• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Şırnak’ta binlerce kişi '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nöbetine katıldı

GÜNDEM 16.07.2023 01:30:03 0
Şırnak’ta binlerce kişi

Şırnak’ta binlerce kişi '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nöbetine katıldı

Şırnak Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Şırnak Valiliğince düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında demokrasi yürüyüşü ve demokrasi nöbetine binlerce kişi katıldı. Yürüyüşte asker, polis, vatandaş kol kola yürüdü.
Şırnak’ta Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe girişimi 7’inci yıl dönümünde düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. Merkez Ömer Kabak Meydanı’nda başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Alkış, 23. Jandarma Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, kurum temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı. Yürüyüş güzergahında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar tarafından gece boyunca demokrasi nöbeti tutuldu.
Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz darbe girişiminin 7’inci yıl dönümünde binlerce vatandaşın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile geldikleri alanda okunan Kuranı Kerim tilavetinin ardından dua etti. Herhangi bir parti bayrağının olmadığı alan, Türk bayrakları ile kırmızı beyaza büründü. Meydanda Şırnaklılar, FETÖ’nün darbe girişimine, başlattıkları demokrasi nöbetiyle tepkilerini gösterdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde konuşan Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Bulunduğumuz şehir huzursuzsa Londra, Berlin, İstanbul mutsuzdur. İçinde bulunduğumuz şehir eğer güvenliyse saydığım yerlerde güvenlidir. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir milletin evlatları bırakın tankın silahın önüne çıkmayı silahın tabancanın dahi karşısına çıkamaz. Ama bu aziz milletin evlatları Hakkarili, Şırnaklısı, Edirnelisi, Trabzonlusu ile hep birlikte Türkiye olarak tankın, uçağın önüne çıkmıştır. Bu da ne kadar yüce, azizi bir mücadele verdiğimizin en iyi şekilde gösteren çok büyük bir örnektir” dedi.
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka da, 'Bugün bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz. Bugün milletimizin tarihinde unutulmayacak unutulmaması gereken, unutturmayacağımız bir günün yıldönümü. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli bir direniş örneğidir. Kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızdır” dedi.
Program protokol konuşmalarının ardından şiir ve ilahi dinletisi, 15 Temmuz konulu çeşitli videoların gösterimi ile devam etti. Gece salaların okunmasından sonra demokrasi nöbeti gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ