• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Şırnak'ta uyuşturucu ve asayiş operasyonları: 61 gözaltı

17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
17 Şubat 2025, Pazartesi 20:34
Şırnak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak'ta, 12-16 Şubat tarihleri arasında yapılan uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş ve tarihi eser kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Şırnak Valiliği, 12-16 Şubat tarihleri arasında il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlar hakkında açıklama paylaştı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 - 16 Şubat 2025 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; 8,12 gram esrar maddesi, 0,26 gram metamfetamin maddesi, 1 adet bong ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (4) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır. Kaçakçılık Faaliyetlerinin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar kapsamında; 520 paket kaçak sigara, 115 paket elektronik sigara tütünü, 71 adet elektronik sigara, 1.461 adet emtia ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam (5) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda 8 şüpheli asayiş suçlarından, 4 şüpheli kaçakçılık suçlarından, toplam (12) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; 17 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış; 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilmiş, 5 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest kalmış, 1 şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından serbest kalmış, 10 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca 10 – 16 Şubat 2025 tarihleri arasında meydana gelen 16 kaçakçılık ve 7 narkotik olay ile ilgili yapılan istihbarı çalışmalarda, (23) şüpheli şahsa ait olan ev, eklenti ve araçlarında yapılan aramalarda piyasa değeri toplam 1.200.000 TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler; 16 gram metamfetamin, 21 gram kubar esrar, 1 gram eroin, 4 adet sentetik hap, 90 adet sikke, 8 adet cep telefonu, 5.698 adet bandrolsüz sigara, 24 adet elektronik sigara, 170 adet puro, 139 adet gözlük, 5 adet elektronik eşya, 218 adet inşaat malzemesi, 348 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili 23 şüpheli yakalanmış ve şahıslar hakkında gerekli adli işlem başlatılmıştır." (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor

Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı

Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor

Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor

Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı

Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı

Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi

Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı

Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı

Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı

Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz

Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!

Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü

Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır

Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi