• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Şırnak’ta 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine yılsonu etkinliği düzenlendi

EĞİTİM 25.05.2024 16:40:04 0
Şırnak’ta 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine yılsonu etkinliği düzenlendi

Şırnak’ta 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine yılsonu etkinliği düzenlendi

Şırnak İl Müftülüğü, 4-6 yaş arasında Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yılsonu etkinliği düzenlendi.
Şırnak Şehir Stadyumunda yapılan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an kurslarında eğitim gören minik öğrenciler, Filistin’de hayatını kaybeden akranları anısına şiirler okudu. Öğrenciler tarafından sergilenen tanklara karşı dans eden çocuklar temalı Filistin’in yöresel oyunu, etkinliğe katılan aileler tarafından büyük beğeni topladı.
Kur’an kurslarında verilen eğitimler hakkında bilgi veren Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, '8 aydır bu çocuklar bizlere emanet. Bizler de Şırnak İl Müftülüğü olarak, o çocuklarımıza başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere Sevgili Peygamberimizin hadisi şeriflerini, ahlaki değerlerimizi, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi öğretmek için 8 ay gayret ettik. Bugün de bu kadar yorgunluğun üzerine böyle güzel bir günde o çocuklarımız eğlensin, sadece kitap üzerinde değil sosyal hayatta da varlıklarını hissetsinler, birbirleri ile görüşsünler, birbirleri ile kaynaşsınlar, sosyal bir ortamda bulunsunlar diye bugünkü programı düzenledik. İnşallah çocuklarımız mutlu olurlar, huzurlu, mutlu bir gün geçirirler' dedi.
Şırnak İl Müftülüğü olarak şu anda kentte bin 202 öğrencinin 4-6 yaş sınıflarına devam ettiğini aktaran Dilek, 'Bin 256 tane hafız Kur’an kurslarımızda yatılı öğrencilerimiz devam ediyor. 8 bin 562 tane ihtiyaç odaklı öğrencimiz devam ediyor. Bin 400 civarında yetişkin anne-baba seviyesinde olan öğrencimiz camilerimizde, Kur’an kurslarımızda Kur’an’ı öğrenmeye, ahlaki değerleri, milli, manevi değerleri öğrenmeye, bizler de öğretmeye gayret ediyoruz. İnşallah bu sayımız daha da artar. Çünkü Şırnak’ımız, bu konuda manevi konularda çok hassas' şeklinde konuştu.

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ