GÜNDEM 28.10.2023 16:05:09 0

Şırnak’ta Cumhuriyet’in 10’üncü yıl kutlamaları başladı

Şırnak’ta Cumhuriyet’in 10’üncü yıl kutlamaları başladı
Haberi Sesli Oku

Şırnak’ta Cumhuriyet’in 10’üncü yıl kutlamaları başladı

Şırnak’ta Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları başladı. Şırnak Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başlayan program, Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde Cumhuriyet’in 100’üncü yıl anısına 100 fidan dikildi. 23. Jandarma Piyade Tümen Komutanlığında görevli askerler, teröristlerin bir zamanlar eylem yaptıkları yerlerde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.
Şırnak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümü kutlama programı çelenk sunma töreni ile başladı. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama programı Şırnak Valiliği bahçesinde bulunan, Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.. Çelenk sunma törenine; Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Valilik, tümen komutanlığı ve belediye başkanlığı tarafından çelenklerin Atatürk büstüne sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına 100 fidan dikildi
Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü yılı nedeni ile 100 fidan dikildi. Şırnak Valisi Cevdet Atay, fidanı çocuklar ile birlikte dikti. Burada açıklamalarda bulunan Vali Atay; “Bugün burada öğrencilerimizle gençlerimizle vatandaşlarımızla kurum ve kuruluşların amirleriyle 100 fidanı toprakla buluşturduk. Cumhuriyet değerlerinin insanımızın gönlünde yer ettiği gibi bu fidanlar da toprağa kök salacaktır inşallah. Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinliklerine vatandaşlar yoğun katılım sağlıyor. Bu durum, vatandaşlarımızın Cumhuriyetimizin değerlerine olan sevgi ve bağlılığını gösteriyor. Cumhuriyet değerlerinin çocuklarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın gönlünde yer ettiğini bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşadık. Bu etkinliklerimiz yıl sonuna kadar aralıksız devam edecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyorum' dedi.
Terör örgütü PKK’nın eylem noktalarından olan Şırnak Cumhuriyet meydanından sloganlar atarak yürüyüş yapan askerlere vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Şırnak’ta sağlanan huzur ortamı ile birlikte terör örgütünün eylem yaptığı cadde ve sokaklar Mehmetçiğin sloganları ile inledi.

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İpsala Sınır Kapısı'nda 17 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD’den Yemen’deki bya yaptırım

Yükleniyor