Tarih: 20.10.2024 01:22

Siyonist işgalciler Gazze'de yine sivilleri vurdu: 73 şehid

Facebook Twitter Linked-in

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalcilere ait savaş uçaklarının Meşru Beyt Lahiya'da yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıda, çoğu çocuk ve kadın en az 73 Filistinlinin şehid olduğu, onlarca kişinin yaralandığını açıkladı. 

Açıklamada, katliamın Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sisteminin çökertilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği, işgal ordusunun, sağlık çalışanlarından hastaneleri derhal tahliye etmelerini istediği, hastanelere yakıt girişini engellediği, aynı zamanda bölgedeki iletişim ve internet hizmetlerini kestiği, böylece derin bir insani krize sebep olduğu belirtildi.

Açıklamada, yeni katliamın, kadın ve çocuklara yönelik etnik temizliği gösterdiği, uluslararası topluma bu suçların kınanması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Cibaliya ve Meşru Beyt Lahiya başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyindeki soykırımdan siyonist rejim, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve bu suçlara ortak olan diğer ülkelerin sorumlu olduğu kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan Endonezya Hastanesine düzenlenen saldırıda 40 hasta ve sağlık personelinin yaralandığını belirterek, "Hastanenin jeneratörü vuruldu ve elektriksiz kaldı. Bunun sonucunda 2 kritik hasta hayatını kaybetti. El-Avde Hastanesine düzenlenen saldırıda sağlık personeli yaralandı. Hastanelerin yakınlarındaki saldırılar, erişimi tehlikeye atarak hastaneleri hızla işlevsiz hale getirebilir." dedi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —