• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Şırnak'ta uyuşturucu ve asayiş operasyonları: 61 gözaltı

17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak'ta, 12-16 Şubat tarihleri arasında yapılan uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş ve tarihi eser kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Şırnak Valiliği, 12-16 Şubat tarihleri arasında il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlar hakkında açıklama paylaştı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 - 16 Şubat 2025 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; 8,12 gram esrar maddesi, 0,26 gram metamfetamin maddesi, 1 adet bong ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (4) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Kaçakçılık Faaliyetlerinin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar kapsamında; 520 paket kaçak sigara, 115 paket elektronik sigara tütünü, 71 adet elektronik sigara, 1.461 adet emtia ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (5) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda 8 şüpheli asayiş suçlarından, 4 şüpheli kaçakçılık suçlarından, toplam (12) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; 17 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış; 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilmiş, 5 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kalmış, 1 şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından serbest kalmış, 10 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca 10 – 16 Şubat 2025 tarihleri arasında meydana gelen 16 kaçakçılık ve 7 narkotik olay ile ilgili yapılan istihbarı çalışmalarda, (23) şüpheli şahsa ait olan ev, eklenti ve araçlarında yapılan aramalarda piyasa değeri toplam 1.200.000 TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler; 16 gram metamfetamin, 21 gram kubar esrar, 1 gram eroin, 4 adet sentetik hap, 90 adet sikke, 8 adet cep telefonu, 5.698 adet bandrolsüz sigara, 24 adet elektronik sigara, 170 adet puro, 139 adet gözlük, 5 adet elektronik eşya, 218 adet inşaat malzemesi, 348 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili 23 şüpheli yakalanmış ve şahıslar hakkında gerekli adli işlem başlatılmıştır." (İLKHA)

Umut Kervanı sosyal marketi Bursa'da ihtiyaç sahiplerine umut oluyor

Adıyaman'da kesinleşmiş 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Umut Kervanı'ndan Ankara'da ihtiyaç sahibi aileye yardım

Darfur için Uluslararası Ceza Mahkemesi devrede

Mardin'de asayiş uygulaması

BM: Batı Şeria'da binlerce Filistinli zorla yerinden edildi

İran, Umman Denizi’nde 6 milyon litre kaçak yakıt taşıyan petrol tankerini durdurdu

Malatya'nın 13 ilçesinde eş zamanlı denetim

UNICEF'ten Gazze uyarısı: Çocukları salgın tehlikesi bekliyor

BM: israil ve başlıca destekçileri Gazze’nin yeniden inşa maliyetini üstlenmeli

DSÖ: Gazze'de 1092 hasta tahliye edilemediği için hayatını kaybetti

Gaziantep'te aranan 54 kişi yakalandı

Moskova'dan UCM'ye misilleme: Savcı ve yargıçlara hapis kararı

Konya’da drone destekli trafik denetimi: 332 sürücüye ceza

Hakkari’de 259 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İşgal rejimi Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

Witkoff Berlin'de: Ukrayna savaşı gündemde, Avrupa güvence istiyor

Simani Mahallesi’nin yıllardır süren giriş-çıkış sorunu yerinde incelendi

Yeşilyurt Belediyesi sosyal yardım platformu hizmete sunuldu

Kim Jong-un, Rusya'daki görevden dönen birliği kabul etti

Van’da 102 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı'ndan Uludere için "doğalgaz" çağrısı

İstanbul ve İzmir'de uyuşturucu operasyonu: Milyonlarca hap ele geçirildi

Böcek ve tarım ilaçlarında yeni dönem: Reçetesiz ve internetten satış yasaklandı

Rusya'da İHA saldırısında 2 ölü: Ukrayna Harkiv cephesinde ilerleme sağladı

Üniversite öğrencileri arasında kavga: Bir yaralı

Bir milyar 46 milyon liralık tarımsal destek ödemeleri çiftçinin hesabına yatırılacak

Gazze'de hava saldırıları ve yıkımlar: Bir şehit

İngiltere'nin Netanyahu için UCM'ye yaptığı baskı ifşa oldu

Şanlıurfa’da hırsızlık suçundan aranan şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Umut Kervanı sosyal marketi Bursa'da ihtiyaç sahiplerine umut oluyor

Adıyaman'da kesinleşmiş 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Umut Kervanı'ndan Ankara'da ihtiyaç sahibi aileye yardım

Darfur için Uluslararası Ceza Mahkemesi devrede

Mardin'de asayiş uygulaması

BM: Batı Şeria'da binlerce Filistinli zorla yerinden edildi

İran, Umman Denizi’nde 6 milyon litre kaçak yakıt taşıyan petrol tankerini durdurdu