-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,04
-
EURO
51,12% -0,16
-
GRAM ALTIN
6707,84% 1,30
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Siyonist işgalcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonistler, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Filistin makamları, 160 işgalcinin Mescid-i Aksa’ya girerek burada dini ritüeller gerçekleştirdiğini açıkladı.
Siyonist rejim, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırgan tutumunu sürdürüyor.
Filistin makamlarından yapılan açıklamaya göre, siyonist işgalcilerden oluşan 160 kişilik bir grup, sözde polislerin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
Baskın sırasında işgalciler, Mescid-i Aksa’da Talmudik ritüeller gerçekleştirdi.
Filistin’e bağlı Kudüs Valiliği, siyonistlerin Ağustos 2024’ten bu yana Mescid-i Aksa'da günlük ve toplu ibadetler gerçekleştirdiğini belirterek, bu tür eylemlerin kutsal mekânın statüsüne aykırı olduğunu vurguladı.
Ayrıca, işgalci polislerin, baskınlar sırasında namaz kılan Müslümanları ve Aksa muhafızlarını alandan uzaklaştırdığı ifade edildi.
Siyonist rejim, ramazan ayı boyunca Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını artırdı. Bölgedeki Müslümanların Aksa'ya girişine engeller koyan işgalciler, iftar sofralarına el koydu ve bazı gençleri kimlik kontrolü bahanesiyle alıkoydu.
Buna rağmen, Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, 80 binden fazla Müslüman, Mescid-i Aksa'da yatsı ve teravih namazlarını kıldı. Yetkililer, siyonist rejimin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle, Aksa’da namaz kılanların çoğunluğunun Kudüs ve 1948 işgal altındaki Filistin topraklarından gelen Müslümanlar olduğunu belirtti.
Mescid-i Aksa'ya yönelik bu baskınlar, kutsal mekânların dokunulmazlığına açık bir saldırı olarak değerlendiriliyor. Filistin halkı ve İslami kurumlar, işgal altındaki Kudüs’te yaşanan hak ihlallerine karşı uluslararası toplumun sessiz kalmaması çağrısında bulunuyor. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Bakan Çiftçi: Bayramda bizlere düşen yollarda dikkatli olmak birbirimizin hakkını gözetmektir
Bursalılar Bayram namazı için camilere akın etti
Batman'da bayram namazında birlik ve kardeşlik mesajları yükseldi
Bayram namazında Diyarbakırlılar camilere sığmadı
Siirt'te bayram namazı eda edildi
Bayram namazı kılındı: Hutbede Mescid-i Aksa ve mazlum coğrafyalar vurgusu
GESTAŞ’tan sefer iptalleri ve tarife değişikliği duyurusu
Mescid-i Aksa, bu bayram tekbirsiz kaldı
İran Devrim Muhafızları, bir Amerikan F-35 savaş uçağını vurduğunu açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan trafik kurallarına uyulması çağrısı
Bayram namazı nasıl kılınır?
Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı
Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi
Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi
BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor
Rusya: Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik
Pakistan'dan ABD'ye füze programı yanıtı
İran Kızılayı: ABD-israil saldırılarında 70 binden fazla sivil bina zarar gördü
Estonya: Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti
Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor
Mersin Valisi Atilla Toros: Bayramda 32 bin personelle sahadayız
ABD’nin enerji ablukası altındaki Küba’ya Rus petrolü
MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı
Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü
Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?
Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı
Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Bölge ülkeleri Riyad toplantısı sonrası ortak bildiri yayımladı
Yükleniyor







