• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Şırnak'ta uyuşturucu ve asayiş operasyonları: 61 gözaltı

17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak'ta, 12-16 Şubat tarihleri arasında yapılan uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş ve tarihi eser kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Şırnak Valiliği, 12-16 Şubat tarihleri arasında il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlar hakkında açıklama paylaştı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 - 16 Şubat 2025 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; 8,12 gram esrar maddesi, 0,26 gram metamfetamin maddesi, 1 adet bong ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (4) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Kaçakçılık Faaliyetlerinin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar kapsamında; 520 paket kaçak sigara, 115 paket elektronik sigara tütünü, 71 adet elektronik sigara, 1.461 adet emtia ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (5) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda 8 şüpheli asayiş suçlarından, 4 şüpheli kaçakçılık suçlarından, toplam (12) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; 17 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış; 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilmiş, 5 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kalmış, 1 şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından serbest kalmış, 10 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca 10 – 16 Şubat 2025 tarihleri arasında meydana gelen 16 kaçakçılık ve 7 narkotik olay ile ilgili yapılan istihbarı çalışmalarda, (23) şüpheli şahsa ait olan ev, eklenti ve araçlarında yapılan aramalarda piyasa değeri toplam 1.200.000 TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler; 16 gram metamfetamin, 21 gram kubar esrar, 1 gram eroin, 4 adet sentetik hap, 90 adet sikke, 8 adet cep telefonu, 5.698 adet bandrolsüz sigara, 24 adet elektronik sigara, 170 adet puro, 139 adet gözlük, 5 adet elektronik eşya, 218 adet inşaat malzemesi, 348 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili 23 şüpheli yakalanmış ve şahıslar hakkında gerekli adli işlem başlatılmıştır." (İLKHA)

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bsı politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

BM: Gazze'de 1,6 milyon kişi akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya

ABD, Suriye'ye yönelik Sezar yaptırımlarını yürüklükten kaldırdı

Ailenin karşılaştığı sorunlar düzenlenen çalıştay ile masaya yatırıldı

Hakkâri’de yasa dışı avcılığa 956 bin TL para cezası

Tayvan'da metro istasyonunda bıçaklı saldırı: 3 ölü

Ağrı’da zamanla yarış, 2 yaşındaki Aras bebek uçak ambulansla İstanbul'a sevk edildi

AB ülkeleri Ukrayna'ya 90 milyar avro kredide anlaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Pütürge'ye 41 milyon liralık hizmet

Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Adalet Bakanı Tunç’tan, “Rojin Kabaiş” açıklaması

Türkiye'den ABD'nin Suriye'ye yaptırımları kaldırmasına ilişkin açıklama

Deprem bölgesi Malatya'da bir camii daha ibadete açıldı

Hafta sonu nüfus müdürlükleri açık olacak

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Saral'dan Sabancı Üniversitesi’ne "cuma namazı" tepkisi

Gıda zehirlenmesi m viral enfeksiyon mu?

SoGreen Yeşil ve Kapsayıcı Kalkınma Hibe Programı başvuruları başladı

Ankara’da aranan bin 107 şahıs yakalandı

​​​​​​​Güneydoğu'da hububat sektörü ihracatı 3,2 milyar dolar olarak gerçekleşti

Batman'da Kuzeydoğu Çevre Yolu çalışmaları sürüyor

Ankara’da hafta sonu nüfus müdürlükleri açık olacak

Mardin’de tır ile otomobil çarpıştı: Otomobil sürücüsü ağır yaralandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bsı politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

BM: Gazze'de 1,6 milyon kişi akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya