• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Şırnak'ta "hasta naklinin gecikmesi" haberleri ile ilgili açıklama

10 Ocak 2025, Cuma 17:51
10 Ocak 2025, Cuma 17:51
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak Devlet Hastanesi’nde, "Sağlıkçılar arasında tartışma sonrası hasta nakli gecikti" başlığı ile çıkan haberlerle ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, olayın yöneticilerin işgüzarlığından kaynaklandığını söyledi.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde, bir hastanın sevki sırasında sağlıkçılar arasında çıkan ve basına da yansıyan olay ile ilgili Şırnak Memur-Sen’ konfederasyonu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü programında basına bilgi veren Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, yöneticilerin kriz yönetememe kabiliyetlerinden dolayı sağlık çalışanlarının hedef haline geldiğini söyledi.

Anmal, 8 Ocak günü Şırnak Devlet Hastanesi’nden Diyarbakır iline sevk edilen bir hastanın Diyarbakır’dan taburcu edilen bir hastayı Şırnak’a getiren bir ambulansa nakil edilmesi sırasında yaşanan tartışma ve hasta nakli gecikmesi ile ilgili basında çıkan haberlere dair bilgi verdi.

Toplumun sağlığını korumak ve acil durumlarda hızlı müdahale etmek gibi önemli bir sorumluluğu bulunan acil sağlık hizmetlerinin, hayat kurtarmak gibi önemli bir görev üstlendiğini belirten Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, "Sağlık hizmetinin bir bütün olduğu göz önüne alındığında sevk ve idarenin aynı bir zincirin halkaları gibi eksiksiz ve bir bütün halinde devam etmesi ile telafisi imkânsız sonuçların önüne geçilebilmesi açısından bu hizmetin önemi bir kat daha artmaktadır. Diyarbakır’da taburcu olan bir hastayı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine getiren ve son kontrolü için Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servisine getiren Diyarbakır 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ait ambulansta görevli sağlık çalışanları, Şırnak’tan Diyarbakır’a sevk edilen hastayı götürecek olan ambulans görevlileri hasta takası yapmak için Şırnak 112 Başhekimliğine bilgi verdi. Ancak koordinasyonsuzluk nedeniyle Diyarbakır’a sevk edilmeyi bekleyen hasta ile Beytüşşebap’a gidecek olan hasta 112 başhekimliği yöneticilerin işgüzarlığı yüzünden yaklaşık bir saat boyunca sevk edilmeyi bekledi ve bu süreçte sağlık çalışanları hasta yakınlarının tepkisine maruz kaldı." şeklinde konuştu.

En ufak bir krizi yönetemeyen idareciler yüzünden sağlıkçılar tartışıyor imajı verilerek sağlık çalışanlarının olumsuz etkilenmesinin kabul edilebilir bir yanı olmadığına ve buna sessiz kalamayacaklarına vurgu yapan Başkan Anmal, "Şırnak’ta görev yapan sağlık çalışanları gerek sınır ötesi operasyonlarda gerekse diğer olağan gelişen olaylarda acil sağlık hizmetlerini özverili bir şekilde yerine getirmişlerdir. Bizler bu özverili çalışmaları takdir ederken 112 başhekimliği sevk ve idaresini yönetemeyen idareciler yüzünden sağlık çalışanlarının "görevlerini eksik ve gecikmeli yapmış gibi veya emre itaatsizlik gibi ithamlarla karşı karşıya bırakılmasını ve bu şekilde çalışanları tutanak tutmakla baskı altına alınmasını kabul etmiyoruz ve bu olayında takipçisi olacağımızı buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz. Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının haklarını ve çıkarlarını savunmak, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, eğitim imkânlarının artırılması ve maaşlarının adil bir şekilde belirlenmesi için mücadeleyi verirken birde çalışma koşulları ve idarecilerin koordinasyonsuzluk yüzünden gündeme gelerek hasta naklinin geciktirilmesine zemin hazırlayan idarecilerin değerlendirilmesini siz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Özalp’ten Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Batı kesimler için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Şanlıurfa’da ilaç içen 2 yaşındaki çocuk hastaneye kaldırıldı

İşgalciler Filistinli 13 genci esir aldı

Şanlıurfa’da İşgücü Uyum Programı kapsamında 600 personel alınacak

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 769'a yükseldi

Şırnak’ta trafik kazası: Irak uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan 51 kişi kurtarıldı

Pekin'den Güney Çin Denizi'nde "savaş hazırlığı" tatbikatı

Gaziantep’te sahte parayla hayvan dolandırıcılığı: 3 şüpheli yakalandı

Siirt’te kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bakan Yumaklı: Su verimliliği seferberliği 3 yaşında

Batman'da aranan 37 kişi yakalandı

Yarıyıl tatili sona eriyor, okullar pazartesi açılıyor

Pezeşkiyan: İran'da fitne planlarını Trump ve siyonist rejim yürütüyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki

Şehitlerin bedenlerine uzanan karanlık sistem: Siyonist rejimin "organ bağışı" yalanı

Mersin’de bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 47 gözaltı

MTV taksit ödemeleri için son 3 gün

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı

Ters yönde ilerleyen sürücüye 9 bin TL ceza

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas’ta ziyaretlerde bulundu

Kastamonu’da asayiş ve narkotik uygulaması

81 il için yerel yatırım konuları güncellendi

Hasan Selame'den sarsıcı mesaj: İşgal zindanlarında hareket eden iskeletlere döndük

Guterres’ten sert uyarı: Birleşmiş Milletler temmuza kadar parasız kalabilir

Ağrı-Kağızman yolunda mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Yetimler Vakfı, Bangladeş'te ocak ayı yetim aylıklarını dağıttı

Atlas Çağlayan’ın ailesine yönelik tehdit soruşturmasında bir gözaltı

Filistin'de ev yıkımıyla başlayan süreç: İşgal adım adım derinleştiriliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Özalp’ten Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Batı kesimler için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Şanlıurfa’da ilaç içen 2 yaşındaki çocuk hastaneye kaldırıldı

İşgalciler Filistinli 13 genci esir aldı

Şanlıurfa’da İşgücü Uyum Programı kapsamında 600 personel alınacak

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 769'a yükseldi

Şırnak’ta trafik kazası: Irak uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti