• BIST 100

    9177,7%-0,39
  • DOLAR

    39,08% 0,25
  • EURO

    44,15% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4143,60% 0,16
  • Ç. ALTIN

    6654,77% 0,31

Şırnak’ta huzur ortamının sağlanmasıyla aktif lisanslı sporcu sayısı 48 bini geçti

GÜNDEM 12.07.2023 14:45:28 0
Şırnak’ta huzur ortamının sağlanmasıyla aktif lisanslı sporcu sayısı 48 bini geçti

Şırnak’ta huzur ortamının sağlanmasıyla aktif lisanslı sporcu sayısı 48 bini geçti

Şırnak’ta tesis edilen huzur ortamında çocuk ve gençler spora yöneldi. 48 bin 270 aktif lisanslı sporcu bulunan kentte, 8 bin olan lisanslı sporcu sayısı da 7 yılda yaklaşık 10 kat artarak 77 bine ulaştı.
Güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlarla sağlanan huzur ortamı Şırnak’ta hayatın her alanına olumlu yansıdı. Kentte binlerce çocuk ve genç, spor salonları, yarı olimpik yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve futbol sahalarında sporla buluşuyor, antrenörlerin gözetiminde yeteneklerini keşfediyor. 30 branşta 7 gün 24 saat hizmet veren tesislerde spor yapılan Şırnak’ta 8 bin olan lisanslı sporcu sayısı 7 yılda 77 bine yükseldi. Kentte gençler spordaki hedeflerini gerçekleştirmek için ter dökerken, Gençlik ve Spor Bakanlığı da artan talep üzerine mevcut tesislere ek olarak yeni spor tesisleri için çalışmalarını sürdürüyor.

'Şırnak’ta büyük bir potansiyel var'
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, kentte huzur ortamıyla spor tesislerinin kurulduğunu, binlerce çocuk ve genci sporla buluşturduklarını söyledi. Şırnak’ta 77 bin lisanslı sporcu bulunduğunu, bunlardan 48 bin 270 aktif sporcu olduğunu belirten Ayar, 'Şırnak’ta büyük bir potansiyel var. Dikkat çeken bir sporcu sayısı artışımız var. Buda kentteki başarılı spor alanlarına yansımış durumda. Biz, gençlerimizi oluşan huzur ortamında sporla buluşturmayı ilke edindik ve sporla buluşturduk. Bu kapsamda çok sayıda aileye indik, görüşmeler yaptık, evlerine gittik ve antrenörlerimizi tüm okullara yönlendirdik. Bunun akabinde onları kurumlarımıza tesislerimize çekebilmeyi başardık. Geldiğimiz noktada ise aktif sporcu sayısında nüfusumuza göre Türkiye birinciliğini yakaladık.' dedi.

'Toplamda 77 bin sporcu sayısına sahibiz'
Şu an 48 bin 270 aktif sporcu sayısı olduğunu aktaran Ayar, 'Toplamda 77 bin sporcu sayısına sahibiz. Buda Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakam. Gençlerimiz tesislerimizdeki 30 branştaki spor faaliyetlerinden yararlanmakla birlikte spor faaliyetlerinde çok iyi noktalara geldiklerini biliyorlar. Amacımız sporun genel tanımı olan fiziksel ve zihinsel olarak bir yere taşımak. Yani spor, çocuklarımızı bütün kötü alışkanlıklarda ve doğal olarak vatanına milletine faydalı birer fert olma yolunda rol alıyor. Amacımız bu sayıları çok daha yukarılara çekmek, bunun daha yeterli olmadığına inanıyorum. Sporla buluşturabileceğimiz çok kişi var bunun içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İsviçre’de alp buzulunun kopması felakete yol açtı

HSK'ya 4 yeni üye atandı

Ambulans ile cip çarpıştı: 4 yaralı

UNICEF: Sudan'da kolera nedeniyle 1 milyondan fazla çocuk büyük risk altında

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 9 Aralık'tan itibaren 250 bin Suriyeli ülkesine döndü

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Metrekareye 34 kilogramı bulan yağış düştü

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Angola’da petrol platformunda yangın: 3 ölü, 17 yaralı

Tayland-Kamboçya sınırında sıcak çatışma

Damdan düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

MTB Başkanı Özcan: Yatay silolar tarım ve hayvancılık için önemli bir yatırım

Çin, tartışmalı adalara bombardıman uçakları konuşlandırdı

Malatya'da semt konakları öğrenci seçme sınavı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden glütensiz kafe

Starship roketinin fırlatması başarısızlıkla sonuçlandı

Japonya’da yapay zekâ yasası kabul edildi

HÜDA PAR'dan Sarıçam’daki çöplük sorunu için yetkililere çağrı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden uygulamalı kurban kesimi eğitimi

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

"Don olayından etkilenen çiftçilere destek verilmeli"

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: İlçemizin ulaşım alt yapısını güçlendiriyoruz

Şiddetli sağanak nedeniyle hastanenin tavanı çöktü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Karma eğitim dayatmasından artık vazgeçilmeli

Rusya: Ukrayna'ya 2 Haziran'da İstanbul'da görüşmek için teklifte bulunduk

Malatya'da yıldırımın çarptığı çoban hayatını kaybetti

Peskov: Almanya savaş kışkırtıcılığı yaparak Ukrayna'yı savaşa devam etmeye zorluyor

İki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Malatya'da sağanak yağış su baskınlarına yol açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabağ’daki bağımsızlık zaferi, Azerbaycan’ı çok daha güçlü kılıyor

Avrupa Birliği, Suriye'ye yönelik yaptırımlarını resmen kaldırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ