• BIST 100

    11002,94%0,77
  • DOLAR

    42,50% 0,02
  • EURO

    49,56% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5789,32% 0,64
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Şırnak'ta uyuşturucu ve asayiş operasyonları: 61 gözaltı

17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak'ta, 12-16 Şubat tarihleri arasında yapılan uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş ve tarihi eser kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Şırnak Valiliği, 12-16 Şubat tarihleri arasında il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlar hakkında açıklama paylaştı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 - 16 Şubat 2025 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; 8,12 gram esrar maddesi, 0,26 gram metamfetamin maddesi, 1 adet bong ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (4) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Kaçakçılık Faaliyetlerinin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar kapsamında; 520 paket kaçak sigara, 115 paket elektronik sigara tütünü, 71 adet elektronik sigara, 1.461 adet emtia ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (5) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda 8 şüpheli asayiş suçlarından, 4 şüpheli kaçakçılık suçlarından, toplam (12) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; 17 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış; 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilmiş, 5 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kalmış, 1 şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından serbest kalmış, 10 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca 10 – 16 Şubat 2025 tarihleri arasında meydana gelen 16 kaçakçılık ve 7 narkotik olay ile ilgili yapılan istihbarı çalışmalarda, (23) şüpheli şahsa ait olan ev, eklenti ve araçlarında yapılan aramalarda piyasa değeri toplam 1.200.000 TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler; 16 gram metamfetamin, 21 gram kubar esrar, 1 gram eroin, 4 adet sentetik hap, 90 adet sikke, 8 adet cep telefonu, 5.698 adet bandrolsüz sigara, 24 adet elektronik sigara, 170 adet puro, 139 adet gözlük, 5 adet elektronik eşya, 218 adet inşaat malzemesi, 348 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili 23 şüpheli yakalanmış ve şahıslar hakkında gerekli adli işlem başlatılmıştır." (İLKHA)

BM: israil Batı Şeria'da uluslararası insani ve insan hakları hukukuna uygun hareket etmeli

Bakan Uraloğlu Kırık ve Dallıkavak tünellerinde incelemelerde bulundu

İstanbul'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Uyuşturucu ile mücadele bahanesiyle tehdit ediliyoruz

Erzurum’da aralık ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

2026 MEB-EKYS Yazılı Sınavı'nın konu dağılımı belli oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 23. Doha Forumu'na katılacak

İngiltere ve Norveç, Rus denizaltılarına karşı ortak devriye başlattı

Dışişleri Bakanlığından KDC-Ruanda barış anlaşmasına ilişkin açıklama

Kayseri’de drift atan sürücüye 64 bin lira ceza kesildi

İzmir açıklarında 31 düzensiz göçmen yakalandı

Ankara’da ani kalp durmalarına karşı 25 noktaya yerli şok cihazı yerleştirildi

Otomobil park halindeki araca çarptı: 4 yaralı

BM: Ukrayna'da savaş hız kesmeden devam ediyor

Fransa'da nükleer denizaltıların bulunduğu üssün üzerinde İHA alarmı

Akdeniz'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Uşakov: ABD ile yapılan Ukrayna müzakerelerinde ilerleme kaydedildi

Rusya ile Hindistan arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı

ABD, Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı öne sürülen tekneyi vurdu: 4 ölü

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atama yapıldı

AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi

112 acil sağlık çalışanları: Gereksiz çağrı ve ambulanslara yol verilmemesi hastaların hayatına mal olabiliyor

HÜDA PAR’dan pitbull saldırısına uğrayan aileye ziyaret

Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı

Vali Köşger: Çocuklarımızın huzur ve güven içinde olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz

Uzmanlar uyarıyor: Hareketsizlik yalnızca fiziksel değil ruhsal dengeyi de bozar

Mersin’de 38 kilogram metamfetamin ele geçirildi

DMM'den "kuru fasulye krizi" iddiasına yalanlama

Adana'da 15 ambulansın teslim töreni gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM: israil Batı Şeria'da uluslararası insani ve insan hakları hukukuna uygun hareket etmeli

Bakan Uraloğlu Kırık ve Dallıkavak tünellerinde incelemelerde bulundu

İstanbul'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Uyuşturucu ile mücadele bahanesiyle tehdit ediliyoruz

Erzurum’da aralık ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

2026 MEB-EKYS Yazılı Sınavı'nın konu dağılımı belli oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 23. Doha Forumu'na katılacak