• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Siyer Vakfı Kurucusu Yıldırım: Ümmet-i Muhammed bozulduğu için insanlık bozuldu

22 Nisan 2025, Salı 00:34
22 Nisan 2025, Salı 00:34
Siyer Vakfı Kurucusu Yıldırım: Ümmet-i Muhammed bozulduğu için insanlık bozuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hollanda'da UMID tarafından düzenlenen kutlu doğum programında konuşan Siyer Vakfı Kurucusu, Araştırmacı- Yazar Muhammed Emin Yıldırım, “Eğer biz Kur'an'a iman etmiş insanlar olarak, kendimizi Kur'an'ın inşa ettirdiği insanlar olarak takdim etseydik şunu

Hollanda Den Haang'da Almanya ve Müslüman Topluluklar Birliği (UMID) tarafından kutlu doğum program düzenlendi.

Sunuculuğunu Ercan Buzoba'nın yaptığı program, Mücahit Haksever Hoca’nın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı.

UMID tanıtım sinevizyonunun ardından Hollanda Denk Partisi Hollanda Temsilcileri Meclisi Üyesi Doğukan Ergin ve Hicret Camii yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kılıç, birer selamlama konuşması yaptı.

Etkinlikte okunan mevlid-i şerifin ardından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Canlı performans sergileyen sanatolia Tamer Barış Ülger Gazze'de yaşanan katliama vurgu yaptı.

Hazreti Muhammed’in, Müslümanlara aktardığı değerleri Müslümanların çok iyi bir şekilde toplumu aktarmadığı için büyük sorunların yaşandığını belirten Doğukan Ergin, Peygamber Efendimizin bize anlatmış olduğu o güven toplumundaki insan profiline acilen uymamız gerektiğini kaydetti.

Burhan Kılıç ise konuşmasında “Avrupa toplumunda Müslüman olmak, yalnızca bir inanç uygulaması değil; birlikte yaşadığımız toplumda güven, saygı ve dayanışma inşa etme, bir temsili omuzlama sorumluluğudur." şeklinde konuştu.

Kılıç, "Bu bağlamda, her bir Müslümanın sözünün incelikli, adalet ve samimiyet temelinde seçilmiş olması, karşımızdakinin haklarını gözetirken, kendi kimliğimizle gurur duymamız gerektiğini ortaya koymamız gerekir. Her davranışımız, komşularımıza, iş arkadaşlarımıza ve sosyal çevremize huzur, güven ve dayanışma hissi vermeli. İçten yapılan bir tebessüm, muhabbet en sıcak köprüyü oluşturan en ince, en samimi bir davranış şeklidir. Her selamlaşmamız içtenlikle ve sıcaklıkla dolu olmalı. ‘Selamunaleyküm’ samimiyetin en sade tezahürüdür. Her ziyaretimizde kapıyı açan ve misafir eden olarak evimizi sadece görsel anlamda değil, yüreğimizi ve misafirliğe gelen kardeşimize güven ortamını da sağlamalıyız. Ama en önemli husus, muhatabımıza kalbimizi açmalıyız. Muhatabımıza, kalbimize giden bir köprü oluşturmalı, bunu hissettirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Allah bizi insanlığa şahit olarak gönderdi"

Siyer Vakfı Kurucusu Mehmet Emin Yıldırım ise "Eğer biz Ümmet-i Muhammed'in şahit bir ümmet olduğuna inanıyorsak ki öyle, Allah bizi insanlığa şahit olarak gönderdi. Şahit bir ümmet olarak biz bu görevimizi ve bu misyonumuzu bilirsek, hiç kimseye bu manada bir fatura etmeyiz. Biz bilmiyoruz kimin ne olduğunu? Büyük şeytanı da biliyoruz, küçüğünü de biliyoruz. Küçüğünün arkasında duran büyükleri de biliyoruz. Hepsinin şeytana, şeytan olarak hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz. Biz faturayı, dış güçler, küresel güçler, şunlar, bunlar deyip işin içinden çıkamayız. Eğer biz Kur'an'a iman etmiş insanlar olarak, kendimizi Kur'an'ın inşa ettirdiği insanlar olarak takdim etseydik şunu açıkça söyleyecektik ki, Ümmet-i Muhammed bozulduğu için insanlık bozuldu. Çünkü maya bizim. Biz mayalıyoruz insanlığı. Allah bizi seçti. Son ümmet olarak, son topluluk olarak maya olan biz olduğumuz için, şahit olan biz olduğumuz için olması gereken aslında bizim asli kodlarımızla varlığımızı devam ettirmek olmalıydı." şeklinde konuştu.

"Müslüman bulunduğu her yerde kendisine benzetir insanları"

Yıldırım, "Dolayısıyla burada biz kendi misyonumuzu, görevimizi, sorumluluklarımızı iyi bilelim ve kimseye bu manada topu atmayalım. İkinci soru da şu: Ümmet-i Muhammed bozulduğu için mi ailelerimiz bozuldu? Ailelerimiz bozulduğu için mi Ümmet-i Muhammed bozuldu? Emin olun bu sorunun cevabı da belli. Müslüman ne olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun, şartlar ne kadar ağır olursa olsun, sorumluluğu bellidir. Sağına soluna, önüne arkasına bakmadan imanının sorumluluğunu yerine getirir. Müslüman kimseye benzemez. Bulunduğu her yerde kendisine benzetir insanları. Kendisi etkiler. Hiçbir Müslüman etkilenen olmaz. Eğer iman etmişse ve o imanın gerekçelerini getiriyorsa her zaman için Müslüman etkileyen olur. Dolayısıyla hiçbir zaman bu konuda ortam şöyle oldu, şartlar böyle oldu deyip faturayı sadece şartlara ortama kesmez." dedi.

Yıldırım, son olarak, "Biz biliyoruz ki bir Mus'ab ile mayaladı Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve sellem) Yesrib'i. Biz biliyoruz ki Cafer ile mayaladı Habeşistan'ı. Biz biliyoruz ki Sad bin Ebi Vakkas ile mayaladı koca bir Sasani toprağını. Biz biliyoruz ki Ebu Ubeyde İbni Cerrah ile mayaladı koca bir Roma İmparatorluğunu. Bir mümin bu kadar değerlidir ve asla bir mümin etrafına, şartlara, başkalarına bakarak bu manada bazı şeyleri ortaya koymaz." ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile son buldu.

Programda ayrıca Siyer Yarışmasında dereceye giren yarışmacılara UMID Başkanı Tahir Çiçek tarafından hediyeleri takdim edildi. (İLKHA)

Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur

HÜDA PAR'dan "Madde Bağımlılığı" paneli: Gençlik risk altında, çözüm ortak mücadelede

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı" paneli gerçekleştirildi

Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

BM'den Benin'deki darbe girişimine kınama

Osmaniye'de yolcu otobüsü devrildi: 3 yaralı

Rusya Ukrayna'ya ait enerji tesisini bombaladı

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Dünya Gıda Programı'ndan Kamerun için "açlık felaketi" uyarısı

Umut Kervanı, bu kış da Siverek’te yüzlerce minik yüreği ısıttı     

Donbass ve Ukrayna'daki 2 yerleşimde kontrol Rusya'ya geçti

Meksika'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 4 yaralı

Batman’da bir evde çıkan yangın mahalleli tarafından söndürüldü

Hong Kong halkı sandık başına gitti

İşgal rejimi 3 yaşındaki bebeği katletti

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur