Siyer Yarışması'na katılanlara çeyrek altın hediye edilecek

Tarih: 21.11.2024 13:45 Güncelleme: 21.11.2024 13:45
Siyer Yarışması
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Batman genelinde şu ana kadar 3 bin 500 kayıt alındığını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, yarışmaya katılacak tüm katılımcılar arasında yapılacak kura ile 16 kişiye çeyrek altın hediye edileceği müjdesini verdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 14 yıldır her yıl Türkiye genelinde düzenlediği ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Siyer Yarışması'yla ilgili yapılan hazırlıkları sürdürüyor.

Bu yıl 9 Şubat 2025 tarihinde yapılacağı ve dereceye girenlere umre ile pek çok ödülün verileceği yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, bir ayı aşkın süredir kayıt almaya devam ettiklerini belirtti.

Batman genelinde şu ana kadar 3 bin 500 kayıt alındığını ifade eden Aydın, kayıt sürecinin 17 Ocak tarihine kadar devam edeceğini aktardı.

Siyer Yarışması'nın 4 farklı kategoride düzenleneceğini ve bin 300'ün üzerinde ödül verileceğini ifade eden Aydın, ayrıca yarışmaya katılacak tüm katılımcılar arasında yapılacak kura ile 16 kişiye çeyrek altın hediye edileceği müjdesini vererek, herkesi yarışmaya kaydolmaya çağırdı.

"Kitap dağıtma noktalarımızı oluşturduk"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 14 yıldır siyer yarışması düzenlediklerini aktaran Aydın, "Batman Koordinatörlüğü olarak da bu sene düzenleyeceğimiz siyer yarışmasıyla alakalı olarak da çalışmalarımız devam etmektedir. Afiş asma, okullarda öğrencilere siyer yarışmasının tanıtımını yapmak gibi, esnafımızın camlarına afiş asma gibi, kitap dağıtma gibi, kitap dağıtma noktalarımızı oluşturduk." dedi.

"Yarışmaya katılanlara çeyrek altın hediye edeceğiz"

Bir ayı aşkın bir süredir siyer yarışmasıyla ilgili kayıt aldıklarını vurgulayan Aydın, "Batman genelinde şimdiye kadar 3 bin 500'e yakın kayıt aldık. Kayıt alma işlemlerimiz devam ediyor. Siyer yarışması 4 kategoride düzenlenecek. Yarışmaya katılacak kardeşlerimize bin 300'ün üzerinde ödül vereceğiz. Bu sene ilk defa yarışmaya katılmış olan tüm kardeşlerimiz arasında kura çekilerek 16 kardeşimize çeyrek altın vereceğiz." diye konuştu.

"Peygamberimizin hayatını okumalıyız, çünkü buna ihtiyacımız var"

Aynı şekilde Batman'da hayırseverlerin destekleriyle yine yarışmaya katılanlara bazı hediyeler vermeyi düşündüklerini ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizden, vatandaşlarımızdan isteğimiz bu yarışmaya katılarak Peygamber Efendimizi konu alan kitapları okumalarıdır. Özellikle okumaların en güzeli olan siyeri, Peygamberimizin hayatını okumalıyız. Çünkü buna ihtiyacımız var. Özellikle genç neslimizin Peygamberimizin hayatını okuyarak kendilerine yön vermelerini, kendi hayatlarına güzellik katmalarını istiyoruz. Bu nedenle yıllardır siyer yarışması yapıyoruz."

"Tüm vatandaşlarımızı kaybedeni olmayan bu yarışmasına kaydolmaya davet ediyoruz"

Siyer yarışmasıyla ilgili çalışmaların son hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Aydın, "Her sene olduğu gibi bu sene de Batman'da siyer yarışmasına elhamdülillah güzel bir teveccüh var. İnşallah bizlerde çalışmalarımızla bunu daha yukarıya çekmeye çalışıyoruz. Batman'da 20 bine yakın bir kayıt almaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 15 bin kitap getirip dağıttık. Kardeşlerimizin yarışmaya katılması için tüm koşulları yerine getirmeye çalışıyoruz. Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü olarak 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı kaybedeni olmayan siyer yarışmasına kaydolmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor