• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Şırnaklı 14 kadın devlet desteğiyle sera sahibi oldu

25 Ocak 2023, Çarşamba 13:45
25 Ocak 2023, Çarşamba 13:45
Şırnaklı 14 kadın devlet desteğiyle sera sahibi oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnaklı 14 kadın devlet desteğiyle sera sahibi oldu

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje sayesinde Şırnaklı 14 ev kadını sera sahibi oldu.
GAP Bölge Kalkınma İdaresinin çorak arazilerin tarıma kazandırılması, kadınların üretime katkı sağlaması ve vatandaşlara iş imkanı sunulması amacıyla uyguladığı ’Seralara Kadın Eli Dokunuşu Projesi’ çerçevesinde Şırnak, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerine bağlı köy ve beldelerde 14 kadına sera kurması için yüzde 75 hibe desteği verildi.
Sağlanan destekle Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce kadınlara 250’şer metrekare alanda sera kurarak, yüzde 75 hibeli 500 bin kışlık sebze fidesi desteği verildi. Seraları ziyaret eden Şırnak Valisi Osman Bilgin, burada incelemelerde bulunarak, çiftçiler ile sohbet etti. Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Tek çaremiz üretim, sadece Şırnak ilinin ihtiyacının yüzde 7’sini üretiyoruz. Biz bu üretim aşamasında, vatandaşlarımızın üretmesi gerekiyor. Seracılıkta veya farklı tarım alanlarında vatandaşlarımız ne talep ederlerse, nasıl destek isterlerse yanlarındayız. Vatandaş bunu burada ürettiğinde, aynı kalitede burada tüketebiliriz. O yüzden burada bunu üretmek her şeyin başıdır. Seracılığa kadın eli değiyor projesi ve bu alanda Şırnak’ta kim isterse sonsuza kadar destek, sınır yok. Kadın varsa hayat, yaşam, huzur, güven var. O nedenle kadınlarımızı sonuna kadar destekliyoruz. Kadınlarımızın olduğu yerde aynı zamanda da kalitede var” dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Altan Altan da, “İlimizde sebzecilik yok denilecek düzeydedir. Biz bunu bir sorun olarak kabul edip, hem açık alanda hem de örtü alanda sebzeciliği geliştirmek için projeler hazırladık. 14 tane sera yaptık, 250 metrekarelik alanda. 14 tane kadın üreticimize yüksek tünel sera yaptık. Bu alandaki örtü altındaki seracılığı geliştirmek istiyoruz. Yeşilliklerimiz hasada geldi. Bunun sayısını artırmak istiyoruz. Bu sene 500 bine yakın fide verdik üreticilerimize. Bunun yüzde 75’ini bakanlığımız karşıladı. Yüzde 25’ini de çiftçilerimizden katkı olarak alıyoruz. Amacımız Şırnak’ın sebzecilik alanında dışa bağımlılığını bitirmek” diye konuştu.
Çiftçi Bahar Yıldırım ise “Seracılığa kadın eli projesi ile il tarım müdürlüğümüzden destek aldık. Bize 250 metrekarelik alanda sera ve fide desteği verdiler. Bizde seralarımızda fidelerimizi ektik. Marollarımızı kaldırdıktan sonra salatalık ve domates ekeceğiz. Bu vesile ile hem bütçemize katkı sağlamış olacağız, hem de kadınlarımıza iş olanağı olmuş oluyor” dedi.
[gallery ids=',82053,82054,82055,82056,82057,82058']

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Van Ortanca Göleti’nde su tutuldu

Bakan Yerlikaya ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

INSURE projesi kapsamındaki ikinci çalıştay Bursa'da gerçekleştirildi

Memur-Sen: Kamuda ücret dengesi kurulmalı, gelir adaleti sağlanmalı

Malatya’da 2 gündür kayıp olan yaşlı adam ölü bulundu

Adana’da bir haftada 10 bin 864 sürücüye işlem uygulandı

42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi

Adana’da asayiş uygulaması: 430 kişi yakalandı

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 10 gözaltı

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak