• BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

Şırnak'ta asayiş ve kaçakçılık,operasyonu: 68 gözaltı

GÜNDEM 16.12.2024 16:58:32 0
Şırnak

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının 09 - 15 Aralık tarihleri arasında Şırnak il merkezi ve ilçelerinde yaptığı operasyonlarda çok sayıda ürün ele geçirilirken, 68 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Şırnak valiliği 09-15 Aralık tarihleri arasında yapılan asayiş, terör, uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, "Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; 3,74 gram metamfetamin maddesi, 1,45 gram esrar maddesi, 31,43 gram eroin maddesi, 2 adet bong ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (21) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır. Kaçakçılık Faaliyetlerinin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar kapsamında; 2.744 paket kaçak sigara, 3 kg tütün, 50 adet puro, 710 paket elektronik sigara tütünü, 15  adet cep telefonu, 3.428 lt kaçak akaryakıt, 2.366 adet emtia, 549 adet elektronik sigara ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (10) şüpheli şahıs hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır. Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda 5 şüpheli asayiş suçlarından, 6 şüpheli kaçakçılık suçlarından, 1 şahıs terör suçlarından, 1 şahsın ülkemizden illegal şekilde çıkış yapmış olduğu tespit edilmiş ve 4 şahıs ise sahte seyahat belgesi ile ülkemizden çıkış yapmaya çalışırken yakalanmış olup toplam (17) şüpheli şahsa yasal işlem yapılmıştır.

TEM/BTÖ Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; toplam (4) şüpheli yakalanmış olup bunlardan (2) şüpheli şahıs ilgili il ve birimlerine teslim edilmek üzere gözaltında bulunmaktadır diğer (2) şüpheli şahıs ise ilgili il ve birimine teslim edilmiştir. PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; toplam (5) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarda (1) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda, " Ev, eklenti ve araçlarda yapılan aramalarda gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen; 1 adet sahte pasaport, 12 adet cep telefonu, 7.406 adet bandrolsüz sigara, 122 adet elektronik sigara, 11 kg nargile tütünü, 24 kg çay, 7 çift ayakkabı, 10 adet televizyon, 186 adet inşaat malzemesi, 1.500 adet kozmetik malzeme, 175 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir. Yakalanan malzemelerin piyasa değeri yaklaşık (1.250.000 TL)’dir. Şırnak Valiliği İl Jandarma Komutanlığımızca icra edilen operasyonlar kapsamında ele geçirilen gümrük kaçağı malzemeleri, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmaya çalışan (20) şüpheli şahıs hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde adli işlem başlatılmıştır." denildi. (İLKHA)

Severek yapılan egzersizler, stresle başa çıkmanın anahtarı!

İran Cumhurbaşkanı, lüks seyahati nedeniyle yardımcısını görevden aldı

71 ilde uyuşturucu operasyonu: 516 kişi tutuklandı

Trump’ın tarife hamlesi sonrası Powell’dan ilk uyarı

Dünya Müslüman Âlimler Birliğinden Gazze fetvası: İşgale karşı silahlı cihad, imkânı olan Müslüman üzerine farzdır

Uşak'ta iki işçi servisinin çarpışmasında 20 kişi yaralandı

Gazze’de 534 günlük kabus: 39 binden fazla çocuk ailesiz kaldı

Psikologlardan "Serbest Meslek İcrası" hakkındaki yönetmeliğe tepki

ABD'den alınacak 20 bin piyade tüfeği Yahudi çetelere dağıtılacak

İstanbul Havalimanı’nda 455 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İDO Dikili Midilli seferleri başlıyor

Emlak sektörü zor günler geçiriyor: Konut fiyatları düşmedi

Kira geliri beyanname sürecinde son 2 gün

Elektrik ve doğal gaza yapılan yeni zamlı tarifeler başladı

Kriviy Rig saldırısı: Rusya ve Ukrayna'dan çelişkili iddialar

Bursa’da yangın faciası: İki küçük kardeş hayatını kaybetti

Güneydoğu'da 5 kente sel ve su baskını uyarısı

Meteorolojiden 14 kente "kuvvetli" yağış uyarısı

BM: Batı Şeria’da 1967’den bu yana en büyük zorunlu göç yaşanıyor

Ara tatil sona erdi, okullarda ders zili yeniden çalıyor

İBB soruşturması: 1 milyar 200 milyon TL ve KİPTAŞ daireleri CHP'li delegelere dağıtıldı

e-YDS İngilizce bugün gerçekleştirilecek

Gazze ve Han Yunus'a siyonist saldırı: 5 şehit, çok sayıda yaralı

Ensarullah: Tel Aviv’deki askeri bir nokta İHA ile hedef alındı, bir keşif İHA'sı ise düşürüldü

Trump, TikTok'un ABD faaliyetlerini 75 gün uzattı

Papua Yeni Gine'de 7.2 büyüklüğünde deprem

Elektrikte konut abonelerine yüzde 25 zam

Akciğer kanseri için belirli kişilerde yıllık tarama şart

EGM'den gözaltındaki kadınların aranma şekline yönelik iddialara açıklama

Türkiye'nin ilk jet motoru ihracatı gerçekleşti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ