• BIST 100

    10111,89%-2,50
  • DOLAR

    41,95% 0,26
  • EURO

    49,13% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5863,37% 0,70
  • Ç. ALTIN

    9952,95% 2,65

Şırnak'ta uyuşturucu ve asayiş operasyonları: 61 gözaltı

17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak'ta, 12-16 Şubat tarihleri arasında yapılan uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş ve tarihi eser kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Şırnak Valiliği, 12-16 Şubat tarihleri arasında il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlar hakkında açıklama paylaştı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 - 16 Şubat 2025 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; 8,12 gram esrar maddesi, 0,26 gram metamfetamin maddesi, 1 adet bong ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (4) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Kaçakçılık Faaliyetlerinin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar kapsamında; 520 paket kaçak sigara, 115 paket elektronik sigara tütünü, 71 adet elektronik sigara, 1.461 adet emtia ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (5) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda 8 şüpheli asayiş suçlarından, 4 şüpheli kaçakçılık suçlarından, toplam (12) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; 17 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış; 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilmiş, 5 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kalmış, 1 şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından serbest kalmış, 10 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca 10 – 16 Şubat 2025 tarihleri arasında meydana gelen 16 kaçakçılık ve 7 narkotik olay ile ilgili yapılan istihbarı çalışmalarda, (23) şüpheli şahsa ait olan ev, eklenti ve araçlarında yapılan aramalarda piyasa değeri toplam 1.200.000 TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler; 16 gram metamfetamin, 21 gram kubar esrar, 1 gram eroin, 4 adet sentetik hap, 90 adet sikke, 8 adet cep telefonu, 5.698 adet bandrolsüz sigara, 24 adet elektronik sigara, 170 adet puro, 139 adet gözlük, 5 adet elektronik eşya, 218 adet inşaat malzemesi, 348 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili 23 şüpheli yakalanmış ve şahıslar hakkında gerekli adli işlem başlatılmıştır." (İLKHA)

ZMO Başkanı Doğan: Her ülke kendi gıda güvenliğini korumalı

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve kaçak telefon operasyonu

Kalbi göğüs kafesi dışında doğan bebek tedavi edildi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İmralı’ya gidilmeden Abdullah Öcalan SEGBİS ile dinlenebilir

Adıyaman'da define arayan şahıslar gözaltına alındı

Eylülde trafiğe 196 bin 338 araç kaydı yapıldı

Umut Kervanı'nın kermesine katılanlar: Gazze için her türlü fedakârlığa hazır olmak lazım

İstanbul merkezli 5 ilde silahlı suç örgütüne operasyonda 32 kişi gözaltına alındı

Han Yunus’ta yürek parçalayan anlar: Aileler şehit çocuklarını teşhis için hastaneye koştu

Kürdistan Uleması: Alimlerin görevi siyonizme ve ifsada karşı toplumu uyandırmaktır

Güngören köyünde Mevlid-i Nebi coşkusu

Yüzbinlerin katıldığı "Siyer Yarışması" bu yıl da başlıyor

Sobacılarda kış hazırlıkları telaşı başladı

HÜDA PAR heyetinden Enerji Bakanı Bayraktar’a Dicle Elektrik şikayetleri iletildi

HAMAS’tan işgalcilerin Lübnan saldırısına tepki

Filipinler'de 6,1 büyüklüğünde deprem

Altın fiyatları rekor kırdı! Çeyrek altın 10 bin TL’yi geçti

OSB’de yatırımlarını tamamlayamayan sanayicilere ek süre

HAMAS: israilli esirlerin cenazeleri, israilin ekipman engeli nedeniyle teslim edilemiyor

İstanbul'da servis minibüsü kaza yaptı: 3 yaralı

Can Holding soruşturmasında ikinci dalga: 35 gözaltı kararı

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyasında son gün

Kırmızı bültenle aranan 15 suçlu Türkiye'ye getirildi

Kuzey kesimlerde yağış, güneyde açık hava hâkim

Bilecik’te midibüs ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Lübnan: israilin saldırıları ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir

Hatay'da trafik kazası: 3 yaralı

Kolombiya: ABD'nin Venezuela'yı işgalinin bölgesel ciddi sonuçları olur

İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ukrayna'nın enerji tesislerine hava saldırısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ZMO Başkanı Doğan: Her ülke kendi gıda güvenliğini korumalı

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve kaçak telefon operasyonu

Kalbi göğüs kafesi dışında doğan bebek tedavi edildi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İmralı’ya gidilmeden Abdullah Öcalan SEGBİS ile dinlenebilir

Adıyaman'da define arayan şahıslar gözaltına alındı

Eylülde trafiğe 196 bin 338 araç kaydı yapıldı

Umut Kervanı'nın kermesine katılanlar: Gazze için her türlü fedakârlığa hazır olmak lazım