bilgin, 'Bizlerin eğitime verdiğimiz önemi zaten son zamanlarda fiziki altyapısıyla, eğitimin yeni teknolojiler ile donatılmasıyla ülkemizin her köşesinde ciddi yenilikler olmuştur. Ülkemize bu manada baktığımızda çok ciddi anlamda değişim ve dönüşüm göstermiştir. Bundan önceki dönemlerde okullarımızda 40-50 öğrencinin eğitim gördüğü sınıftan, bu gün ilimizde ortalama 24 öğrencinin eğitim gördüğü sınıflara çıkmış bulunuyoruz. İlimizde görev yapan öğretmenlerin ayrı bir önemi var. Çünkü ilimizde hain terör örgütünün 40 yıldır verdiği bu zararı telafi etmek, biz yöneticilerden ziyade, öğretmenlerimizin aşkla şevkle ortaya koydukları eğitim mücadelesiyle olur. Tek bir öğretmenin verdiği mücadele buradaki değişimin, dönüşümün en büyük esri olacaktır. Şırnak ve ilçelinde şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ile anıyoruz. Siz öğretmenlerin de Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerinde bulundu.
Etkinlikte, kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Programa, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ve öğretmenler katıldı.
[gallery ids=',62640,62641,62642,62643,62644']

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ