• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Şırnak'ta "hasta naklinin gecikmesi" haberleri ile ilgili açıklama

10 Ocak 2025, Cuma 17:51
10 Ocak 2025, Cuma 17:51
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak Devlet Hastanesi’nde, "Sağlıkçılar arasında tartışma sonrası hasta nakli gecikti" başlığı ile çıkan haberlerle ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, olayın yöneticilerin işgüzarlığından kaynaklandığını söyledi.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde, bir hastanın sevki sırasında sağlıkçılar arasında çıkan ve basına da yansıyan olay ile ilgili Şırnak Memur-Sen’ konfederasyonu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü programında basına bilgi veren Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, yöneticilerin kriz yönetememe kabiliyetlerinden dolayı sağlık çalışanlarının hedef haline geldiğini söyledi.

Anmal, 8 Ocak günü Şırnak Devlet Hastanesi’nden Diyarbakır iline sevk edilen bir hastanın Diyarbakır’dan taburcu edilen bir hastayı Şırnak’a getiren bir ambulansa nakil edilmesi sırasında yaşanan tartışma ve hasta nakli gecikmesi ile ilgili basında çıkan haberlere dair bilgi verdi.

Toplumun sağlığını korumak ve acil durumlarda hızlı müdahale etmek gibi önemli bir sorumluluğu bulunan acil sağlık hizmetlerinin, hayat kurtarmak gibi önemli bir görev üstlendiğini belirten Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, "Sağlık hizmetinin bir bütün olduğu göz önüne alındığında sevk ve idarenin aynı bir zincirin halkaları gibi eksiksiz ve bir bütün halinde devam etmesi ile telafisi imkânsız sonuçların önüne geçilebilmesi açısından bu hizmetin önemi bir kat daha artmaktadır. Diyarbakır’da taburcu olan bir hastayı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine getiren ve son kontrolü için Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servisine getiren Diyarbakır 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ait ambulansta görevli sağlık çalışanları, Şırnak’tan Diyarbakır’a sevk edilen hastayı götürecek olan ambulans görevlileri hasta takası yapmak için Şırnak 112 Başhekimliğine bilgi verdi. Ancak koordinasyonsuzluk nedeniyle Diyarbakır’a sevk edilmeyi bekleyen hasta ile Beytüşşebap’a gidecek olan hasta 112 başhekimliği yöneticilerin işgüzarlığı yüzünden yaklaşık bir saat boyunca sevk edilmeyi bekledi ve bu süreçte sağlık çalışanları hasta yakınlarının tepkisine maruz kaldı." şeklinde konuştu.

En ufak bir krizi yönetemeyen idareciler yüzünden sağlıkçılar tartışıyor imajı verilerek sağlık çalışanlarının olumsuz etkilenmesinin kabul edilebilir bir yanı olmadığına ve buna sessiz kalamayacaklarına vurgu yapan Başkan Anmal, "Şırnak’ta görev yapan sağlık çalışanları gerek sınır ötesi operasyonlarda gerekse diğer olağan gelişen olaylarda acil sağlık hizmetlerini özverili bir şekilde yerine getirmişlerdir. Bizler bu özverili çalışmaları takdir ederken 112 başhekimliği sevk ve idaresini yönetemeyen idareciler yüzünden sağlık çalışanlarının "görevlerini eksik ve gecikmeli yapmış gibi veya emre itaatsizlik gibi ithamlarla karşı karşıya bırakılmasını ve bu şekilde çalışanları tutanak tutmakla baskı altına alınmasını kabul etmiyoruz ve bu olayında takipçisi olacağımızı buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz. Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının haklarını ve çıkarlarını savunmak, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, eğitim imkânlarının artırılması ve maaşlarının adil bir şekilde belirlenmesi için mücadeleyi verirken birde çalışma koşulları ve idarecilerin koordinasyonsuzluk yüzünden gündeme gelerek hasta naklinin geciktirilmesine zemin hazırlayan idarecilerin değerlendirilmesini siz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Maduro ve eşi derhal serbest bırakılmalı

İstanbul için fırtına uyarısı

Trump, Venezuela saldırısındaki gerçek niyetlerini açıkladı: Petrol şirketleri devreyi girecek, ülkeyi biz yöneteceğiz

Diyarbakır Havalimanı'nda "kar temizliği" tartışması: Valilik, belediyeyi yalanladı

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Kolombiya, Venezuela sınırına güvenlik güçleri konuşlandırdı

ABD savaş gemisindeki Maduro New York'a götürülüyor

Fransa'dan ABD'nin Venezuela saldırısına tepki: Uluslararası hukukun ihlalidir

BMGK'ya ABD'nin Venezuela'ya saldırısına ilişkin acil toplantı çağrısı

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürüyor

Çin'den ABD'nin Venezuela saldırısına kınama

Siyonist rejim destekçisi Machado: Venezuela'da hükümeti devralmaya hazırız

5 Ocak etkinlikleri nedeniyle Adana’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Malatya'da konteyner iş yerinde yangın

Dışişleri Bakanlığı: Venezuela'da tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz

​Bitlis’te köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor

HÜDA PAR'dan Venezuela açıklaması: Amerika küresel bir haydut gibi hareket ediyor

Batmanlı minikler harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Kars'ta yolcu otobüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Ankara’da Uluslararası Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması'nın finali yapıldı

Urfa’da Gazze için yürüyüş ve gıyabi cenaze namazı etkinliği düzenlendi

DMM: Hatay'daki konut kuralarına ilişkin iddialar dezenformasyon

Malatya'da alkol faciası: 2 genç zehirlenerek hastaneye kaldırıldı

Gazeteci Sabaz, ABD'nin Venezuela'ya saldırısı ve İran'ı tehdit etmesinin arka perdesini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış ticaret verilerini değerlendirdi

Van’da kız medresesi öğrencilerinden Gazze’ye anlamlı bağış

2025 yılı dış ticaret verileri açıklandı

HAKSİAD 2026 vizyonunu İstanbul’da belirledi

“Kızık Kilim" özel gereksinimli bireylerin eliyle yeniden dokunuyor

Rusya’dan ABD’nin Venezuela saldırısına kınama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya Dışişleri Bakanlığı: Maduro ve eşi derhal serbest bırakılmalı

İstanbul için fırtına uyarısı

Trump, Venezuela saldırısındaki gerçek niyetlerini açıkladı: Petrol şirketleri devreyi girecek, ülkeyi biz yöneteceğiz

Diyarbakır Havalimanı'nda "kar temizliği" tartışması: Valilik, belediyeyi yalanladı

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Kolombiya, Venezuela sınırına güvenlik güçleri konuşlandırdı

ABD savaş gemisindeki Maduro New York'a götürülüyor