EĞİTİM 10.05.2024 17:00:14 0

Şırnak’ta öğretmenler siyah elbiseler ile eğitimde şiddet olaylarını kınadı

Şırnak’ta öğretmenler siyah elbiseler ile eğitimde şiddet olaylarını kınadı
Haberi Sesli Oku

Şırnak’ta öğretmenler siyah elbiseler ile eğitimde şiddet olaylarını kınadı

Şırnak’ta eğitimciler, İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’ı anarak siyah elbiseli basın açıklaması yaptı.
İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Şırnak’ta görev yapan öğretmenler hayatını kaybeden meslektaşları için protesto kararı aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eğitimciler, siyah elbise giyerek şiddet yasasının çıkması için Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere dilekçe imzaladı.
Öğretmenler adına basın açıklamasını Abdullah Çatı okudu. Eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek ve eğitimde şiddet yasasının çıkması için protesto kararı aldıklarını ifade eden Çatı, “Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son olarak İstanbul Eyüp Sultan’da bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahlı saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet ailesine ve bütün eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz. Kanayan bir yara haline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır” dedi.
Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların ivedilikle atılması, eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasasının artık çıkarılması gerektiğini ifade eden Çatı, “Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır. Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha Şırnak’tan lanetliyoruz. Bütün çalışanlara yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına koruma sağlayacak bir yasal düzenlenmenin yapılmasını sağlanası için bu gün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. İş bırakma eylemi ile eş zamanlı bir hafta sürecek dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere, eğitimde şiddet yasasını önleyecek yasal düzenlemenin yapılması için dilekçeleri imzalayarak sessiz bir şekilde dağıldı.

Siyonist rejim bayramın 2'nci gününde de Gazze’de katliamlarını sürdürüyor

Altın fiyatlarında rekor artış devam ediyor

Osmaniye'de 39 kilo metamfetamin ele geçirildi

Prof. Dr. Tarhan: Sürekli kusur görmek ve bunları dile getirmek evliliğe zarar veriyor

Güney Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Fas'ta bayram münasebetiyle 1533 mahkûm affedildi

Bakan Tunç: Bebek katili barbarlar dökülen her damla kanın hesabını verecek

Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor