• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar duygularını paylaştı

GÜNDEM 9.02.2025 18:34:44 0
Siyer Yarışması

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği Siyer Yarışması'na katılan çocuklar, en büyük ödülün Peygamberimizin hayatını öğrenmek olduğunu, hediyelerin en güzeli Peygamber Efendimizin hayatını yaşamak olduğunu dile getirdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla gerçekleştiren Siyer Yarışmasına 7'den 70'e binlerce kişi katıldı.

Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin verdiği sevinci yaşadıklarını belirten çocuklar, Peygamberin çocuklara karşı olan merhametinden ve sevgisinden etkilendiklerini ifade etti.

İlk defa yarışmaya katılmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Pelinsu İpek, "Sınavım çok iyi geçti. Hafta kitabı 4-5 kez okuyordum. Hayatımda ilk defa girdim ve çok beğendim." dedi.

"Okuduğum bu siyer kitabında, Muhacir ve Ensar kardeşliğini öğrendim"

En büyük kazanımın Peygamberin hayatını öğrenmek olduğunu belirten Şüheda Eslem Nazlı, "Sınavım inşallah güzel geçmiştir. Kitabımı birkaç kez okudum. Onun dışında peygamberler tarihini araştırdım. Bilmediğim konularda aileme danıştım. Okuduğum bu siyer kitabında, Muhacir ve Ensar kardeşliğini öğrendim. Peygamberimizin hayatını dana önce tam olarak bilmiyordum, bu kitabı okumamla daha çok bilgi edindim. Okuduğum bu kitapta, Peygamberimizin çocuklara karşı merhametini, sevgisini ve insanlara karşı olan saygısını öğrendim." şeklinde konuştu.

Duygu ve düşüncelerini paylaşan Nursabah Gençer, "Kitapta Peygamberimizin hayatından baya güzel bahsediliyordu. Sınavlardaki sorular da zorluk bakımından orta seviyedeydi. Bilgiye dayalı bir sınavdı. Sınav sureci güzel geçti. Beni en çok etkileyen Peygamberimizin Veda Hutbesi'ndeki konuşmalarıydı. Bu sınavların yapılmasından çok memnunuz." ifadelerini kulandı.

Yarışmanın kendisine çok şey kattığını belirten Büşra Bozkurt ise duygularını şöyle dile getirdi:

"En mükemmel Rehber kitabını anlayarak okudum. Bugün benim için çok güzel bir gündü. Sınav soruları bana çok kolay geldi. Peygamberimizle ilgili sorular çok güzeldi. Kitapta iyilik ve doğruluktan bahsediliyordu. Peygamber Efendimizin biz çocuklara yaklaşımından da bahsediliyordu. İnşallah bu sınavlar sürekli olur."

Sınava çok çalıştığını ve tablet kazanmayı hedeflediğini belirten Zeynep Kaya, okuduğu siyer sınavı kitabı sayesinde, Peygamberin hayatından birçok bilgi edindiğini söyledi.

"Gelecek nesiler bu yarışmalar sayesinde Peygamberimizin hayatını öğrenmiş olur"

Kitapta, Peygamber efendimizin hayatını, yaşayışını ve girdiği savaşları okuduğunu belirten Muhammed Yusuf Yalçın, "Bu sınav bir önceki sınavlara göre çok daha kolaydı. Bu sene kitabı sadece bir kere okudum. Yapabildiğim sorular çoktu yapamadığım sadece birkaç soru vardı. Hedefim birinci olmaktır. Bu sınav her sene devam etse çok güzel olur. Gelecek nesiler bu şekilde Peygamberimizin hayatını öğrenmiş olur. Toplum, Peygamberimizin ahlakını öğrenip yaşadığı zaman iyi bir düzen olur."

Siyer Yarışması'na katılan Muhammed Yiğit ise şunları söyledi:

"Sınav güzeldi. Ailem sınava çalışmamda bana destek oldu. Ailemle beraber kitabı okuduk ve çalıştık. Bana göre Peygamberimizin hayatını öğrenmek çok güzel. Onun hayatını örnek almaya çalışıyoruz. Kitabı okuduğum en güzel bölümler, Peygamberimizin çocuklara sevgisi ve merhametiydi.  Bu sınavdaki hedefim dereceye girmek. Çalıştım, kazanmak istiyorum ama kazanmasam da üzülmem çünkü Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve örnek almak zaten kazanmaktır."

"Peygamberimizin çocuklara karşı mükemmel tavırları çok hoşuma gitti"

Sınavda ödül kazanmanın önemli olmadığını, asıl önemli olan Peygamberimizin hayatını öğrenmek olduğunu dile getiren Nurullah Gündüz, "Kaybedeni olmayan bir sınavdır. Öğrenciler bu sınavda eğer dereceye girerlerse ödül alacaklar ama kazanmadıkları takdirde kaybetmiş sayılmazlar. Bu sınavda Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz. Bu sınavda maddi hediyenin yanında bir de manevi olarak da kazanmış oluyoruz. Peygamberimizin mükemmel tavırları çok hoşuma gitti." ifadelerini kulandı.

Murat Memiş ise, "Bu yarışma, Peygamber Efendimizin hayatına, namaza ve Müslümanlığa açılmış olan bir yarışmadır. Yarışmanın amacı çeşitli ödüller kazanmak değil, İslam'ı yaymak ve İslam'ın geçmişten bu günümüze nasıl geldiğini anlamaktır. İslam geçmişten bu günümüze çeşitli zorluklar ve savaşlarla geldi. Bu kitap bize en önemli mirasın, İslam olarak gösteriyor. Bu sınava giren çoğu aday zaten başarılı. Kitabı güzel okuyup anlamışlarsa kazanmışlardır demektir." şeklinde konuştu.

"Asıl amacım sınavı kazanmak değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir"

İkinci kez yarışmaya katıldığını belirten Ömer Yıldız, "Ben bu sınava daha öncede girmiştim. Bu sınavı düzenleyen hoca ve abilerimize çok teşekkür ediyorum. Ben bu sınavlar vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını tam olarak öğreniyorum. Bu sınav yapıldığı müddetçe ben hep gireceğim. Benim hediyem Peygamber Efendimizin hayatını tam bir şekilde öğrenmektir." dedi.

Sınav sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan Dilgeç Çelik, "Bu sene girdiğim bu sınav çok güzeldi, seneye de girmeyi düşünüyorum. Önemli olan bu sınavda hediye almak değil, Peygamberimizin hayatını ve hangi zorluklar çektiğini öğrenmek. Peygamberimizin hayvanlara ve çocuklara çok sevgisi vardır. Peygamber Efendimiz Mekke'den Medine'ye giderken önlerine köpek ve yavruları çıkmıştır. Onları uyandırmamak için yollarını 3 gün boyunca uzatmışlardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı

Umut Kervanı İstanbul'da yüzlerce hisse kurban kesimi gerçekleştirdi

Batman'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yetimler Vakfı Yemen'de yüzlerce yetimi giydirdi, mağdur ailelere yardım ulaştırdı

Umut Kervanı, bayramda binlerce aileye kurban eti ulaştıracak

1,7 milyon hacı, Kurban Bayramı'nın ilk sabahında Mina'da cemre taşladı

Bayram namazı için camiye gelen çocuklar: Gazze için dua edeceğiz

Adanalılar: Kurbanın amacı et değil, Allah rızasıdır

İran'dan Çin'e balistik füze hamlesi: Binlerce tonluk anlaşma yapıldığı iddiası

Direniş güçlerinden siyonist rejime ağır darbe: Ölü ve yaralılar var

Kurban etinin mevlit veya düğün yemeği yapılması caiz midir?

Şabak, Gazze'deki çeteleri HAMAS'a karşı silahlandırdı

Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

Adanalılardan bayram mesajı: Gazze’deki soykırım son bulsun

Diyarbakır halkı kurban şehidlerini unutmadı

Adıyamanlılar bayram namazında buluştu

Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 10'u ağır 26 yaralı

Diyarbakırlılar bayram namazını tarihi Ulu Camiinde eda etti

Adana Valisi Köşger'den bayram mesajı ve trafik uyarısı

Malatya'da Bayram Namazı coşkusu

Kurban; paylaşmak, yardımlaşmak ve kardeşliktir

Adana'da binlerce kişi bayram namazı için saf tuttu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ