GÜNDEM 3.05.2025 13:01:55 0

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü
Haberi Sesli Oku

HAMAS’a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 22 Ocak 2024’te Gazze’nin orta kesiminde yer alan El-Megazi Kampı’nın doğusunda siyonist işgalcilere yönelik karmaşık bir pusu kurarak 21 asker ve subayı etkisiz hale getirdi. Operasyon, işgal ordusunun kara sa

Siyonist rejimin Kanal 12 televizyonu, 7 Ekim 2023’ten bu yana sözde orduya yönelik en ağır kaybın yaşandığı operasyonun detaylarını açıkladı. Habere göre, 22 Ocak 2024’te Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin ortasındaki El-Megazi Mülteci Kampı'nın doğusunda işgalcilere yönelik karmaşık ve planlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon sırasında, Kassam savaşçıları bir işgal özel birliğinin sızdığı mahallede tuzaklanan binaları hedef aldı. İşgal ordusu 33 binayı aynı anda havaya uçurmayı planlarken, Kassam Tugayları özellikle son iki binada yoğunlaşan askerleri doğrudan hedef aldı.

Yapılan operasyonda, siyonist işgal ordusundan 21 asker ve subay öldürüldü. Bunların 14’ü elit 8208 birliğine mensuptu. Bu birliğin sadece 4 üyesi sağ olarak kurtulabildi.

Kassam savaşçılarından biri bir tünelden çıkarak, RPG ile hedef binalardan birini tamamen havaya uçurdu. Ardından çevrede konuşlanmış bir "Merkava" tankına da bir diğer roketatarla saldırdı.

Siyonist rejim ordusu, kayıplarını gece boyunca bölgeden toplamaya çalıştı. 27 Ekim 2023’te başlatılan kara işgali sürecindeki en büyük kayıplarını veren işgal ordusu, bu operasyonun görüntülerinin Kassam Tugayları tarafından ertesi gün yayınlanmasıyla sarsıldı.

Siyonist rejim, özellikle ağır kayıplar verdiği operasyonlarda ölü ve yaralı sayılarını kamuoyundan gizleyerek moral bozukluğunu önlemeye çalışıyor. Gerçek rakamlar gizleniyor; medya sansürü ve askeri sansür uygulamalarıyla halktan ve dünyadan gerçek tablo saklanıyor.

Kassam Tugayları'nın operasyonlarının ardından açıklanan resmi ölü sayıları, sahadaki kaynaklarla ve yayınlanan görüntülerle örtüşmüyor. Rejim, asker ailelerinin tepkisinden çekindiği için ölü ve yaralı sayılarında sistematik olarak düşük rakamlar veriyor. İşgal ordusunun ölülerini gizlice gece defnettiği, ya da "ağır yaralı" olarak kayıtlara geçirdiği iddiaları da sık sık gündeme geliyor. (İLKHA)

Depremde yıkılan Evliyaoğlu Camii, yeniden inşa edilerek ibadete açıldı

Ağrı'dan Gazze için çağrı: Siyonist işgale karşı topyekûn direniş farzdır

İstanbul'da kanalizasyon çalışmasında yol çöktü: Bir işçi göçük altında kaldı

Doç. Dr. M. Latif Altun: Medreseler sadece geçmişin değil, geleceğin de eğitim umudu

Liseli gençlerden ortak tepki: Gazze için ses ver

Prof. Dr. Ahmet Tekin: Bugün Gazze’yi bombalayanlar, Kur’an’ın lanet ettiği kalplerin varisleridir

Hür Gençlik Şanlıurfa'da Gazze için diriliş konseri düzenleyecek

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 8 kişi yakalandı

HAMAS'tan 80 ülkenin Gazze çağrısına destek

Şanlıurfa'da “Müslüman Gençlik Haftası Buluşması” düzenlenecek

Malatya Esenlik geleneksel çadır günleri başladı

Şanlıurfa'da “Adın Selahaddin” temalı bilgi yarışması düzenlenecek

Siverek'ten Gazze'ye destek: Zulme dur demek için meydanlara

Ücretsiz kart vaadiyle 343 kişiyi dolandırdılar

Adana’da "temizlik" cinayeti

Malatya'da uyuşturucu operasyonu

Ortaokul öğrencileri Gazze için hayır çarşısı açtı

Yeşilyurt Belediyesi ihtiyaç sahipleri için "kurban bağış" hizmeti başlattı

Adana'da silah kaçakçılığı operasyonu

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman'da sağlıklı yaşam için yürüyüş yapıldı

Yemen: Lod Havalimanı'nı hipersonik balistik füzeyle vurduk

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış'tan Bilim Fuarı'na ziyaret

Güney Kore, ABD askerlerinin çekileceği iddialarını yalanladı

Uzmandan cilt kanseri uyarısı

Uzm. Dr. Örkmez: Obezite son yıllarda giderek artmaya başladı

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

Bursa'da uyuşturucu operasyonlarında 540 tutuklama

Gazze'de yeni katliam: 28 şehit, onlarca yaralı

Mustafa Karakaş: Bizim sinemamız, İslam’ı tahrif ve Müslüman’ı tahkir üzerine kurulu bir sinema olmuştur

Yükleniyor