-
BIST 100
16340,07%0,90
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,12% 0,18
-
GRAM ALTIN
7344,90% 0,12
-
Ç. ALTIN
11805,38% -0,18
Şırnak'ta üniversite öğrencileri Gazze için toplandı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Şırnak Üniversitesi öğrenci toplulukları bir araya gelerek, Gazze'de yaşanan katliamlara tepki için basın açıklaması yaptı.
Şırnak Üniversitesi Genç Erdemliler Topluluğu, Akademik Gelişim Düşünce Kulübü, Düşünce Feneri Kulübü, Bilinçli Gençler, Genç Hayrat kulüpleri siyonistlerin Gazze'de yaptığı katliamlara tepki göstermek için üniversite kampüsünde basın açıklaması düzenledi.
"Adım adım özgür Kudüs" sloganıyla düzenlenen basın açıklamasını topluluklar adına Yusuf Kızılkaya okudu.
"Bir halk yok edilmek ve haritadan silinmek istenmektedir"
Direniş ve dirilişin kahramanlarına selam göndererek basın açıklamasına başlayan Yusuf Kızılkaya, "Gazze'de bir yılı aşkın süredir dünya tarihinde görülmemiş bir zulüm yaşanmaktadır. Hiçbir kural tanımayan siyonist şer ittifakı, her gün katliam, cinayet ve cürümler işlemektedir. Ümmetin dağınıklığından faydalanan şer ittifakı, mazlum Gazze halkına tarihte benzeri görülmemiş gaddarlıkla saldırmaktadır. Bir halk yok edilmek ve haritadan silinmek istenmektedir. Filistinli kardeşlerimiz yaralandılar, şehid oldular, sürüldüler, göçe zorlandılar, zorla yerlerinden edildiler, açlıkla, susuzlukla sınandılar, öpmeye kıyamadıkları yavrularını toprağa verdiler. İşkencenin her türlüsüne maruz bırakıldılar. Küresel sistemin tüm acizliklerini bizzat yaşadılar. Ama zulme ve zalime asla boyun eğmediler. İnsanlığın onurunu savunmaya devam ettiler. Ölümü öldüren, Allah'a tevekkül eden bir milletin karşısında hiçbir güç duramaz. Gazze halkı ve direnişin kahraman evlatları, dünya istikbarına meydan okudular. Bu meydan okuma aynı zaman da siyonistlerin zulmünü görmezden gelip üç maymunu oynayan tüm dünyanın korkaklığına da bir meydan okuma oldu." ifadelerine yer verdi.
"Gazze'deki zulmün sona ermesi için özgür halklar kadar, özgür ülkelerin de ittifakına ve güçlerini birleştirmelerine ihtiyaç vardır"
Vicdan sahibi ülkelerin birleşmesi için zemin oluşturulması gerektiğini ifade eden Kızılkaya, "Gazze'deki siyonist soykırımı, çağdaşlık, özgürlük, insan hakları sözlerinin birer masaldan ibaret olduğunu gözler önüne sermiştir. siyonist işgal rejimi, çocuk, kadın, yaşlı ve sivil insanları katlederken, Gazze'de sadece katliam işlemiyor. siyonistler aynı zamanda insanlığın vicdanına da savaş açıyor. Gazze'de yaşanan siyonist mezalime karşı duyarlı insanların meydanlara çıkarak zulmün sona ermesi için toplu eylemler yapması, Gazze direnişine büyük bir güç ve ilham kaynağı olmaktadır. Şer ittifak güçleri, kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak Gazze üzerinden birleştiler. Gazze'de yaşanan mezalime karşı bir elin parmaklarını geçmeyen vicdan sahibi birkaç ülkenin dışında tüm dünya ülkeleri bu zulme seyirci kalmıştır. Gazze'deki zulmün sona ermesi için özgür halklar kadar, özgür ülkelerin de ittifakına ve güçlerini birleştirmelerine ihtiyaç vardır. Yemen ve Lübnan'ın işgal rejimine karşı Gazze'nin yanında yer aldığı operasyonları bu gücün bir araya gelmesi ve diğer vicdan sahibi ülkelerin birleşmesi için zemin oluşturmuştur. Bu fırsat iyi değerlendirilerek siyonist şer ittifakına karşı mazlumların hamisi ittifakının kurulmasını gerekli kılmıştır. Gazze'de yaşananlar siyonistlerin işgal ve talan sürecidir. İlk adım Filistin'in tamamen işgal edilmesi, ikinci adım ise Filistin'e komşu tüm ülkelerin işgal edilmesidir. Gazze'de yaşanan bu acımasız saldırı hali devam ettiği müddetçe Türkiye dâhil diğer çevre ülkelerin hiçbiri emniyette değildir. Bunun en iyi örneği Lübnan’dır. Fırat ile Nil arasında tüm topraklara gözünü dikmiş olan bu siyonist canavarı durdurmanın tek yolu ihtilafları bir kenara bırakarak güçleri birleşmektir." şeklinde konuştu.
"Siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünleri boykota devam ediyoruz"
Kızılkaya, "Bugün Gazze'deki direniş, emperyalist şer odaklarını gözlerinden büyüten ülkelere büyük bir ders vermektedir. Gazze direnişi şunu haykırmaktadır. siyonist şer ittifakını gözlerinizde büyütmeyin! Gazze direnişi, Allah-u Teâlâ'nın zafer vadine iman ederek yola çıktı. Ey Müslüman liderler ve hür insanlar! Sizler de bu kahramanları örnek alarak bir araya gelip, siyonist işgal ittifakına karşı bir cephe oluşturabilirsiniz. Soykırımın suç ortağı olan ABD başta olmak üzere zalim ve gaddar batı devletlerine alternatif bir güç ortaya koymanın vakti gelip geçmiştir. siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünleri boykota devam ediyoruz. Filistin devletinin tanınması ve Gazze'de katliamların durması için çaba sarf eden devletlere ve uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek veriyoruz. HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartlarını destekliyoruz. Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze'den çekilmesi, Gazze'nin yeninden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik uluslararası kararların yerine getirilmesi için siyonistlere baskı yapılmasını talep ediyoruz. Son olarak siyonist işgal rejimi haritadan silinene kadar direnişin şehid Lideri Yahya Sinvar gibi son ana kadar Kudüs davasını savunmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz." dedi. (İLKHA)
Elazığ Valiliği’nden at arabasıyla hasta taşınması iddiasına açıklama
Paris’te "Türkiye-NATO: Gelecek perspektifleri" konferansı düzenlendi
Ziraat mühendislerinden çiftçilere kritik uyarılar
Bursa'daki denetimlerde fiyat farkı ortaya çıktı
Aranan şahıs Kocaeli’de yakalandı
Rusya, Ukrayna’nın gaz boru hatlarını vurduğunu açıkladı
Batman'da berber ve kuaförler pazar günü açık olacak
Mersin Valisi Toros, Aydıncık’ta kamu görevlileriyle sahur programında buluştu
Anadolu Aşiretlerinden Federasyonundan Kürtler küresel güçlerin askeri olmayacak! açıklaması
Genç ilçesinden Gazze’ye 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı
Mersin merkezli iki ayrı usulsüz ihale operasyonu: 23 gözaltı
İstiklal Marşı'nın kabulünün 105'inci yılında Mehmet Akif Ersoy Diyarbakır'da anıldı
Bingöl’de narkotik operasyonunda bir tutuklama
Millî Savunma Bakanlığında haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı
Mardin’de 3 kişilik aile cinayetinde iddianame kabul edildi
Firma temsilcileri: Yükselen akaryakıt ve maliyetler otobüs taşımacılığını zorluyor
Şanlıurfa’da kuyumcu hırsızlığı aydınlatıldı
Avrupa’nın utanç verici sessizliği: Trump’ın saldırganlığı ve siyonistlerin bombardımanı karşısında AB etkisiz
İslam coğrafyasında katledilen çocuklar için STK'lardan ortak açıklama
Manisa’da bıçaklı kavga: 3 kişi tutuklandı
Diyarbakır’da 350 öğrenci aynı sofrada buluştu
Afyonkarahisar’da hırsızlık olaylarının yüzde 97’si aydınlatıldı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den İstiklal Marşı’nın 105. yıldönümü mesajı
İstanbul’da sahte belge operasyonunda 13 şüpheli yakalandı
Endonezya, Gazze'ye güvenlik gücü gönderme kararını "Barış Konseyi"ne bağladı
Gaziantep'te hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı
İran'a siyonist rejim ve ABD saldırıları: Sivil altyapı hedef alınıyor
Harçlık kazanmak için başladığı şerbetçilik mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor
Sessiz ilerleyen böbrek hastalıklarına karşı uzmanlardan uyarı
Unutulmaya yüz tutmuş itikâf sünneti ihya ediliyor
Yükleniyor






