• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Şırnaklı öğrencilerden 9 ayda 7.5 milyon liralık ciro

EĞİTİM 14.12.2022 10:55:14 0
Şırnaklı öğrencilerden 9 ayda 7.5 milyon liralık ciro

Şırnaklı öğrencilerden 9 ayda 7.5 milyon liralık ciro

Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yaz ayında da üretim yaparak, 9 ayda 7.5 milyon liralık ciro elde etti.
Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 33 öğrenci, 4 öğretmen ve 8 usta öğretici gözetiminde okulun atölyesinde mobilya, metal, bilişim, elektrik, tesisat, motor ve yenilenebilir enerji alanında üretim yaparak hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor hem de gelir elde ediyor. Öğrenciler, sıra, masa, mutfak dolabı, ofis mobilyası, basketbol potası, araç bakım ve onarımı, elektrik panosu, güneş enerjisi ve güvenlik kamerası kurulumu gibi alanlarda harıl harıl çalışırken, 7.5 milyon ciro elde etti.
Üretimde yer alan 33 öğrenciye döner sermayeden yaklaşık 712 bin lira pay verdiklerini anlatan okul müdürü Mehmet Bulut, öğrencileri geleceğe hazırladıklarını söyledi. Bulut, en büyük amaçlarının piyasaya kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu belirterek, “Okulumuzda döner sermayemizi açtık, alanlarımızda gerekli malzemelerimizi tamamladık. Okulumuz bünyesinde 7 farklı alanımız bulunuyor. Bu alanlarda yaptığımız üretim ilimizi ve ülkemiz açısından büyük bir ekonomik getiridir. Teorik eğimin yanında öğrencilerimize uygulamalı eğitimlerde veriyoruz. Öğrenci hem okulunu okurken, hem de buradan mezun olduğunda, ülkede ara eleman sıkıntısını giderecektir. Buradan mezun olan birisi ilerde kendi iş yerini kurabiliyor. Öğrencilerimiz bu alanlarda çok hevesliler. İnsan gücü olarak da genç bir nüfusa sahip olduğumuz için bunları rahatlıkla yapabiliyoruz. Öğrencilerimiz ortalama 3 bin TL döner sermayeden pay alıyorlar. Bizim şu an mevcut ciromuz 7 milyondur, aralık ayı sonuna kadar 9 milyon ciromuz oluşacaktır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik de okulda 7 alanda üretim yaptıklarını belirterek, hedeflerinin, kent merkezinin yanı sıra Cizre, Silopi ve İdil ilçelerindeki meslek liselerinde de üretimi artırmak olduğunu söyledi. Okullarında yakın zamanda petro-kimya ve madencilik bölümlerini de açacaklarını ifade eden Tetik, “Bölgemizin en üretken okulundayız. 7 milyon cirosu var. Aralık ayı sonunda 9 milyonu hedefliyoruz. 23 yılında ise hedefimiz 15 milyon bir ciro elde etmek. Biz burada hem üretim hem de istihdam amaçlı çalışacağız. Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bir fabrika gibi, hem üretiyor, hem istihdam sağlıyor, hem de ihracat yapıyor. Bütün liselerimizi bir üretim ve istihdam merkezi haline getireceğiz. Liselerimiz öğrencilerine haçlık sağlayacak” diye konuştu.
Mobilya atölyesinde çalışan öğrenci Zeynep Bayar ise, “Mobilya bölümünde çalışıyorum. Derslerimin yanında mobilya bölümünde çalışarak gelir elde ediyorum. Mobilya bölümü genellikle erkeklere yönelik bir iştir, ama bir kadın olarak ayaklarımın üzerinde durmak için mobilya atölyesinde çalışıyorum. Mezun olduktan sonra kendi ayaklarımın üzerinde durmak için kendi iş yerimi açmak istiyorum” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',68821,68822,68823,68824,68825,68826']

ABD ile Japonya arasında tarife müzakeresi

Polonya’da sürücü seyircilerin arasına daldı: 18 yaralı

İran doğu sınırına 400 kilometrelik duvar örecek

Kayıp 5 kayakçının cansız bedenine ulaşıldı

Otobüste başlayan tartışma durakta bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Siyonist rejim Gazze'de toplam 1580 sağlık çalışanını katletti

Mali'de ordu güçlerine saldırı: 40 asker öldü

Isparta'da 2 otobüsün çarpıştı: 28 yaralı

Gazze eylemine polis müdahalesine soruşturma başlatıldı

Sakarya'da Gazze için "Direniş Çadırı" nöbeti devam ediyor

Diyarbakır'da gençler "Gençlik Buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

Sultanbeyli'de "Gazze ölüyor, ayağa kalk" yürüyüşü

Rusya'dan Ukrayna'ya en büyük hava saldırısı

Malta, Filistin devletini tanıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yolsuzluk lekesini bağırmakla çıkaramazsınız

Ekvador Devlet Başkanı Noboa göreve başladı

Gaziantep'te gerçekleştirilen denetimlerde aranan 23 kişi yakalandı

Konteyner gemisi “tehlikeli kargo” ile birlikte sulara gömüldü

Venezuela, sandık başına gidiyor

Kudüs Seriyyeleri siyonist bombalarla işgalcilere pusu kurdu

UNWRA: Gazze'de durum gittikçe daha da kötüleşiyor

Kamyonet şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Rusya-Ukrayna arasındaki esir takası tamamlandı

Yemen direnişi, Siyonist havalimanının hipersonik füzeyle hedef aldı

Meteorolojiden 38 il için sağanak ve fırtına uyarısı

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara arasında heyetler arası görüşme

Umut Kervanı Ağrı Derneği Arama Kurtarma Ekibi, AFAD eğitimlerini başarıyla tamamladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ