Tarih: 23.10.2024 17:56

Şırnak'ta öğrenciler Gazze için yürüdü

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak Üniversitesi öğrenci toplulukları bir araya gelerek, Gazze'de yaşanan katliamlara tepki için kampüs yerleşkesinde yürüyüş düzenleyerek, basın açıklaması okudu.

 Tekbir ve sloganlarla yapılan yürüyüş sonrası "Yüreğimde Filistin" teması ile basın açıklamasını topluluklar adına Kenan Eren okudu.

"Zalimlere karşı öfkemizi ve kararlılığımızı diri tutmak için buradayız"

Dünyanın şımarık çocuğu siyonist işgalcilere bir yaptırım dahi yapılmadığını söyleyen Kenan Eren, "Filistin davasına sahip çıkan değerli öğrenci arkadaşlarımız, burada bulunarak kalbimiz ile buğz ettiğimiz bu katliama karşı harekete geçmek için toplandık. Zalimlere karşı öfkemizi ve kararlılığımızı diri tutmak için buradayız. Soykırımcı siyonist israilin zalimliği bitmek bilmezken, her gün, her saat, her dakika mazlum Filistinli kardeşlerimizi şehit etmekte, toplu katliamlar yapmaktadır. Kardeşlerimizi diri diri yakıp, üzerlerine yasaklı bombalar atarak nice kardeşimizi zalimce ve hunharca şehit ettiler. Birleşmiş Milletler, sözde dünya barışını korumak için kurulmuş bir örgüt olmasına rağmen, dünyanın şımarık çocuğu siyonist israile bir yaptırım dahi uygulayamamıştır. Avrupa devletleri, kardeşlerimize karşı yapılan saldırılara karşı kör, sağır ve dilsiz hale gelmekle yetinmeyip, vatanını ve milletini savunan mücahit kardeşlerimizi eleştiriyor; israilin zalimliğine destek veriyorlar.

"Filistin, dünya için bir vicdan aynasıdır; bu aynaya baktığımızda insanlığın gerçek yüzünü görürüz"

“Tünellerde saklanıyor, tünellerden komut veriyor” diye itham ettikleri Hamas lideri şehit Yahya Sinvar,  "siyonist bozgunculara karşı savaşarak, yaşamının son anında bile kararlılığını drone attığı sopa parçasıyla göstermiştir. Ömrünü Allah yolunda savaşarak harcayan şehit Yahya Sinvar’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Unutmayın ki, onlar bizi toprağa gömüp bitirdiklerini sansınlar; lakin bizler, toprağa gömüldükçe çoğalır, bir ölür bin diriliriz. Filistin, yıllardır süren zulüm ve haksızlıklar karşısında dimdik ayakta duruyor. Her karış toprağında şehitlerin kanı, her taşında özgürlüğe duyulan özlem saklı. Mazlum bir halkın mücadelesi, sadece bir toprak davası değil; aynı zamanda insan onurunun, hak ve adaletin de mücadelesidir. Filistin, dünya için bir vicdan aynasıdır; bu aynaya baktığımızda insanlığın gerçek yüzünü görürüz. Arkadaşlar, boykottan vazgeçmeyelim. Kardeşlerimize sıkılan kurşunlarda, atılan bombalarda payımız olmasın; katliamda parmağımız olmasın. Boykot edilen mallara karşı alternatif ürünler bulup, kendi üretimimizi yapalım. Şu anda en büyük silahımız boykottur. Allah nurunu tamamlayana kadar mücadelemiz, savaşımız devam edecektir." dedi.  (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —