• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,28% -0,03
  • EURO

    51,28% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6639,55% 0,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Siyer Yarışması’na katılan Bursalılar, emeği geçenlere teşekkür etti

09 Şubat 2025, Pazar 17:00
09 Şubat 2025, Pazar 17:00
Siyer Yarışması’na katılan Bursalılar, emeği geçenlere teşekkür etti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması’na katılan Bursalılar, bu sınavın kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu vurgulayarak, yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, Türkiye genelinde düzenlediği ve yoğun katılımın olduğu Siyer Yarışması sona erdi.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması, 78 ilde, binlerce merkezde, 200 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Tüm Türkiye'de gerçekleştirilen yarışmaya  Bursa'da 15 okulda 7 bin kayıt yapıldı.

Siyer Yarışması’na katılan Bursalılar, yarışma hakkında İLKHA muhabirine konuştular.

"Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı tebrik ediyorum"

Sınavda Peygamber Efendimizi tanıyacak şekilde sorular sorulduğunu söyleyen Abdullar Er, " Onu okudukça hem yaşama imkanı oluyor hem de bilmediklerimizi öğreniyoruz. Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı tebrik ediyorum. Çok güzel bir yarışma tertiplemişler. Sorular gayet güzel bir şekilde hazırlamışlar." dedi.

"Böyle organizasyonların yapılması insanların teşvik edilmesi güzel bir şeydir"

Sınavın güzel geçtiğini belirten Muhammed Samuk, " Yeterince hazırlanmamıştık ama sınavda sorulardan bir şeyler daha öğreniriz diye katıldım. Daha önce ortaokul döneminde siyer sınavına katılmıştım. Allah razı olsun böyle organizasyonların yapılması insanların teşvik edilmesi güzel bir şeydir." ifadelerini kullandı.

"Kaybedeni olmayan bir sınavdı"

Sınavın güzel bir şekilde geçtiğini kaydeden Mehmet İsa Toksun, "Siyer bilgim çok ama daha önce böyle yazılı sınavlara katılamamıştım. Ondan dolayı biraz heyecan vardı.  Soruları da cevaplamaya çalıştım, inşallah güzel bir sonuç alırım. Sürekli siyer kitaplarını okuduğum için biraz bilgim var. Siyer sınavı çok güzeldi kaybedeni olmayan bir sınavdı. Bu yarışmaların devamını da bekliyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Sonuçları merakla bekliyoruz"

Sınavın biraz zor olduğunu söyleyen Gül Ecrin Kaya, "Siyer sınavı kitabını üç kere okudum. Siyer sınavına ilk kez katıldım. Bundan sonra inşallah her yıl katılacağım." şeklinde duygularını belirtti.

Sınavın güzel geçtiğini ifade eden Zehra Küçüktopçu, "Sorular biraz zordu ama sınav iyi geçti. Bu tür sınavların yapılması güzeldir devamını diliyorum." diye belirtti.

Sınavın iyi geçtiğini vurgulayan Sabri Arslan, "Daha önce sınavlara yine katılmıştım. Bu aralar çok sınav oluyor hepsine katılıyorum. Heyecanlıyım sonuçları merakla bekliyorum." açıklamasını yaptı.

Sınavın kolay geçtiğini ifade eden Hüseyin Aydın, "Bildiğim soruları yaptım. İnşallah hepsi doğru çıkar. Sınav ne çok kolay ne de çok zordu, orta seviyelerdeydi. Siyer kitabını da bir kez okudum." dedi.

Sınavda bildiği soruları yaptığını söyleyen Ecrin Damla Yeter, "Bilmediğim sorular için de biraz düşünerek kendime dakika ayırdım. Sorular normaldi. 4-5'nci sınıflar için uygun sorular hazırlanmıştı. Yarışma kitabını 4-5 defa okudum. İlk defa siyer sınavına katıldım." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu

Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü

36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi

İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"

Şanlıurfa’da araması bulunan 2 suçlu yakalandı

Devrim Muhafızları: Sözcümüz Naini saldırıda şehit oldu

İşgal medyası: İran saldırılarında 21 kişi öldü

Mardin’de çöken ahıra düşen eşek itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Antalya'da yangın faciası: Anne ve 5 çocuğu vefat etti

Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan Filistinlilere saldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Bu bayram, yeryüzünü ifsat edenlerin değil ıslah edenlerin bayramıdır

Dünya ekonomisine Hürmüz Boğazı'ndan benzin şoku

Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı

Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı

Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek

Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi

Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı

Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı

Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"

Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır

Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı

Adana'da Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu

Batman'da elektrik akımına kapılan çocuk ağır yaralandı

Bakan Çiftçi: Bayramda bizlere düşen yollarda dikkatli olmak birbirimizin hakkını gözetmektir

Bursalılar Bayram namazı için camilere akın etti

Batman'da bayram namazında birlik ve kardeşlik mesajları yükseldi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu

Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü

36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi

İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"

Şanlıurfa’da araması bulunan 2 suçlu yakalandı

Devrim Muhafızları: Sözcümüz Naini saldırıda şehit oldu