• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Şırnak-Van karayolunun tamamlanmasıyla 4,5 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor

25 Temmuz 2024, Perşembe 21:39
25 Temmuz 2024, Perşembe 21:39
Şırnak-Van karayolunun tamamlanmasıyla 4,5 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak-Van karayolunun tamamlanmasıyla 4,5 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor

Şırnak-Van karayolunda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Projeyi bitirdiğimiz zaman gerek akaryakıttan, gerek zamandan sağlanacak olan maddi tasarruf yıllık yaklaşık 4-4,5 milyar lira seviyesinde olacak" dedi.
Bir dizi programa katılmak üzere Şırnak’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, partililerle bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, daha sonra Şırnak-Van karayolu şantiyesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Cevdet Atay ve beraberindekiler ile değerlendirme toplantısı yapan Bakan Uraloğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Şırnak’tan Van’a yaklaşık 351 kilometrelik bir güzergâhtan gidildiğini, bu yol tamamlandığında bu mesafenin 167 kilometre kısalarak yaklaşık 184 kilometreye ineceğini, yüksek standartlı bir yola kavuşulacağını söyledi. Projede birçok iyileştirmenin yapılacağını, seri tüneller ve viyadüklerin yapılacağını belirten Bakan Uraloğlu, "7/24 ve 12 ay hizmet edebilir vaziyette olacak. Burası bölgemizin ve ilimizin çok yakından bildiği Bestler-Dereler bölgesi. Bu anlamda stratejik ve güvenlik olarak da ayrı bir kıymeti var. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki arazi ve çalışma zorluklarını elbette biliyoruz. Ama her türlü ekip ve ekipmanımızı da iş başına getirdik. Burada kalan işlerin ihale edilmesiyle ilgili de bir süreç başlattık. İnşallah önümüzdeki ayın 21’inde kalan işlerin ihalesini de yaparak, yolumuza hızlıca devam edeceğiz. Bugünkü şartlarda 20-25 milyar liralık bir projeden söz diyoruz. Projeyi bitirdiğimiz zaman gerek akaryakıttan gerek zamandan sağlanacak olan maddi tasarruf yıllık yaklaşık 4-4,5 milyar lira seviyesinde olacak. Bu anlamda da çok kısa zamanda kendisini amorti edecek bir proje. Dolayısıyla standardı yükselttikçe karbon salınımında da yaklaşık 135 bin tonluk azalım sağlamış olacağız. Bunun için çalışmalarımızı Şırnak’taki yöneticilerimizle yakından takip edeceğiz. Burayı mümkün olan en kısa zamanda bitirerek trafiğe açmış olacağız" dedi.
Yol çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, "Geçtiğimiz süreçte bazı sıkıntılar oldu. Onları siz benden daha iyi biliyorsunuz. 2013’te başlayan bir süreç. Çok istediğimiz seviyede ilerleyemedik. Burada hedefimiz 2028 sürecinde inşallah, gerçekçi konuşalım, hedefimiz ve gayretimiz bitirmektir. 11 yılda bu kadar yapıldı, geri kalanı da şu kadar yılda yapılır hesabı doğru bir hesap değildir. Bizde bütün ekibimizle, siyasetçi ve ilimizin yöneticileriyle bunu beraberce inşallah takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu neden Gazze anlaşmasının ikinci aşamasından korkuyor?

Batman'da kar nedeniyle 20'den fazla köy yolu kapandı

Batman’da okul çıkışında öğrencilerden kar sevinci

Batman'da resmî ve özel eğitim kurumları tatil edildi

Malatya'da gizli buzlanma kazalara yol açtı

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor

Battalgazi'de karla mücadele sürüyor

Doğu Anadolu illerinde dondurucu soğuk etkili oluyor

Siirt'te "Staghorn" böbrek taşı tek seansta temizlendi

Gündüz: Müslümanların hiçbir kutsalıyla kimse alay edemez. Bu hiç kimsenin haddine değildir. Taviz tavizi doğurur!

Ağrı'da rahatsızlanan hastalar için ekipler harekete geçti

Dargeçit’te kar yağışına "hazırlıksız" yakalanan belediyeye tepki: Ulaşımda aksama oldu

Şanlıurfa’da otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuğu için arama çalışması başlatıldı

Yahudi çeteler Kudüs'te yol kapattı

Siirt’te eğitime kar tatili

Adana’da asayiş uygulamalarndaı 454 aranan şahıs yakalandı

Soğuk ve yağmur Gazze'de felaketi büyütüyor

Malatya’da yüz yüze ve çevrim içi katılımlı cerrahi kursu düzenlendi

Şırnak’ta yollar buz pistine döndü

Yerlikaya: Yalova'daki DEAŞ operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu

Tuz tanesi kadar robot: Algılıyor, düşünüyor, hareket ediyor

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı

Yeşilyurt Belediyesi'den karla mücadelede çalışması

Mardin ve ilçelerinde kar yağışı

Şırnak’ta okullara kar tatili

Irak Parlamentosu ilk oturumunu yapıyor

MEB’den "hayalet sınıf" incelemesi: 48 okulun ruhsatı iptal edildi, 300 milyon TL ceza

Meslek Yüksekokulu mezunlarının istihdam oranı yüzde 92'ye ulaştı

Bingöl’de eğitime kar engeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Netanyahu neden Gazze anlaşmasının ikinci aşamasından korkuyor?

Batman'da kar nedeniyle 20'den fazla köy yolu kapandı

Batman’da okul çıkışında öğrencilerden kar sevinci

Batman'da resmî ve özel eğitim kurumları tatil edildi

Malatya'da gizli buzlanma kazalara yol açtı

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor

Battalgazi'de karla mücadele sürüyor