Tarih: 15.10.2024 14:44

Siyonist Ben-Gvir: israillilere 170 bin silah dağıttık

Facebook Twitter Linked-in

Geçen hafta Ben Gvir, Gazze'ye karşı saldırıların başlangıcından bu yana yerleşimcilere 120 binden fazla silah dağıtıldığını kabul etmiş ve silahlandırma politikasını sürdürmeyi planladıklarını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler, Ben Gvir'in yerleşimcileri silahlandırma açıklamalarını eleştirerek, bu tür açıklamaların Filistinlilere yönelik saldırıların artmasından endişe duyulmasına yol açtığını belirtmişti.

İşgal ordusu radyosuna yaptığı açıklamalarda Ben Gvir, Gazze üzerindeki ablukanın sıkılaştırılması çağrısında bulundu.

Ben Gvir "Eğer israil, Gazze'ye petrol girişini durdursaydı, rehineleri geri getirmekte başarılı olurduk" diyerek, Gazzelilere yönelik ablukayı sıkılaştırma ve onları göç ettirme yönündeki sürekli çağrılarını yineledi.

Siyonist rejim sözde ordusu saldırılarını genişletirken, yerleşimciler de Doğu Kudüs dahil olmak üzere Batı Şeria'da saldırılarını artırdı. 7 Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 750 Filistinli şehit olurken 6 bin 200 Filistinli yaralandı.

Uluslararası toplumu hiçe sayan siyonist rejim, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal savaşı durdurma kararına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım uygulamalarını önleme talimatlarına rağmen Gazze'ye yönelik soykırım savaşını sürdürüyor. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —