EKONOMİ 27.10.2022 14:55:03 0

Şırnak’ta üretilen eşofmanlar Avrupa’ya ihraç ediliyor

Şırnak’ta üretilen eşofmanlar Avrupa’ya ihraç ediliyor
Haberi Sesli Oku

Şırnak’ta üretilen eşofmanlar Avrupa’ya ihraç ediliyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren tekstil atölyesinde üretilen eşofmanlar Avrupa’nın 4 ülkesine ihraç ediliyor.
Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte enerji krizi yaşayan Avrupa’da kışlık giyim telaşı başladı. Silopi’de 150 işçisi bulunan tekstil atölyesi aylık 100 bin adet eşofmanı Avrupa’nın Almanya, Slovakya, Hollanda ve Polonya ülkesine ihraç ediyor. Soğuk kış telaşı saran Avrupa ülkeleri sıcak giysi siparişlerine başladı. Sürekli üretime geçen tekstil atölyesi talepleri yetiştirmeye çalışıyor. Dikimi tamamlanan ürünler ütülendikten sonra poşetlenip kolilenerek nakliye için bekletiliyor.
Tekstil atölyesinde 3 yıldır çalışan Ayfer Özdemir, “Çocuk eşofmanları yapıyoruz. Aileme bir katkı sağlamak için buradayım. Çocuk elbiselerini dakikada 2 tane yapıyorum” diye konuştu.
Büyük çoğunluğu kadın çalışanın olduğu atölyede yaklaşık 3 yıldır çalıştığını anlatan İrem Barkın, “Batıya gitmemize gerek kalmadan kendi memleketimizde ailemize katkıda bulunuyoruz” dedi.
Remziye Yiğit ise ürettikleri ürünlerin Avrupa’da satılmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.
Tekstil atölyesi sahibi Hüseyin Taşkın, “Penye üzeri eşofman tipi bay bayan çocuk giysileri Avrupa’nın dört ülkesine ihraç ediyorum. Aylık 100 bin adet üretim yapıyorum, Avrupa’yı giydiriyorum. Almanya, Hollanda, Slovakya ve Polonya’ya ihracat yapıyoruz. Hedefimiz üretim, yatırım ve istihdamdır. Allah’ın izni ile hedefim 2023’te bunu iki katına çıkartmaktır. İstihdama, üretime, yatırıma çok önem veriyorum' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',53958,53959,53960,53961']

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Yükleniyor