• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Siyonist işgalciler Cenin’i yakıp yıkıyor: Kuşatma dördüncü ayına girdi

20 Nisan 2025, Pazar 14:54
20 Nisan 2025, Pazar 14:54
Siyonist işgalciler Cenin’i yakıp yıkıyor: Kuşatma dördüncü ayına girdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cenin kenti ve mülteci kampı 90 gündür aralıksız saldırı altında. İşgalciler evleri yakıyor, yolları kazıyor, sivilleri esir alıyor. Binlerce kişi evinden edildi, şehir harabeye döndü.

Siyonist işgalcilerin Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırıları dördüncü ayına girdi. Kuşatma, baskın, yıkım, ateş, tahliye ve esir almalarla süren bu vahşi saldırı süreci, kenti adeta yaşanmaz bir açık hava hapishanesine çevirdi.

Bugün sabah saatlerinde işgalci askerler, Cenin’in güneyinde yer alan Arabe beldesine baskın düzenleyerek iki genci esir aldı. Ardından Kafardan kasabasına zırhlı araçlarla giren işgalciler, gerçek mermiyle halka saldırdı. Bölgeye iş makineleri ve yakıt tankerleri de sevk edildi.

İşgalciler, Cenin Mülteci Kampı’nın kuzey girişindeki Talabe Camii çevresine yeni toprak bariyerler yerleştirirken, insansız hava araçları gökyüzünden kampı sürekli gözetliyor.

Günün erken saatlerinde Caba, Arabe, Sîris ve Burkin kasabaları da işgalcilerin hedefi oldu. Ev baskınlarında gençler esir alınırken, birçok evde arama ve tahribat yapıldı.

Cenin Valisi Kemal Ebu Rab, kentte devam eden zorunlu göç krizine dikkat çekerek, binlerce insanın evsiz kaldığını ve geçici barınma çözümleri için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Şu ana kadar yaklaşık 21 bin kişinin göç ettiği, bunlardan 6 bininin şehir merkezinde, 3 bin 200'ünün Arap Amerikan Üniversitesi yurtlarında, 4 bin 181 kişinin ise Burkin kasabasında barındığı belirtildi.

Bayındırlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Wadi Burkin bölgesinde ilk etapta 32 adet 5 kişilik konteyner evin kurulması planlanıyor.

Öte yandan, işgalciler Cenin’in kuzeyinde yer alan Celame askeri kontrol noktası çevresinde sık sık tatbikatlar düzenliyor. Bu durum, kampı boşaltmak zorunda kalan halkın geri dönüşünü daha da zorlaştırıyor.

Cenin’in güneyindeki Sanur beldesine ait topraklarda, 2005’te boşaltılan bir yerleşim alanına ise siyonist yerleşimciler yeniden girerek ağaç dikmeye başladı. Bu adım, işgalin yeni bir aşamaya geçtiğinin sinyalini veriyor.

Siyonist rejimin Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik 90 gündür süren saldırılarında en az 38 Filistinli şehit oldu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralanırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İşgal nedeniyle yaklaşık 21 bin sivil evinden göç etmek zorunda kaldı. Bazı mahalleler boşaltıldı, evler ve kamu binaları askeri karargâhlara çevrildi. Altyapı büyük oranda tahrip edildi. (İLKHA)

Arakçi: israil ve ABD hedeflerine ulaşamadı, bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi gördük

Zap Suyu'na düşen pikapta 2 kişi hayatını kaybetti

İşgal askerleri Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini hedef aldı

Balıkesir’de art arda depremler

Gazze için 10 bin fidan dikildi

Rus ordusu Zaporojye Bölgesi’nde ilerliyor

Batman’da evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

BM Raportörü Albanese: Ateşkese rağmen Gazze'deki soykırım devam ediyor

Parmağa sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

HAMAS: Gazze'de alıkonulan 1468 Filistinlinin isminin yer aldığı listeyi teslim aldık

Filipinler'de halk yolsuzluğa karşı sokağa döküldü

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası yeniden başlıyor

Malatya'da TOKİ şantiye alanında konteyner yangını

Et ve Süt Kurumu'ndan et ithalatına ilişkin iddialarla yalanlama

Rusya'dan Belçika'ya “ağır misilleme” uyarısı

Batman'da patlayan su boruları nedeniyle tonlarca içme suyunun ziyan olması tepkilere yol açıyor

Hudut hattında 68 kilo 852 gram uyuşturucu ele geçirildi

Ukrayna ve Yunanistan'dan gaz anlaşması

Hindistan'da taş ocağında göçük: 1 ölü, 15 kayıp

Çin'e ait bombardıman uçakları Güney Çin Denizi'nde devriye uçuşu yaptı

Kongo'da sağlık merkezine silahlı saldırı: 20 ölü

Park halindeki otomobil alev aldı

Gazze’de ateşkese rağmen can kayıpları artıyor: Son 72 saatte 17 şehit

Güneydoğu'da 10 ayda 2,9 milyar dolarlık hububat ihracatı yapıldı

Siirt’te karayoluna çok sayıda kaya düştü: Facianın eşiğinden dönüldü

Kubbe Dağı beyaza büründü

Asırlara meydan okuyan kalaycı ustası Deveci, 4'üncü kuşak olarak sanatını devam ettiriyor

Gaziantep'te 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İşgalciler, Filistinlilere ait 135 zeytin ağacını kökünden söktü

Siirt’te kar yağışı etkili oldu: Mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Arakçi: israil ve ABD hedeflerine ulaşamadı, bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi gördük

Zap Suyu'na düşen pikapta 2 kişi hayatını kaybetti

İşgal askerleri Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini hedef aldı

Balıkesir’de art arda depremler

Gazze için 10 bin fidan dikildi

Rus ordusu Zaporojye Bölgesi’nde ilerliyor

Batman’da evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü