Siverek’te “1 Fikir 1 Türkiye” yarışması yapıldı

Tarih: 04.03.2024 15:50
Siverek’te “1 Fikir 1 Türkiye” yarışması yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Siverek’te “1 Fikir 1 Türkiye” yarışması yapıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde inovasyon ve yeni keşifleri teşvik etmek amacıyla “1 Fikir 1 Türkiye” yarışması düzenledi.
Tüm Buluşcu, İcat, İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından Türkiye genelinde inovasyon ve yeni keşifleri teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasının Güneydoğu ayağı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gerçekleştirildi. Siverek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program çerçevesinde girişimcilik konularında bilgilendirici panel ve konuşlara gerçekleştirilerek, birçok il ve ilçeden yarışmaya katılan genç buluşçular yaptıkları keşiflerle yarıştı.
Yapılan proje hakkında açıklamada bulunan proje koordinatörü Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi TÜMMİAD Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Bardakçı, ”Bugün burada düzenlemiş olduğumuz etkinliğimiz, Dünya Fikir Buluş Örgütü’nün tüm dünyada uygulamış olduğu yarışmanın Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi ayağında ‘1 Fikir 1 Güneydoğu’ olarak düzenledik. Bugün burada Güneydoğu’da girişimcilik eko sisteminde önemli bir yer tutan gençlerimizi, fikir sahiplerini bir araya getirdiğimiz bir organizasyon düzenledik. Burada gençlerimiz bir araya geldiler. Fikirleriyle yarıştılar aynı zamanda fikirlerini birbirleriyle paylaşma imkânı buldular. Biz bunu ülkemizin 7 bölgesinde yaymayı amaçlıyoruz, burada özelikle Güneydoğu ayağını Şanlıurfa’nın Siverek ilçesini tercih ettik. Bu bölgenin hem merkezi olması hem de gençlerin projelerinin yoğun olduğu bir bölge olması dolaysıyla gençlerimizi buradan alıp, uluslararası arenaya taşımak istiyoruz. Özelikle gençler açısından yine söylüyorum mükemmel bir ekosistem oluşturmak istiyoruz, girişimciliği, zekâyı bilimi ön palana çıkaran, yatırımcılarla buluşçuları bir araya getiren bir organizasyonla sahadayız” dedi.
Tüm Buluşçu İcat, İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Genel Başkanı Bülent Kavaklı da yapılan çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Bugün Siverek’teyiz. 1 Fikir 1 Güneydoğu adlı yarışmayı yapıyoruz. Uluslararası bir yarışmanın devamıdır bu. Aslında TÜMMİAD’ın bir açıklaması var, o da dünyanın bir herhangi yerinde ki bir fikir dünyayı değiştirecek bir güce sahip olduğudur. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ve bölgesel olarak da uluslararası yarışmalara katılıyoruz zaten. Onu da Türkiye içinde bir kültür oluşturmak amacıyla 7 bölgede yarışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugünkü çalışmamız Güneydoğu ayağıydı. Her sene farklı farklı il veya ilçelerde bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz. İnşallah ulaşamadığımız bir nokta kalmayacak” diye konuştu.

Bakan Yumaklı: Manisa ve İzmir'deki orman yangınları sürüyor

İzmir'deki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı

KAGEM Müdürü Kahyaoğlu: Aile Fuarı umut veren bir başlangıç

Şeyh Said Hazretleri şehadetinin 100'üncü yılında Diyarbakır'da yad edildi

Baraj kapakları açıldı piknikçiler mahsur kaldı

İran: işgalin hapishane saldırısında 71 kişi hayatını kaybetti

Mardin’de çıkan orman yangını yaklaşık 10 saat sonra kontrol altına alındı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Ailede huzur, toplumun da düzelmesine vesile olacaktır

Ukrayna, Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi

Trump, İran'a yönelik yaptırımları kaldırabileceğini söyledi

Hindistan'daki ritüelde izdiham: 3 ölü

Azerbaycan, Rusya'nın tüm kültürel etkinliklerini iptal etti

HAMAS: Şucaiyye’de un taşıyan sivile saldırı, faşist ordunun vahşi bir suçudur

Elazığ'da Şeyh Said Kıyamının 100. yılında anma programı düzenlendi

DMM: İklim Kanunu Tasarısı ile hayvancılığın bitirileceği iddiları gerçeği yansıtmıyor

Feke’de gölet inşaatında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti

Kazara ateş alan silah bir çocuğun ölümüne neden oldu

Yazar Yaman: Aile, meselemizdir; aileyi konuştukça çözümler bulacağız

Malatya'da samanlık yangını: Tonlarca saman küle döndü

HÜDA PAR: Şeyh Said ve yarenlerini rahmetle yâd ediyoruz

İşgal ordusu, Ürdün sınırına siyonist kuvvetlerini konuşlandırdı

Yarımca köyü sakinleri: Öğrencilerimiz tehlikeli yolda servisle gidip geliyor

Kovancılar'da arazi yangını: Traktör alevlere teslim oldu

Yapıcıoğlu: Asgari ücret asla açlık sınırının altında olmamalı

Tanzanya'da 2 otobüs çarpıştı: 38 ölü 28 yaralı

Karikatürist Çiftçi: Aile teması, bugünün en önemli gündemidir

Mardin’de orman yangınına havadan ve karadan müdahale

İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman: Aileyi ayakta tutan "7 T"ye dikkat etmeliyiz

Tarihçi Erdem: Şeyh Said’in kıyamı, İslamsızlaşmaya karşı İslam’ın feryadıdır

Ürdün basketbol takımı, işgalci siyonistlerin takımıyla oynamayı reddetti

Yükleniyor