• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortabağ köyü susuzlukla mücadele ediyor

07 Temmuz 2025, Pazartesi 19:51
07 Temmuz 2025, Pazartesi 19:51
Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortabağ köyü susuzlukla mücadele ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı 500 haneli Ortabağ köyü sakinleri, köylerinde su sıkıntısı olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı yaklaşık 500 hane ve 3 bin nüfusa sahip olan Ortabağ köyü sakinleri, köylerinin en büyük sıkıntılarından birinin su sorunu olduğunu belirtti.

Köye 3 günde yalnızca 1 saat su verildiğini belirten köy sakinleri, abdest almak için dahi su bulmakta zorlandıklarını, su ihtiyacını tanker ve traktörlerle gidermeye çalıştıklarını söyledi.

“Köyümüzde su olmadığı için aileler göç ediyor”

Köylerinin en büyük sıkıntısının su olduğunu ifade eden Mustafa Çevik, "Ortabağ köyünde yaşıyorum, köyümüz kadim bir yerdir. Köyümüzün çok sıkıntıları var en büyük sıkıntı su. Bu güzelim köyde insanlar özellikle çocuklu aileler su olmadığından dolayı göç etmek zorunda kalıyor. Bir an önce köyümüzün en önemli sorunu olan su sıkıntısının giderilmesi için yetkililere sesleniyoruz. Köyümüzde kalmak istiyoruz, göç etmek istemiyoruz. Köylünün bu sıkıntısına bir an önce yardımcı olsunlar. Köye yakın Gülyazı köyü var, oradan su çekilebilir, aşağıda baraj göleti var oradan da su çekilebilir. Evil deresi var, oradan köyümüze su gönderilebilir. Çevremizde su var ama köyde su yok. Yetkilerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.

“500 haneli köyde 3 günde bir saat su veriliyor”

Köy sakinlerinden Sadık Berik, “Çocuklarımla beraber su işi yapıyoruz. Köyümüzün suyu yok. 500 haneli köyde 3 günde bir saat su veriliyor. Depoda su kalmıyor. Köy halkı çok mağdur durumda. Köy ahalisi evlerine depolar koymuş ama hepsi boş durumda, çünkü su yok. Köyde abdest almak için dahi su sıkıntısı çekiyoruz. Halk, traktörlerle, su tankerleri ile su sıkıntılarını gidermeye çalışıyor. Hane başı bin tl su ücreti veriyorlar. Buna rağmen su birkaç gün yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Aksu, “Köyümüz kış ayından beridir susuz kalmış. Köy ahalisi olarak büyük zorluk içerisindeyiz. REn büyük sorunumuz suyun olmaması.” dedi.

“Köy halkı traktör ve su tankerleri ile sorunu çözmeye çalıştı”

"Tankerlerle su alıyoruz ama yetmiyor" diyen Mazhar Tosun, “Ortabağ köyünde ikamet ediyorum. Köyümüzün en büyük sorunu şu an için su olmayışıdır. Su olmayan yerde yaşam da olmaz. Bakın evlerimizin damlarına depolar koyduk suyu depolamak için. Birkaç günde bir birkaç saatliğine su veriliyor ve o da yetmiyor. Köy halkı traktör ve su tankerleri ile sorunu çözmeye çalıştı ama alınan su bir güne yetmiyor. Su olmadığında hastalıklar oluşur, sorunlar meydana gelir. Yetkililerden isteğimiz çevremizdeki derelerden bizlere su sağlamalarıdır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kastamonu'da midibüs kazası: 25 yaralı

ABD’de fırtına beklentisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

ABD'den Kanada'ya 26 adet HIMARS satışına onay

Mısır: Gazze konulu zirveye 20'den fazla lider katılacak

Rusya’dan Ukrayna'nın enerji altyapısına saldırı

Malatya'da uyuşturucudan 2 tutuklama

Motosikletin çarptığı yaya yaralandı

Hür Gençlik Mersin’den “Parklar Bizim, Gençlik Bizim” etkinliği

Çanakkale'de açıklarında tekne alabora oldu: 3 ölü

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Madagaskar'da sokaklar yeniden karıştı

Kosova'da hükümeti kurma göreve mevcut Başbakan Albin Kurti'ye verildi

Zelenskiy ile Trump Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesini görüştü

Filipinler'de 6 büyüklüğünde deprem

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

Türkiye ile Suriye arasında güvenlik konulu toplantı yarın Ankara'da yapılacak

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 52. günde sona erdi

Malatya'da bir işçi inşaattan düşerek yaralandı

10'uncu Alimler Buluşmasının 1 ve 2'nci oturumları gerçekleştirildi

Malatya'da Bed-i Besmele ve Âmin Alayı etkinliği düzenlendi

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Gazze Şeridi'ne can kaybı 67 bin 682'ye ulaştı

Prof. Dr. Vechi Sönmez: Bugün Müslümanların içerisinde olduğu en büyük sıkıntı aile kurumudur

Yetimler Vakfı, Ankara’da yetim çocukları sevindirdi

ABD'den Çin'e yüzde 100 ek gümrük vergisi kararı

Yazar Muhammed Şakir: Ümmet bütünlüğünden koparma girişimlerinde Kürt Milliyetçiliği bir araç olarak kullanılıyor

Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde Gazzeli sağlık çalışanlarının fedakarlığına dikkat çekildi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 32 kişi yakalandı

Iğdır-Ağrı hudut hattında 32 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD'de mühimmat tesisi patlamasında kayıp 18 kişi aranıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu'da midibüs kazası: 25 yaralı

ABD’de fırtına beklentisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

ABD'den Kanada'ya 26 adet HIMARS satışına onay

Mısır: Gazze konulu zirveye 20'den fazla lider katılacak

Rusya’dan Ukrayna'nın enerji altyapısına saldırı

Malatya'da uyuşturucudan 2 tutuklama

Motosikletin çarptığı yaya yaralandı