• BIST 100

    16781,65%0,50
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,98% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7114,05% -0,31
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,00

Şırnak’ta düzenlenen 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi

26 Mayıs 2023, Cuma 16:35
26 Mayıs 2023, Cuma 16:35
Şırnak’ta düzenlenen 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak’ta düzenlenen 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi

Şırnak’ta düzenlenen ve 7 ülkeden 66 tenisçinin katıldığı 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi.
Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki 2’si kapalı 4’ü açık kortta gerçekleştirilen 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi. Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, İran, Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’den 66 sporcunun yer aldığı turnuvada tek ve çiftlerde yapılan final karşılaşmalarının ardından birinciler belli oldu. Buna göre tek erkeklerde birinciliği Erkan Çetin, tek kızlarda da Ayşe Bal aldı. Çift erkeklerde ise Kerem Genç - Yağız Yıldız ile kızlarda Ayşe Bal - Ela Düzovalılar zirvede kendilerine yer buldu.
Şırnak Valisi Osman Bilgin ve protokol üyeleri final maçlarını takip etti. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi.
Vali Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Gabar ve Cudi Dağı’nın artık bölgenin terörle değil, sporla ve petrolle anıldığını söyledi. Bu yıl ikincisini düzenledikleri Cudi Cup isminin gelecek yıl Cudi-Gabar Cup olarak değiştireceklerini belirten Vali Bilgin, “Pazartesi günü ülkemizin gururu Gabar Dağı’nda hep birlikte turnuvanın açılışını yaptık. Çok şükür ki artık Şırnak denince her yönüyle, her yöresinde, her metrekaresinde güzelliklerle birlikte yaşıyor ve o güzellikleri hep birlikte de yaşatıyoruz. Bu minvalde özellikle Gabar, artık ülkemizin gururu. Gabar artık ülkemizin bağımsızlığının sembolü' dedi.

'Turnuvanın adını gelecek yıl Cudi-Gabar Cup yapıyoruz'
Çok değil, 1 yıl önce Gabar deyince akla sadece terör geldiğini ifade eden Vali Bilgin, bugün Gabar deyince Türkiye’nin bağımsızlığı, petrol ve spor akla geldiğini kaydetti. Bütün güzelliklerin aynı anda geldiğini aktaran Vali Bilgin, 'Burada bu yıl ikincisini yaptığımız uluslararası Tenis Cup Turnuvası’nda, geçen yıl adı olan bu turnuvanın artık gelecek yıl adını da değiştiriyoruz; Cudi-Gabar Cup yapıyoruz. Dolayısıyla biz Cudi ve Gabar Dağı’nın bu verimliliğini, bereketini spordaki kardeşlikle bir araya getirerek ilimizin ve ülkemizin uluslararası arenadaki gücünü daha da arttırıyoruz. Çok şükür burada özellikle sporcularımızda bir araya geldik ve sporcularımızda yapmış olduğumuz görüşmelerde, hem tesis kalitemiz, hem şehrimizin misafirperverliği, şehrimizdeki kültürel tarihi, alt yapının gezilmesi ve benzeri tüm unsurları ile beraber misafirlerimizin ilimizden mutlu ayrıldığını görmenin ayrıca bir mutluluğunu yaşadığımızda belirtmek istiyorum' diye konuştu.
Bu organizasyonların kolay olmadığını değerlendiren Vali Bilgin, 'Özellikle bu yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ve iki seçim arasına gelmesi nedeniyle sadece sportif alandaki çalışmaları ve dolayısıyla bu alandaki planlamaları yaptık. Özellikle eğlence kısmı dediğimiz konserler kısmını iptal ettik. Ama bu kalıcı bir iptal değil, geçici bir iptal. Önümüzdeki dönemde hem Beytüşşebap Laleş’te, Cudi Dağı’nda Cudi Festivali ile Silopi’deki festival, Cizre’deki festival ve özellikle bu yıl ilimiz merkezinde bu alanda yapacağımız büyük festivalle birlikte bu açığı da kapatacağız. İnşallah halkımızın bu konudaki taleplerinde en üst düzeyde yerine getireceğiz. Özellikle bu turnuvanın ete-kemiğe bürünmesinde emeği olan bizden önceki tüm yöneticilere, şahsım, ilim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar ise çok iyi bir turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını, yeni turnuvalara hazır olduklarını belirterek, “Önümüzdeki hafta 1-4 Haziran’da 12 üniversitenin katılacağı üniversitelerarası tenis bölge şampiyonasına ev sahipliği yapacağız” cümlelerine yer verdi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Küresel çip rekabeti kızışıyor: Dev yatırımlar ve stratejik ortaklıklar

Şehadetinin 77'nci yılında İmam Hasan el-Benna

Macaristan'dan AB'ye: Ukrayna'ya fon aktarmayı durdurun

Kayseri’de okul servisi tırla çarpıştı: Bir ölü, 7 yaralı

MSB: israilin Batı Şeria kararlarını kınıyoruz

Madagaskar, Gezani Kasırgası'nın ardından "ulusal afet durumu" ilan etti  

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti

Cephede çatışma, masada diplomasi: Rusya-Ukrayna savaşında son 72 saat

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ve 2 bakanına 5 suikast girişimi iddiası

Görele Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Cemre FM Yayın Yönetmeni Tutak: Yayınlarımızla dinleyicilerimizin ahlaklı ve iradeli bireyler yetişmesi amacını taşıyoruz

Vücutta en hızlı yaşlanan organ omurga

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: Azmettirici yakalandı

Prof. Dr. Tanrıverdi: Din hizmetinde en büyük sermaye güven ve ilim

Arpaguş: 2026 yılı Ramazan temasını ‘Ramazan, Cami ve Hayat’ olarak belirledik

3’üncü kattan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Gazze'de şehit sayısı 72 bin 49'a yükseldi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gençlerin Meclis'teki sesi olacağız

Süresiz nafakaya "1 yıl sınırı" önerisi

Elazığ'ın Kürk köyünde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Adalet Bakanı Gürlek: Liyakat esaslı anlayışı kararlılıkla sürdüreceğiz

NATO’da yılın İlk Savunma Bakanları toplantısı

Toprak suya doydu: Siirt’te bereketli yıl beklentisi

ABD'de Kongre oturumunda Epstein tartışmaları nedeniyle ortalık kızıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik

Gaziantep'te hırsızlık ve yağma suçlarından aranan 2 hükümlü yakalandı

Malatya'da miniklere tarım sevgisi aşılıyor!

Çin, denizden 7 uydu fırlattı

16 yıl hapis cezası bulunan firari Batman'da yakalandı

Diş hekimliğinde bazı programlara öğrenci alımı durduruldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel çip rekabeti kızışıyor: Dev yatırımlar ve stratejik ortaklıklar

Şehadetinin 77'nci yılında İmam Hasan el-Benna

Macaristan'dan AB'ye: Ukrayna'ya fon aktarmayı durdurun

Kayseri’de okul servisi tırla çarpıştı: Bir ölü, 7 yaralı

MSB: israilin Batı Şeria kararlarını kınıyoruz

Madagaskar, Gezani Kasırgası'nın ardından "ulusal afet durumu" ilan etti  

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti