Tarih: 28.10.2024 12:27

Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 70 gözaltı

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak Valiliği 21-27 Ekim tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il geneli yapılan operasyonlar hakkında açıklama paylaştı. 

Yapılan açıklamada, "Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 21-27 Ekim 2024 tarihinde yapılan operasyon arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan toplam 24 operasyon neticesinde;  50,12 gram metamfetamin, 66 gram bonzai maddesi, 6 gram esrar, 2 adet bong, 1340 Litre kaçak akaryakıt ile 32 adet emtia ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 29 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 8 şüpheli asayiş, 11 şüpheli kaçakçılık, 4 şüpheli ise kayıp şahıs olmak üzere toplam 23 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatılmıştır.

Ayrıca, terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 21 - 27 Ekim 2024 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; toplam 18 şüpheli gözaltına alınmış olup yakalanan şüphelilerden 3’ü ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 5 şüpheli adli kontrol ile yurt dışı yasağı Şartı ile serbest bırakılmış, 3 şüpheli ilgili il ve birimine gönderilmiş, 4 şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş olup 3 şüphelinin ise gözaltı işlemleri devam etmektedir." denildi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —